NieuwNieuws

Tech & Crypto

Cryptokloof tussen mannen en vrouwen steeds kleiner

De cryptowereld is niet meer overwegend een mannenfeestje

De vrouwelijke helft op onze aardbol neemt steeds vaker de stap om te investeren in cryptocurrencies. Van alle cryptobezitters in 2021 was 40 procent vrouw en in 2022 neemt dit aantal waarschijnlijk toe tot 47 procent. Voor de geëmancipeerde lezers onder ons klinkt het waarschijnlijk als muziek in de oren dat de kloof tussen vrouwen en mannen in de cryptowereld steeds meer afneemt. 

Deze fantastische ontwikkeling bracht het onderzoek van cryptocurrency exchange Gemini naar voren die gehouden werd onder 30.000 respondenten afkomstig uit twintig verschillende landen. Het blijkt dat Israël, Indonesië en Nigeria de landen zijn waar vrouwen het meest actief zijn in crypto-investeringen. Daar is de vrouw-manverhouding onder cryptobezitters fifty-fifty. Dat steeds meer vrouwen investeren in crypto druist in tegen het eerder ontstane beeld dat vrouwen minder snel risico nemen dan mannen. Deze ontwikkeling in de cryptowereld is echter wederom een bewijs dat het slechts een aanname over vrouwen is die niet overeenkomt met de werkelijkheid. 

In de Verenigde Staten, Europa en Australia is ongeveer 30 procent van de cryptobezitters vrouw. Kijk je naar het volledige jaar 2021 dan was het überhaupt een goed jaar voor het aantal investering in crypto. 41 procent van de cryptobezitters investeerde vorig jaar voor de eerste keer. Een zeer bekende actrice die haar allereerste investering via Twitter aankondigde, was Reese Witherspoon. Zij werd de trotse bezitter van de digitale munt Ether.

Israëlisch vrouwelijk rolmodel neemt risico

Cryptocurrencies hebben de meeste interesse bij vrouwen tussen de 25 en 34 jaar. Ook leuk om te zien is dat 5 procent van de vrouwen van boven de 65 ook investeerde in crypto. Hippe dames dus. Een risico nemend rolmodel in deze categorie is Israëlische pensionada Esther Freeman. Haar leeftijd hield haar absoluut niet tegen toen ze in 2013 op haar 69e voor 3000 dollar investeerde in bitcoin. Acht jaar later was haar investering 324 duizend dollar waard. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid moet ze gedacht hebben. Alleen jammer dat de bank de investering als een mogelijke witwaspraktijk zag en daarom het geld niet wilde uitkeren. Tja, deze investering past natuurlijk totaal niet in het risico vermijdende hokje waar vrouwen in zitten. Dat de dame in kwestie nog lang niet van plan is om tussen zes planken te eindigen blijkt wel uit de rechtszaak die ze aanspande tegen haar bank om alsnog haar geld te krijgen.

Bron: Esther Freeman. Source: YNET

Redenen om niet in crypto te investeren

Het aantal investeerders in crypto neemt toe, maar nog steeds laat een groot deel van de bevolking bitcoins en ethers vooralsnog links liggen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Uit het onderzoek van Gemini blijkt dat gebrek aan kennis over het onderwerp hier een belangrijke rol in speelt. Ook vindt dit risico vermijdende deel van de wereldbevolking dat de koers van cryptocurrencies nog erg volatiel is en ontbreekt daarnaast het vertrouwen in de digitale munten zelf en de veiligheid ervan.  

In hoeverre ben jij crypto-georiënteerd? Heb jij inmiddels al de stap gewaagd en cryptomunten aangeschaft? 

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: