NieuwNieuws

Glamorama

Danny de Munk ontkent beschuldigingen seksueel wangedrag

Herkent zich niet in het geschetste beeld

Musicalster Danny de Munk zag zich na vijf dagen stilte vandaag toch genoodzaakt om te reageren op het seksueel misbruik, vreemdgaan, drugsgebruik en ander wangedrag waar roddelkoningin Yvonne Coldeweijer hem van beschuldigt. Volgens de 52-jarige De Munk is het allemaal niet waar en doen de beschuldigingen pijn.

In een video (zie hieronder) vertelt Coldeweijer dat een vrouwelijke collega van De Mink zich bij haar meldde met een schokkend verhaal over de zanger. Hij zou haar hebben uitgenodigd in een vakantiehuisje waar ook zijn zwager aanwezig was. Daarna zouden er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden onder de invloed van drugs, waarbij de vrouw het gevoel had dat door de drugs haar grenzen vervaagden. Ook vertelt dezelfde vrouw dat Danny, zijn zwager en zijn vriend haar indirect dwongen tot seks in het Amsterdamse Bos terwijl ze eerder had aangegeven daar geen zin in te hebben. 

Naast dit verhaal leest Yvonne ook een reeks andere beschuldigingen op die ze binnenkreeg, waaronder onder de invloed van drugs optreden met kinderen, veel ander drugsgebruik, seks in de coulissen en seks in de tourbus. 

'Niet waar!'

Volgens Danny klopt er helemaal niets van de aantijgingen. "Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen. De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden."

Tegenover RTL Boulevard laat de advocaat van De Munk weten dat de artiest juridische stappen overweegt. "Op dit moment bekijken wij met cliënt of het nemen van juridische stappen zinvol en wenselijk is."

Politiek

Formatie: verkenners in drie provincies klaar, elders wordt nog gepuzzeld

Lees verder

De NOS deelt mede: Kabinet komt met stikstofpauze om CDA in coalitie te houden

Politiek

Al noemt Mark Rutte het een versnelling (En Sigrid Kaag is schor van de griep, niet van het schreeuwen)

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

BBB lijkt in Fryslân te gaan regeren met CDA, PvdA en ChristenUnie

Lees verder

Dilan Yesilgöz zegt sorry tegen families Peter R. De Vries, Derk Wiersum en Reduan B.

Lees verder

Verbod op ChatGPT in Italië vanwege privacyschending

Lees verder

Steeds minder Nederlanders drinken overmatig

Lees verder

Havercappu straks nog duurder door extra belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Schoolhoofd stapt op na les met 'te pornografische' David van Michelangelo

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: