NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Burgerboer gebruikt vermiste Madeleine McCann voor moederdagreclame

Gebanned door advertentiewaakhond

De advertentie van hamburgerrestaurant Otley Burger Company waarin een afbeelding van het vermist Britse meisje Madeleine McCann wordt gebruikt, is verboden door de Britse reclamewaakhond ASA. Die oordeelt dat de online reclame van de burgerboer ongepast en verontrustend is en liet de betreffende post van de social media kanalen van het bedrijf verwijderen.

Op de gedeelde post (zie hieronder) is een afbeelding van het kindje te zien dat al bijna vijftien jaar vermist wordt. "Met hamburgers die zo lekker zijn, laat je je kinderen thuis. Wat is het ergste dat kan gebeuren", staat er boven de afbeelding geschreven. Scherpe kijkers zien ook nog het kleine plaatje van een man die er met een afbeelding van Madeleine vandoor gaat. De post is rond moederdag gedeeld op de Facebook, Instagram en Twitter van de burgertent. Daarom staat onder de beeltenis van de moeder van Madeleine de tekst: "Fijne moederdag voor alle moeders." 

De ASA kreeg verschillende klachten binnen van mensen die de afbeelding ongepast en onsmakelijk vonden. Hoewel de waakhond zelf niet de bevoegdheid heeft om posts op social media te verwijderen, kan het wel ongewenste berichten aankaarten bij de betreffende platformen. In dit geval gingen Meta (Facebook en Instagram) en Twitter mee met de redenering van de ASA en zijn de afbeeldingen verwijderd. 

Zaak McCann

De verdwijning van het Britse meisje is al jarenlang groot nieuws. Op de betreffende avond in mei 2007 gingen haar ouders tijdens de vakantie in Portugal naar een restaurant. Als ze terugkomen in het vakantiehuisje is het meisje verdwenen en sindsdien is geen enkel spoor van Madeleine teruggevonden. Diverse verdachten passeerden de revue, maar het bewijs was nooit overtuigend, totdat een paar jaar terug een Duitse verdachte werd opgepakt. Hij was op de betreffende avond in de regio en zit momenteel nog in de gevangenis voor de verkrachting van een bejaarde vrouw. De Duitse aanklager verklaarde al ervan overtuigd te zijn dat deze Christian Brückner degene is die het meisje ontvoerde en vermoordde.  

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Schokkend! Reformatorische scholen accepteren homo's nog steeds niet

Lees verder

Amerikaanse 'heks' na bijna 330 jaar alsnog vrijgesproken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: