NieuwNieuws

Sport

LeClerc snelste in zeiknatte vrije training voor #ImolaGP

Dat belooft een boeiende kwalificatie

De Formule 1-karavaan is dit weekend in Italië voor de eerste Europese Grand Prix van de 2022-kalender en het is geen makkelijk begin van het weekend: vanwege stevige regen werd in de vrije training op Imola meer achterstevoren, door het gras en over het grind gereden dan gewoon rechtdoor op de baan. Dat deed Charles Leclerc, de leider in het wereldkampioenschap, het snelste met zijn teamgenoot Carlos Sainz op bijna een seconde achter hem.

Max Verstappen parkeerde zijn Red Bull op P3, bijna anderhalve seconde achter LeClerc op de Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. De regerend wereldkampioen heeft vooralsnog niet laten zien dat hij de titel kan verdedigen: in twee van de drie verreden races viel hij uit en ook op Imola moet hij in de eerste test zijn Ferrari-concurrenten voor zich dulden.

Veel wagen schoven naast de baan, spinden of doken in het grind maar op wat gele vlaggen en een hele korte rode na - na een diepe duik van Lando Norris in de grindbak - gebeurden er geen grote ongelukken. Kevin Magnussen en Mick Schumacher toonden zich knappe regenrijders en zetten hun Haas op P4 en P5. Checo Perez plakte de tweede Red Bull op de zesde plek. Wederom lijken de Mercedessen niet in staat om aan te sluiten: George Russell zette zijn Mercedes op P10, Lewis Hamilton kwam niet verder dan een pijnlijke P18.

Verschillende teams, waaronder Red Bull, Ferrari en Mercedes, hebben aanpassingen aan hun bolides doorgevoerd om kleine en grotere problemen te adresseren, maar door de weersomstandigheden is tijdens FP1 nog weinig te merken van eventuele verbeteringen. Zo is het onduidelijk of de Ferrari's hun probleem met de zogenaamde porpoising (een uitdaging met de aerodynamica die zorgt dat de auto gaat 'stuiteren' op de baan)

Later vandaag (om 17:00 uur) is de kwalificatie al, want dit weekend kent een Sprint-race: kwalificatie op vrijdag voor een korte race (21 laps) op zaterdag, die de startvolgorde voor zondag bepaalt. De verwachting is dat het de rest van de dag droog blijft, maar hoe dan ook zal de kwalificatie een heel ander beeld laten zien dan deze rommelige vrije training.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: