NieuwNieuws

Tech & Crypto

34 miljoen Amerikanen bezitten eind 2022 crypto’s

Bitcoin blijft de populairste munt

Eind 2022 bezitten 33,7 miljoen Amerikanen een of meerdere cryptomunten. Vooral de jongeren omarmen de digitale valuta massaal: het overgrote deel van de investeerders is rond de dertig jaar. 

Onderzoeksbureau InsiderIntelligence verwacht dat het aantal Amerikaanse cryptobezitters dit jaar stijgt met 19 procent. In totaal kan straks 12,8 procent van de Amerikaanse bevolking zichzelf eigenaar van een cryptomunt noemen. (Jonge) Amerikanen kopen cryptocurrencies vooral met het doel om ze voor een lange periode vast te houden in de hoop dat de valuta in waarde stijgt. 

Bitcoin is op dit moment met ruim 25 miljoen bezitters de populairste digitale munt onder kopers in de Verenigde Staten. Ether volgt met ruim 13 miljoen bezitters. Het marktaandeel van bitcoin zal naar verwachting volgend jaar in de VS dalen, omdat concurrerende digitale munten in populariteit toenemen. 

Hoe staat het met de investeringen in Nederland? Ook hier kregen cryptovaluta voet aan de grond. Ruim twee miljoen Nederlanders (15 procent van de bevolking) investeerden inmiddels in ten minste één digitale munt. Echter lopen wij enigszins achter in vergelijking met andere West-Europese landen. Kijken we naar Duitsland dan zien we dat een kwart van de bevolking al geïnvesteerd heeft. 

Steeds vaker betalingen met bitcoin

Betalingen met cryptovaluta nemen steeds meer toe en dit gebeurt hoofdzakelijk met bitcoin. Ruim tien procent van iedereen die crypto’s bezit geeft aan er dit jaar nog een product of dienst mee aan te willen schaffen. Hierdoor zal de transactiewaarde voor het eerst de 10 miljard dollar overschrijden. Een toename van maar liefst 70,5 procent ten opzichte van 2021. Betalen met bitcoin kan steeds vaker doordat met name webshops deze optie aanbieden. Ze gebruiken hiervoor crypto betalingssystemen zoals BitPay. 

Jongere generaties meest positief over crypto

Het zijn vooral de jongeren die uiterst positief aankijken tegen cryptovaluta en blockchaintechnologie. De meeste investeerders zijn daarom ook tussen de 25 en de 34 jaar oud. Oudere generaties zijn juist voorzichtiger met investeren vanwege de volatiliteit op de cryptomarkt, maar durven desondanks steeds vaker de stap te nemen. De toename van investeringen in digitale valuta valt mede te verklaren door de eenvoudige wijze waarop ze aangeschaft kunnen worden. Met de juiste app en een druk op de knop is de eerste investering al snel gemaakt. Wat ook meehelpt is dat steeds meer grote financiële organisaties de cryptosector omarmen. Een voorbeeld hiervan is Visa. Deze creditcardmaatschappij zag genoeg reden om zich op cryptocurrencies te richten na een wereldwijd onderzoek onder investeerders. 40 procent van de ondervraagden gaf namelijk aan van bank te wisselen als hun huidige bank geen diensten op cryptogebied aanbiedt in 2022. Zodoende bouwt Visa nu onder andere aan UPC: universal payment channel. Deze betalingsmogelijkheid verbindt verschillende blockchains met elkaar waardoor stablecoins en Central Bank Digital Currencies eenvoudig van de ene blockchain op de andere overgedragen kan worden. Anders gezegd: centrale banken, bedrijven en consumenten kunnen straks moeiteloos waarde uitwisselen ongeacht van welke valuta ze gebruik maken. Het feit dat Visa crypto omarmt is een goede ontwikkeling voor de sector. Wanneer steeds meer grote financiële organisaties deelnemen aan deze digitaliseringsslag, neemt het vertrouwen in het nieuwe geldsysteem toe en wordt het steeds meer gemeengoed. 

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: