NieuwNieuws

Tech & Crypto

34 miljoen Amerikanen bezitten eind 2022 crypto’s

Bitcoin blijft de populairste munt

Eind 2022 bezitten 33,7 miljoen Amerikanen een of meerdere cryptomunten. Vooral de jongeren omarmen de digitale valuta massaal: het overgrote deel van de investeerders is rond de dertig jaar. 

Onderzoeksbureau InsiderIntelligence verwacht dat het aantal Amerikaanse cryptobezitters dit jaar stijgt met 19 procent. In totaal kan straks 12,8 procent van de Amerikaanse bevolking zichzelf eigenaar van een cryptomunt noemen. (Jonge) Amerikanen kopen cryptocurrencies vooral met het doel om ze voor een lange periode vast te houden in de hoop dat de valuta in waarde stijgt. 

Bitcoin is op dit moment met ruim 25 miljoen bezitters de populairste digitale munt onder kopers in de Verenigde Staten. Ether volgt met ruim 13 miljoen bezitters. Het marktaandeel van bitcoin zal naar verwachting volgend jaar in de VS dalen, omdat concurrerende digitale munten in populariteit toenemen. 

Hoe staat het met de investeringen in Nederland? Ook hier kregen cryptovaluta voet aan de grond. Ruim twee miljoen Nederlanders (15 procent van de bevolking) investeerden inmiddels in ten minste één digitale munt. Echter lopen wij enigszins achter in vergelijking met andere West-Europese landen. Kijken we naar Duitsland dan zien we dat een kwart van de bevolking al geïnvesteerd heeft. 

Steeds vaker betalingen met bitcoin

Betalingen met cryptovaluta nemen steeds meer toe en dit gebeurt hoofdzakelijk met bitcoin. Ruim tien procent van iedereen die crypto’s bezit geeft aan er dit jaar nog een product of dienst mee aan te willen schaffen. Hierdoor zal de transactiewaarde voor het eerst de 10 miljard dollar overschrijden. Een toename van maar liefst 70,5 procent ten opzichte van 2021. Betalen met bitcoin kan steeds vaker doordat met name webshops deze optie aanbieden. Ze gebruiken hiervoor crypto betalingssystemen zoals BitPay. 

Jongere generaties meest positief over crypto

Het zijn vooral de jongeren die uiterst positief aankijken tegen cryptovaluta en blockchaintechnologie. De meeste investeerders zijn daarom ook tussen de 25 en de 34 jaar oud. Oudere generaties zijn juist voorzichtiger met investeren vanwege de volatiliteit op de cryptomarkt, maar durven desondanks steeds vaker de stap te nemen. De toename van investeringen in digitale valuta valt mede te verklaren door de eenvoudige wijze waarop ze aangeschaft kunnen worden. Met de juiste app en een druk op de knop is de eerste investering al snel gemaakt. Wat ook meehelpt is dat steeds meer grote financiële organisaties de cryptosector omarmen. Een voorbeeld hiervan is Visa. Deze creditcardmaatschappij zag genoeg reden om zich op cryptocurrencies te richten na een wereldwijd onderzoek onder investeerders. 40 procent van de ondervraagden gaf namelijk aan van bank te wisselen als hun huidige bank geen diensten op cryptogebied aanbiedt in 2022. Zodoende bouwt Visa nu onder andere aan UPC: universal payment channel. Deze betalingsmogelijkheid verbindt verschillende blockchains met elkaar waardoor stablecoins en Central Bank Digital Currencies eenvoudig van de ene blockchain op de andere overgedragen kan worden. Anders gezegd: centrale banken, bedrijven en consumenten kunnen straks moeiteloos waarde uitwisselen ongeacht van welke valuta ze gebruik maken. Het feit dat Visa crypto omarmt is een goede ontwikkeling voor de sector. Wanneer steeds meer grote financiële organisaties deelnemen aan deze digitaliseringsslag, neemt het vertrouwen in het nieuwe geldsysteem toe en wordt het steeds meer gemeengoed. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: