NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Huh, alweer weekend?

Ja, we zijn zelf ook een beetje in de war. Dinsdagavond was het eigenlijk vrijdag en woensdag eigenlijk zaterdag en toen was het donderdag ineens weer gewoon donderdag.

Enfin. Het goede nieuws is dat het nu toch echt vrijdag-vrijdag is. En je eindelijk bent bekomen van de Koningsdagbrakheid. En weekend betekent weer een nieuwe MustWatch met de beste films en series om jezelf mee te vermaken. Voor de gelegenheid extraveel bioscoopreleases!

In de bioscoop: The Bad Guys

We zijn altijd te porren voor een goede animatiefilm en zeker eentje waarbij de makers niet al te braaf blijven kunnen we waarderen. The Bad Guys draait sinds gisteren in de bioscoop en is officieel een kinderfilm, maar doet het bijzonder goed bij ons, volwassenen. We weten niet of dat wat over ons of over de film zegt.

Hoe dan ook: The Bad Guys. Deze groep is een verzameling van dieren met een slecht imago. We zijn als de dood voor haaien, jagen spinnen altijd weg, zijn angstig bij slangen en piranha's en de wolf komt er de laatste tijd ook niet echt goed vanaf. Wat nou als deze dieren samen een criminele bende oprichten? Precies, dat is dus een topplan. En levert een topfilm op.

Ook in de bioscoop: Captives

Stuk minder gezellig maar ook met bad guys: Captives. Deze Hongaarse film speelt zich af in 1951. De Tweede Wereldoorlog is achter de rug maar de gevolgen zijn nog te zien. De Communisten zijn aan de macht en de geheime politie flink op dreef. Ze gaan langs bij een gezin dat normaliter gedeporteerd zou worden, maar kiezen ervoor om bij het gezin in te trekken. Iedereen die aanklopt, wordt opgesloten in het huis.

Het bizarre verhaal klinkt te vreemd om waar te zijn en zou zich lenen voor een superspannende fictie-thriller, maar is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En dat maakt 'm nog zoveel pijnlijker en spannender dan wanneer het bedacht zou zijn. Hoe het met 't gezin en alle visite afloopt, kun je in je favoriete filmhuis zien.

Bingen: Undone

We hadden geen flauw idee wat we van deze nieuwe Prime-serie konden verwachten maar nu is 'ie er. En zijn we onder de indruk. Flink ook. De makers van Bojack Horseman komen met Undone. Alma Winograd-Diaz (Rosa Salazar) zit een beetje in de sleur. Totdat ze een auto-ongeluk krijgt. En ze in het ziekenhuis wakker wordt en haar overleden vader ziet.

Die neemt haar mee in een wereld waar realiteit en dromen door elkaar heenlopen en tijdreizen mogelijk lijkt. Of is? Geen idee. De serie is geanimeerd wat in écht wat toevoegt. Heel vet. Ook fijn: de afleveringen duren nog geen half uur. Erg lekker als je geen zin hebt om je weer uuuuuuuren ergens in vast te bijten.

Mocht je gecharmeerd zijn van deze serie, dan kunnen we je Brand New Cherry Flavor (Netflix) en Legion (Disney+) ook van harte aanraden.

Ook bingen: Bang Bang Baby

Prime is sowieso wel lekker bezig als het gaat om fijne series. Zo kijk je sinds deze week de Italiaanse serie Bang Bang Baby. We gaan terug naar de jaren 80, waarin Alice als 16-jarige opgroeit in een dorpje in Noord-Italië. Haar pa blijkt alleen een nogal prominent lid van de maffia in haar land. En wat doe je als je heel veel van iemand houdt? Bijna alles. Zo raakt Alice verzeild in de Milanese onderwereld en heeft ze als jonge vrouw al snel heel wat moorden op haar naam staan.

En dat is dus niet het meest gezellige om mee te dealen. Gelukkig heeft Alice haar eigen manier om te vluchten, ze duikt diep in de muziek, films, series en popcultuur van de jaren tachtig. Was vrij awesome. 

Ook hier een gerelateerde tip: Too Old To Die Young op Prime is een stukkie trager, maar wel dezelfde sfeer en thematiek.

Thriller: Shining Girls

Apple+ is weer goed op dreef en komt gewoon alweer met een geweldig goede serie incluis briljante cast. Elizabeth Moss speelt de hoofdrol in Shining Girls. Kirby Mazrachi is archivaris bij een krant in Chicago. Haar droom om journalist te worden heeft ze even in de ijskast gezet nadat ze een trauma heeft overgehouden aan een aanval.

Wanneer ze erachter komt dat een recente moord gelinkt lijkt aan haar aanval, slaat ze de handen ineen met een oudere journalist om het verhaal tot de bodem uit te zoeken. Alleen haar realiteitsbeeld lijkt niet altijd helemaal te kloppen. Bloedspannend en steengoed. 

Docu: Ennio

Goed, nog één bioscooprelease, dan. Gewoon. Omdat. In juli 2020 overleed één van de allerbelangrijkste componisten van de vorige eeuw. En vermoedelijk ook nog van deze eeuw maar we hebben nog ruim  70 jaar te gaan dus dat zal de tijd moeten leren. Ennio Morricone werd 91 jaar en schreef in zijn leven ontzettend veel filmmuziek. Van western-klassiekers als Once Upon A Time in the West tot heel wat muzikale omlijsting voor Tarantino's films. En voor The Simpsons, laten we dat vooral niet vergeten.

Goed, leuk, dat hele oeuvre. Over de beste man, zijn leven en zijn briljante muziek is een prachtige film gemaakt. Met interviews, tot nu toe nog nergens gepubliceerde content, heel veel iconische scènes met zijn muziek en bijzondere plekken die belangrijk voor hem waren. Kijk 'm in je plaatselijke filmhuis. Eentje met een goede geluidsinstallatie.

Nog een docu: The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

Mocht je liefhebber zijn van sensationele docu's, dan bedient Netflix je wederom op je wenken. De streamingsdienst weet keer op keer docu's binnen te hengelen waar je een groot WTF-gevoel van krijgt. Vaak ietwat eenzijdig doorgaans meer voor vermaak dan voor waarheidsvinding en dat doel dienen ze dan ook prima.

De nieuwste docu in dit genre is The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes. Over het leven en sterven van deze filmster gaan nogal wat complottheorieën rond. En dat leent zich natuurlijk uitstekend voor een smeuïge docu. De makers gaan op zoek naar hoe de laatste weken van haar leven er hebben uitgezien door ongepubliceerde opnames met mensen die haar het beste kenden te beluisteren. Lekker mysterieus.

Op tv: The Greatest Showman

Wat je ook doet vanavond: zorg dat je om half negen thuis voor de buis zit. Net 5 zendt namelijk één van de allergrootste muzikale meesterwerken van de afgelopen jaren uit. Je kijkt The Greatest Showman. En nee, we willen je niet horen over hoe Wolverine niet zou mogen zingen of dansen. Doet ie namelijk gewoon fantastisch in deze film.

Kort verhaal lang: P.T. Barnum ontwikkelde het Barnum & Bailey Circus en was daarmee een voorloper van dit spectaculaire showmansschap. Hoe dat tot stand kwam volg je in deze magische film. Echt. Ga kijken. Doe jezelf een plezier.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: