NieuwNieuws

Glamorama

Ophef Jinek-anekdote onterecht, vindt Eva Jinek: voetballers waren 'onderling bevriend'

 Lijdend voorwerp heeft volgens talkshowpresentatrice 'nooit last heeft gehad' van het voorval

Eva Jinek is het niet eens met de kritiek die zij afgelopen dagen over zich heen kreeg. Jinek raakte in opspraak door het opduiken van een fragment waarop haar ganse talkshowtafel smakelijk lachte om een niet al te smakelijke anekdote. In een reactie stelt de talkshowhost dat het lijdend voorwerp 'nooit last heeft gehad' van het voorval.

In 2020 schoof in Jinek oud-voetballer Sjaak Polak aan. Polak vertelde hoe hij met Ricky van den Bergh bij Sparta teamgenoot Anthony Obodai te grazen nam. Obodai werd volgens het verhaal vastgebonden op een massagetafel, kreeg een lading pittige spierbalsem tussen zijn billen en werd met tafel en al naakt op de middenstip gepositioneerd. Een opmerkelijk staaltje 'kleedkamerhumor'.

Eva Jinek reageert op de ophef dat de mannen onderling bevriend waren en dat zij dergelijke opmerkelijke streken voortdurend bij elkaar uithaalden. Daaraan voegt de talkshowhost toe dat zij contact heeft gehad met het lijdend voorwerp van de anekdote, oud-voetballer Obodai. ''Hij vond de grap 'hilarisch' en 'heel erg goed geslaagd' en illustratief voor de manier waarop er in het team met elkaar werd omgegaan'', schrijft de journaliste op instagram.

De talkshowhost vervolgt: ''Ricky van den Bergh was zijn 'allerbeste vriend' binnen het team en Sjaak Polak mocht hij 'erg graag'. Hij heeft er nooit last van gehad. 'Toen niet en nu niet', want het was wat hem betreft gewoon een heel goed gelukte grap die paste bij hoe ze met elkaar omgingen.'' Opmerkelijk is dat Obodai zelf Polak ook wel eens in een interview in een heeft aangehaald als een medespeler door wie hij bij Sparta werd getreiterd. Obodai was opgelucht toen hij in 2007 overstapte naar RKC Waalwijk. Naar eigen zeggen was hij weggepest van Het Kasteel.

Jinek en het bewuste fragment kwamen in opspraak nadat de talkshowhost zich afgelopen week uitsprak over de kaars-rel rondom Johan Derksen. Jinek pleitte toen voor een adverteerdersboycot van het inmiddels terziele kroegpraatprogramma Vandaag Inside.

Sport

Oud-F1 chef Bernie Ecclestone (91) in Brazilië opgepakt wegens verborgen pistool(tje)

Lees verder

Schoolschutter Texas was net 18, kocht vuurwapen een week voor de shooting

Algemeen

Met zijn verjaardagsgeld kocht hij een semi-automatisch wapen, Ramos kondigde shooting aan in een SMS'je aan een Duitse tiener

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rotterdam ruimt scherven op na teleurstelling Tirana: vernielingen en 72 arrestaties

Lees verder

Rellen in Rotterdam - Politie verwacht nog meer aanhoudingen

Lees verder

NFT's moeten nieuw leven blazen in postzegel-hobby

Lees verder

VVD wil dat kabinet kijkt naar slachtoffers Molukse gijzeling school Bovensmilde in 1977

Lees verder

Schoolschutter barricadeerde zich in klaslokaal

Lees verder

Gevallen van apenpokken in Nederland verdubbeld

Lees verder

Kabinet gaat gemeenten en provincies dwingen asielzoekers op te nemen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tientallen verdwenen verkeersborden Terschelling duiken plotseling weer op

Lees verder

Vrouw op de vlucht loopt vast in nat beton

Lees verder

Klant van koffiebar in Florence belt politie wegens te dure koffie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: