NieuwNieuws

Tech & Crypto

Scheids gooit bitcoin op bij aftrap Beşiktaş – Fenerbahçe

Overtreding voordat de partij begon.

Een turkse scheidrechter heeft een bitcoin opgegooid voor de start van de laatste wedstrijd tussen Besiktas en Fenerbahce. De Turkse voetbalbond onderzoekt waarom de cryptomunt gebruikt werd. Eigenlijk had een Turkse Lira moeten bepalen wie de aftrap kreeg.

De wedstrijd tussen de twee voetbalclubs uit Istanbul eindigde in 1-1, maar dat was niet waar naderhand over gesproken werd. De aandacht ging naar de munttos aan het begin van de wedstrijd. Volgens de regels mag alleen een Turkse Lira, of een speciale scheidsrechters munt waarvan aan de ene kant een doelpaal staat en aan de andere kant een voetbal opgegooid worden. 

Voormalig scheidsrechter Murat Fevzi Tanırlı noemt het voorval een “apentruc”. Hij beschuldigt zijn collega ervan de reputatie van het beroep te besmeuren en hoopt dat hij voor zijn daad beboet wordt;  “Dit is geen vergeetachtigheid, het is een zet. Ik kan echt niet begrijpen waarom zo'n ervaren scheidsrechter dit evenement schandalig heeft gemaakt.”

De scheidsrechter wordt er nu van verdacht een overeenkomst te hebben getekend met een cryptocurrency-platform zonder de goedkeuring van de voetbalbond.

Zonder te willen speculeren waarom dit gebeurd is, zou het natuurlijk ook kunnen zijn dat het een signaal van onvrede is over het geldprinten in Turkije. Het land lijdt onder een recordinflatie van 70% door extreem lage rente. Bitcoin kan niet bijgeprint worden en geen centrale partij heeft er zeggenschap over. Dat maakt bitcoin bij uitstek geschikt als betaalmiddel in landen waar onverantwoorde leiders de geldkraan opengooien, of die te lijden hebben onder de geldprinterij van de Federal Reserve, die geld uitdeelt in de Verenigde Staten en de bijhorende inflatie uitsmeert over alle landen die de Dollar gebruiken.
Buy the dip bij Bitvavo, klik hier. 

 

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: