NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Amber Heard beschuldigd van 'lenen' getuigenis Rihanna

That's Heardsay, your honor

Een gestolen verklaring. Nu de getuigenissen in de slepende rechtszaak tussen Amber Heard en Johnny Depp door velen nauwlettend worden gevolgd, komt steeds vaker de suggestie naar boven dat actrice Heard zich voor haar verklaringen wel heel erg door anderen zou laten inspireren. 

Een van haar verklaringen vertoont opvallende gelijkenissen met de verklaring die zangeres Rihanna in 2009 aflegde over het huiselijk geweld van haar ex-vriend Chris Brown.

Zowel de bewegingen als de beweringen van Heard hebben verdacht veel weg van die van Rihanna. Dat komt duidelijk naar voren in een video op twitter en TikTok waarin de uitspraken van de actrice met de 13 jaar oude uitspraken van de zangeres worden vergeleken.

Gelijkenissen

"Het voelde alsof hij bovenop mij zat, en ik keek hem in zijn ogen en ik zag hem niet meer," verklaarde Heard tijdens een van de zittingen. "Hij was het niet. Het was zwart. Ik ben in mijn leven nog nooit zo bang geweest." De uitspraak van de actrice wordt vergeleken met het interview dat Rihanna in 2009.

"Het was niet dezelfde persoon die zei: ik hou van jou. Het waren niet.. die ogen", aldus de popster tegenover ABC News. "Hij had ... geen ziel in zijn ogen. Gewoon leeg. ... Hij had duidelijk een black-out. Er was geen persoon als ik naar hem keek." De toen 21-jarige Rihanna verklaarde in 2009 tegenover ABC interviewster Diane Sawyer over het huiselijk geweld van haar toenmalige vriend Chris Brown. Brown werd hier later voor veroordeeld.

Niet alleen de strekking van de getuigenis van Heard heeft veel weg van die van de zangeres, ook de bewegingen komen overeen. Ook werd Heard er online eerder al van beschuldigd een aantal van haar uitspraken rechtstreeks uit films te hebben geleend.

Rechtszaak

De slepende rechtszaak tussen de 36-jarige Heard en de 58-jarige Johnny Depp gaat in de basis over een opiniestuk dat Heard in 2018 publiceerde in de Washington Post. In het stuk claimt de actrice slachtoffer te zijn van huiselijk geweld tijdens haar huwelijk met Depp. Depp wil dat Heard met een vergoeding van 50 miljoen dollar over de brug komt. De actrice heeft de tegenaanval ingezet met een aanklacht en een eis van 100 miljoen dollar voor geleden schade. Depp werd in het Washington Post-artikel niet bij naam genoemd. 

Politiek

Video - Tweede Kamer heeft (nu) geen zin in debat over Vera Bergkamp en Khadija Arib

Lees verder

Elon Musk doet voorstel om oorlog Rusland - Oekraïne te beëindigen

Algemeen

Inclusief polletje

Lees verder

HAK hakt zes weken geen groente

Algemeen

Hoge energieprijzen slaan weer toe

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Ex-Celsius CEO nam 10 miljoen op voordat faillisement werd aangevraagd

Lees verder

Kim Kardashian krijgt miljoenenboete voor Insta-post

Lees verder

Eén op de negen profvoetballers gokt op de eigen competitie

Lees verder

'Archivering SMS'jes voldoet niet aan wet', inspectie fileert werkwijze Rutte

Lees verder

Oud-generaal waarschuwt Poetin voor kernwapengebruik: 'NAVO maakt je helemaal kapot'

Lees verder

Bedwelmde Duitser 'parkeert' peperdure huur-Lambo in Zoetermeerse vangrail

Lees verder

Piet Adema (57) nieuwe minister van Landbouw

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Voormalig inbreker met adviesbureau tegen inbrekers vast wegens inbraak

Lees verder

Stalker raakt verstrikt in gordijnen, slachtoffer bevrijdt hem

Lees verder

Man bijna twee maanden onterecht in gevangenis door administratief foutje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: