NieuwNieuws

Tech & Crypto

Ethereum The Merge een stap dichterbij

Testnet Ropsten gaat op 8 juni over op Proof-of-Stake

Vorige maand schreven we over de vertraging van de Ethereum upgrade The Merge. Heb je dit artikel nog op je vizier? 

Laten we het geheugen even kort opfrissen. Ethereum gaat op termijn over op Proof-of-Stake consensus. Deze upgrade naar PoS wordt aangeduid als The Merge. Vorige maand maakte Ethereum bekend dat The Merge vertraging opliep en werd uitgesteld naar Q3/Q4 dit jaar. Zogenaamde shadow forks hadden vorige maand implementatieproblemen aan het licht gebracht. Deze problemen moesten eerst worden opgelost, voordat de trial runs van openbare testnetten konden plaatsvinden. En daar is de afgelopen weken hard aan gewerkt! De configuratiecode voor het upgraden van het testnet verscheen maandag in een pull request van Ethereum DevOps-engineer Parathi Jayanathi in de eth-clients GitHub-repository. Dit is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van The Merge.

Ropsten testnet

Ropsten is een belangrijke test omgeving voor Ethereum. Het testnet is in 2016 ontwikkeld door de Ethereum Foundation en wordt momenteel onderhouden door het Geth (Go Ethereum)-ontwikkelaarsteam. De Ropsten blockchain lijkt heel veel op de live Ethereum blockchain. Doordat Ropsten dezelfde netwerkstructuur heeft als de het Ethereum mainnet, kunnen ontwikkelaars realistische implementatietesten uitvoeren voordat de updates voor het eggie worden doorgevoerd.

Bug hunting

Het Bug Bounty-programma van de Ethereum Foundation werd gelanceerd in 2015 en was gericht op het Ethereum PoW-mainnet en gerelateerde software. In 2020 werd er een tweede programma gelanceerd voor de PoS consensus laag. Vind je een bug, dan word je uitbetaald in ETH of DAI middels een gelaagd systeem, dat het meeste uitbetaald voor kritieke kwetsbaarheden in de code. In het kader van The Merge, zijn de twee programma's samengevoegd, met als resultaat een maximale beloning van 0,5 mln USD per gevonden bug. Katsjing!

"As the Execution Layer and Consensus Layer become more and more interconnected, it is increasingly valuable to combine the security efforts of these layers. There are already multiple efforts being organized by client teams and the community to further increase knowledge and expertise across the two layers. Unifying the Bounty Program will further increase visibility and coordination efforts on identifying and mitigating vulnerabilities.", aldus Fredrik Svantes

Etherium kopen kan veilig, gemakkelijk en snel via Bitvavo.  

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: