NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Tom Cruise, Star Wars en complottheorieën

Het weekend is weer begonnen! Ook deze week hebben we weer heel wat films en series uitgezocht om je te vermaken. Van wetenschapontkennende complotdenkers/religieuzen tot actiefilms en alles daar tussenin. Als je daar niet mee uit de voeten kunt, weten wij het ook niet meer. Hoe dan ook: fijn weekend!

In de bioscoop: Top Gun: Maverick

We hebben er 36 jaar op moeten wachten maar daar is 'ie eindelijk: hét vervolg op de filmklassieker Top Gun. Hoewel het gros van de NieuwNieuws-redactie nog niet was geboren toen de film met Tom Cruise als Maverick uitkwam, zitten we al tijden te wachten op het vervolg. En daar is 'ie dan, eindelijk in de bioscoop, Top Gun: Maverick.

De film gaat mee in de huidige jaren die zijn verstreken en speelt zich ruim dertig jaar na de eerste film af. Tom Cruise zou Tom Cruise niet zijn als hij niet helemaal over de top zou gaan met dit deel twee. Green screens en CGI zijn wat Cruise betreft uit den boze dus alle straaljagershots die je ziet zijn gewoon echt. En het World War II P-51 Mustang-vliegtuig komt uit de persoonlijke hangar van onze Tom.

Oh ja, het verhaal. Piloot Pete Maverick Mitchell heeft een rangetje hoger aan zich voorbij laten gaan. Na 36 jaar trouwe dienst moet hij de jonkies dingen bij gaan brengen in de lucht. Hij wordt tijdens dit traject geconfronteerd met zijn verleden en moet zijn diepste angsten onder ogen zien maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de spectaculaire actiescènes en stunts. 

Ook in de bioscoop: The Capote Tapes

Compleet ander genre dan Top Gun, misschien wel het tegenovergestelde, is de nieuwe bioscoopdocumentaire The Capote Tapes. Over de enige echte Truman Capote. Die naam kun je kennen van het wereldberoemde boek Breakfast at Tiffany's (is een luttele honderd pagina's, kom je prima vlot doorheen) dat later succesvol werd verfilmd met Audrey Hepburn als de iconische Holly Golightly en George Peppard - die je kunt kennen als de sigaarlurkende Hannibal uit The A-Team - als Paul Varjak.

Goed, genoeg over het beroemde boek, dit verhaal gaat over Capote zelf. Truman heeft niet bepaald het makkelijkste leven gehad, maar maakte wel de meest briljante werken als schrijver, scenarist en onderzoeksjournalist. In deze documentaire volgt de kijker het leven en werk van Capote, verteld door vrienden én vijanden. Een razend interessant en ongetwijfeld incompleet inkijkje in het leven van deze briljante schrijver.

Disney+: Obi-Wan Kenobi

De Star Wars-series gaan gewoon door! In dit universum zit genoeg om spin-offs van te maken en dat doen ze bij Disney dan ook gretig. Naar de serie Obi-Wan Kenobi kijken we al tijden enorm uit. En niet alleen vanwege Obi-Wan, ook vanwege Ewan McGregor die Obi-Wan portretteert. 

De serie speelt zich tien jaar na Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith uit 2005 af. In die film werden de Jedi gesloopt door Order 66 en Anakin Skywalker  - voormalig protegé van Obi-Wan - gaat tegenwoordig door het leven als Darth Vader. Vanaf zijn verlaten planeet Tatooine houdt Kenobi een oogje op Luke Skywalker en verzint hij een plan om de duistere krachten van de andere Skywalker-telg tot een einde te brengen. Die is namelijk bezig om de nog levende Jedi kapot te maken. Man man man, zo spannend.

Netflix: Stranger Things seizoen 4A

Goed nieuws voor de Stranger Things-fans: sinds vandaag is het eerste deel van seizoen vier op Netflix te zien! De sci-fi-horror-jaren-tachtig-ode-brengende serie gaat eindelijk verder. Mocht even duren, de reden daarvoor kun je wel raden, gaan we het ook niet meer over hebben verder. Eerder werd al bekend dat Hopper terugkeert in de serie. En dat zowel menselijke als bovennatuurlijke krachten een gevaar vormen voor de sheriff... 

Verder zit onze cast inmiddels op de middelbare school en zijn ze voor het eerst niet meer constant samen. Alsof de laatste jaren van de middelbare school nog niet moeilijk genoeg zijn, komen er ook hier allerlei bovennatuurlijke krachten om de hoek kijken. Wat op zich dan wel weer te verwachten is na de eerste drie seizoenen. De groep tieners moet hard werken om de ellende van The Upside Down tot een einde te brengen. Maar... Gaat dat ze lukken?

Het tweede deel van seizoen 4 komt op 1 juli online. Kun je daarvoor de rest nog even bingen.

AppleTV+: The Essex Serpent

De Victoriaanse tijd was een goede tijd voor wetenschappelijke ontdekkingen. En voor religieuze of andere overtuigingen om die ontdekkingen weg te schrijven als iets anders. Mooi dat de mensheid in ruim 100 jaar geen spat is veranderd. Eén van de wetenschappelijke ontdekkingen die werd afgeschreven als iets bovennatuurlijks, was Blackwater Beast. Volgens inwoners van het Britse Essex, zou er een beest zijn losgekomen tijdens een aardbeving. En dat beest zorgt voor heel veel ellende, bezweringen, betoveringen en andersoortig drama.

Sarah Perry schreef daar een prijswinnende roman The Essex Serpent over en AppleTV+ heeft besloten dat boek te verfilmen. En daar zijn we maar al te blij mee. Want opnieuw is het een productie om u tegen te zeggen. Qua cast, qua verhaal en qua camerawerk. 

Cora Seaborn (Clare Danes) heeft als droom paleontoloog te worden (je weet wel, zoals Ross uit Friends) en besluit het natuurfenomeen te onderzoeken. De plaatselijke en uiterst charmante pastoor (Tom Hiddleston) probeert haar te helpen. Tot het lijkt alsof Seaborn het beest heeft losgelaten en de hele gemeenschap probeert te vernagelen. 

Netflix: The Pentaverate

Compleet het tegenovergestelde (maar ook niet want wetenschap wordt afgedaan als onzin) is The Pentaverate op Netflix. Een serie van Mike Meyers geschreven door Mike Meyers met in de hoofdrol heel veel Mike Meyers. Net als in Austin Powers neemt de acteur zo ongeveer alle karakters op zich terwijl hij down the rabbit hole duikt/de rabbit hole is. 

Voor deze serie heeft Meyers samen met zijn collega's ongeveer alle complottheorieën in één serie gestopt. Zes afleveringen lang word je langs de meest absurde theorieën gesleurd en meegenomen in hoe één van de Mike Meyers de wereld probeert te redden. Het is allemaal precies wat je verwacht van Mike Meyers die Mike Meyers doet. Is het te flauw? Ja. Gaat het te ver? Absoluut. Kijk je 'm in één avond uit omdat je toch wil weten hoe het zit? Zonder twijfel. Het is net een echte rabbit hole waar je invalt.

Op tv: The Town

Of er iets bestaat als het omgekeerde van het Stockholmsyndroom? Het lijkt erop in de film The Town. In de buurt Charlestown in Boston, wonen heel wat criminelen die elkaar altijd beschermen. Generatie na generatie. Wanneer vier mannen een bank beroven, zijn ze gedwongen om bankdirecteur Claire (Rebecca Hall) te gijzelen. Ze laten haar ongedeerd vrij en alles lijkt koek en ei.

Tot ze erachter komen dat de vrouw in dezelfde buurt woont. Om zeker te weten dat ze niets weet dat de vier heren achter de tralies kan doen belanden, besluit Doug (Ben Affleck, tevens de regisseur) kennis met haar te maken. En dan wordt hij verliefde op Claire. En dat blijkt best ingewikkeld. Hoe het afloopt? Dat zie je vrijdag 27 mei om 20:30 op RTL7.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: