NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Pinksterbingen!

Goed nieuws voor iedereen die in loondienst is en een doorsnee heeft: je hebt extra lang weekend! Heb je een essentieel beroep of ben je zzp'er, dan is de kans groot dat je de pineut bent. De rest van de wereld kan vrijdagmiddag, zaterdag, zondag na de verplichte familiebrunch én maandag gewoon vrij schrijven.

En wat doe je met al die vrije dagen? Series en films kijken natuurlijk. Zoals iedere week verscheen er ook afgelopen week weer een hoop moois en wie zijn wij om je de beste keuzes te onthouden? Daarom weer een nieuwe MustWatch. Met tips. Fijn weekend!

In de bioscoop: Crimes of the Future

Zelfs actrice Kristen Steward wist eigenlijk niet waar ze mee bezig was toen Crimes of the Future van regisseur, scenarist en visionair David Cronenberg werd gemaakt. Pas toen ze de film zag, viel het kwartje. Goed, we gaan een poging wagen om deze bioscooprelease zo aantrekkelijk mogelijk samen te vatten.

Cronenberg neemt ons mee naar de nabije toekomst waarin de maakbare samenleving nog een stukje maakbaarder is geworden. De mens moet zich gaan aanpassen en dat neemt performance artist Saul Tenser (Viggo Mortensen) nogal serieus. Hij omarmt het feit dat mensen meer kunnen worden met behulp van techniek dan puur gebaseerd op onze biologische eigenschappen en gaat er vol voor. En plein public. Zijn fysieke verbouwing is direct zijn voorstelling.

Het is vaag, raar, goor, ongemakkelijk en een licht overdreven variant van een toekomst die misschien niet eens zo heel onrealistisch lijkt. Je moet ervoor in de stemming zijn. 

Ook in de bioscoop: Inexorable

Iets behapbaarder - hoewel Frans waardoor voor sommigen alsnog niet helemaal behapbaar - is de nieuwe bioscooprelease Inexorable. Ook een lekkere thriller. Men neme een enorm landhuis, een getroebleerde schrijver en een mooie jongedame die een beetje leven in de brouwerij breng. Of in de carrière van de getroebleerde schrijver in dit geval.

De schrijver in kwestie is Marcel, die al een tijdje een writers block heeft. Je kent het wel: je hebt een succesvol boek geschreven en dan verwacht de wereld ineens een vervolg. Niet iedereen kan de druk aan. Marcel hoopt dat hij  met de verhuizing naar het landhuis van zijn schoonouders ook weer de inspiratie vindt.

Dan klopt ineens de knappe Gloria aan, die als oppas voor Marcel's dochter in huis wordt genomen. Gloria blijkt nogal fan te zijn van Marcels boeken en dat breekt natuurlijk de pleuris uit. Lekker.

Videoland: Penoza: The Final Chapter

De echte fans hebben 'm ongetwijfeld allang gezien maar voor wie 'm nog niet kent/nog een keer wil zien: Penoza: The Final Chapter staat op Videoland. De spin-off van de razend populaire  Nederlandse serie kun je nu streamen. En dat is een prima aanradertje, mits je de serie een klein beetje hebt gevolgd.

Korte samenvatting: de Zwarte Weduwe a.k.a. Carmen van Walraven-de Rue heeft de aanslag op haar leven overleefd maar dat weet helemaal niemand. Tot ze uit noodweer iemand neerschiet en de wereld weet dat Carmen nog vrij rondloopt. En dat is vrij onhandig. Zeker omdat het land waar ze woont een uitleveringsverdrag heeft met Nederland. Prima weekendvertier.

HBO Max: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

HBO Max probeert alle andere streamingsdiensten af te troeven door als eerst op de proppen te komen met de verschillende bioscoopreleases. Waar Prime steeds de eerste was met nieuwe titels, is HBO Max sinds de lancering nog sneller met splinternieuwe titels. 

In het geval van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore niet heel vreemd, ook de andere Harry Potter-films zijn te kijken via de dienst. Prima ontwikkeling. Echte fans hebben deze laatste Fantastic Beasts-film al in de bioscoop gezien - en dat was absoluut de moeite - de rest kan 'm nu in de thuisbioscoop kijken.

De beroemde tovenaar Dumbledore  moet dit keer de wereld gaan redden. En dat kan hij niet alleen, want hij moet het opnemen tegen Grindlewald. Hij is dan wel weer de enige die dat mogelijkerwijs zou kunnen winnen. Dus gaat hij met Newt Scamander en alle compagnons op avontuur in de hoop de boel te kunnen redden. 

Netflix: The Peanut Butter Falcon

Het is geen avonturenfilm maar toch wel een klein beetje. The Peanut Butter Falcon gaat over Zak, en 22-jarige jongen met het downsyndroom. Hij besluit weg te lopen uit het verzorgingshuis waar hij woont om zijn droom waar te maken: professioneel worstelaar worden. 

Per toeval komt hij Tyler tegen, een crimineel die tien jaar ouder is. De twee klikken fantastisch en gaan samen de droom van Zak waarmaken. Verpleger Eleanor haakt ook nog aan en het hartverwarmende avontuur dat je nu op Netflix kunt zien is compleet.

Videoland: Bumberkleef

Is het een meesterwerk? Nope. Is het de allerbeste thriller die je ooit gaat zien? Zeker niet. Is dat erg? Absoluut niet. De Nederlandse film Bumperkleef is namelijk wel gewoon ontzettend vermakelijk en precies spannend genoeg om je aandacht erbij te houden. Het leven hoeft nou eenmaal niet te bestaan uit alleen maar moeilijke highbrow cultuur en werken waarover je kunt opscheppen.

Hoe dan ook: een gespannen koppel rijdt met twee kinderen naar de (schoon)ouders. En wegens gespannen loopt palief een beetje te rellen als een andere bestuurder irritant rijdt. De bestuurder in kwestie blijkt compleet gestoord dus er volgt een megaspannende achtervolging. Het is echt top.

Prime: James Bond marathon!

Mocht je geen zin hebben om dit weekend ook maar iets te doen, dan heeft Prime een goed alternatief. Er zijn maar liefst 25 James Bond-films toegevoegd aan de streamingsdienst. Dat betekent dat je - als we goed gerekend hebben - maar liefst 53 uur en 41 minuten naar de supergeheime agent kunt kijken in al zijn verschijningsvormen. Beetje doorkijken en dat lukt je prima in een weekend. Het betere nieuws is dat ook No Time To Die online staat, mocht je die nog niet hebben gezien. Of gewoon nog een keer willen zien.

Op tv: Black Swan

Er zijn in deze eeuw echt alweer een hoop goede films gemaakt. Eentje die beklijft, is Black Swan uit 2010. Nathalie Portman speelt Nina, een ballerina bij het New York City Ballet. Wanneer ze in de running is voor de hoofdrol in Het Zwanenmeer, blijkt haar concurrentie moordend. Tel daar nog een controlerende moeder bij op.

Nina probeert er alles aan te doen om overeind te blijven en haar carrièredromen waar te maken, maar onder alle druk blijkt dat enorm moeilijk. Je kijkt deze beklemmende film vrijdag om half negen bij Paramount Network.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Tieners op straat aangevallen in Duitsland, meisje (14) overleden

Algemeen

Het andere 13-jarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis

Lees verder

Verslaafde vrouw vergokt en verliest zichzelf, nu 'is' ze van haar huisbaas

Niet Doodchecken

Echtgenoot probeert haar terug te krijgen via de politie

Lees verder

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Niet Doodchecken

Ook luchtalarm geeft Zuid-Limburg op

Lees verder

Meer NieuwNieuws

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

'Donny M. wurgde Gino (9) na misbruik'

Lees verder

Britse spits Raheem Sterling schitterde zondag in afwezigheid, en dit is waarom

Lees verder

GEXIT: Gordon verdwijnt uit protest alwéér van Instagram

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Duizenden kilo's: Nederland, Colombia en VS doen grote drugsvangst in Caraïben

Lees verder

VIDEO - Zuidelijk Limburg kleurt wit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verdwaalt in Alaska, wordt dankzij iPhone gevonden

Lees verder

Vrouw klaagt mac and cheese-fabrikant aan: maken duurt te lang

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: