NieuwNieuws

Glamorama

De Dijk stopt na 41 jaar met optreden

Het licht mag uit

Zanger Huub van der Lubbe heeft aangekondigd dat hij wil stoppen met optreden en dat betekent dat er een einde komt aan de band De Dijk. De groep doet nog één tournee en dan is het eind december na 41 jaar over en uit voor de succesvolle Nederlandse band. 

Van der Lubbe benadrukt in een interview met de Volkskrant dat het volledig zijn eigen keuze is om te stoppen. "Want de jongens vinden het helemaal niks, die waren liever nog jaren doorgegaan." De 69-jarige zanger speelde eerder ook al met het idee om een punt achter De Dijk te zetten, maar hakte nu definitief de knoop door. "Het leven met De Dijk, hoe prachtig ook: ik ken het. Het biedt niet meer de verrassing waarvoor ik ooit in de muziek ging. En ik voel er niet zoveel voor om in herhaling te vallen. De jongens zien dat anders. Die zeggen: wat is er mis met gewoon blijven doen waar we goed in zijn? En dat snap ik."

In de 41 jaar van hun bestaan kende De Dijk grote successen. De band had hits met nummers als Bloedend hart, Mag het licht uit, Dansen op de vulkaan en Als ze er niet is en wisten alle grote Nederlandse zalen uitverkocht te krijgen. De prijzenkast staat bomvol met onder meer een Edison Oeuvreprijs die de groep in 2005 ontving. 

Laatste ronde

Voordat het licht definitief dooft, komt eerst dus nog een afscheidstour. "Het zal hoe dan ook een proces zijn. Daarom is het ook fijn dat we nog gaan toeren, dan kan het spelenderwijs een beetje inzinken bij iedereen." Dat levert ook weer nieuwe energie op bij de band die nu weet dat het einde rap nadert. "De laatste keer! Dan staat er elke avond iets op het spel. Die spirit merkte ik gelukkig ook bij de anderen en bij de crew. Laten we er nog wat van maken, laten we het vieren." Of deze tour De Afsluitdijk gaat heten, is nog niet bekend.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: