NieuwNieuws

Tech & Crypto

Binance Labs lanceert investeringsfonds van $500 miljoen

In samenwerking met wereldwijde institutionele beleggers, waaronder DST Global Partners en Breyer Capital, lanceert Binance Labs een investeringsfonds van $500 miljoen om innovatie in het crypto-, web3- en blockchainlandschap te stimuleren.

Investeringsfonds

Binance Labs is de durfkapitaal- en incubatietak van Binance. Dit specifieke fonds richt zich op projecten die de acceptatie van Web3 en blockchain technologie stimuleren. Ook zal er worden geïnvesteerd in nieuwe cryptovaluta use-cases. Het nieuwe fonds zal in drie verschillende fasen investeren: incubatie, vroegtijdig stadium en groei in een laat stadium. 

Changpeng Zhao ‘CZ’, CEO Binance: “In a Web3 environment, the connection between values, people, and economies is essential, and if these three elements come together to build an ecosystem, that will accelerate the mass adoption of the blockchain technology and crypto. The goal of the newly closed investment fund is to discover and support projects and founders with the potential to build and to lead Web3 across DeFi, NFTs, gaming, Metaverse, social, and more.”

Web3

Web3, een veelgebruikte term, maar wat betekent het precies?  Web3 is nog een vrij slecht gedefinieerde term. Om de term beter te kunnen duiden, is het handig om eerst duidelijk te hebben waar de voorgangers, Web1 en Web2 voor staan. Web1 staat voor het begin van het gebruik van het internet door het grote publiek (1993). Het internet bestond destijds uit statische pagina's. Je kon simpele websites bezoeken en informatie te lezen. Het internet was op dat moment zeker nog niet interactief. Web2 bracht hier verandering in. We hebben het dan over de periode van 2004 tot nu. Vanaf dit moment werd het mogelijk om informatie uit te wisselen. De webpagina's begonnen ook informatie terug te krijgen van de gebruikers. Door het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, Youtube en Instagram en de Google zoekfunctie, konden deze gecentraliseerde bedrijven gebruikersdata verzamelen om zo gepersonaliseerde content aan te bieden. Ook begonnen de tech giganten in te zien dat ze gebruikersdata konden doorverkopen aan o.a. adverteerders.  In het Web2 tijdperk is de gebruiker niet de baas. Zo krijg jij een andere Facebook of Youtube feed te zien dan jouw vriend, gebaseerd op jouw gedrag op het web. Ook kan jouw content verwijderd worden door een centrale partij. Hier brengt Web3 verandering in. Er wordt gezegd dat Web3 er voor gaat zorgen dat jij volledige zeggenschap hebt over jouw data. En blockchain technologie speelt daar een belangrijke rol in. 

Binance incubator

In een gesprek met Cointelegraph, zei Ken Li (directeur investeringen en M&A) dat 14 projecten die deelnemen aan seizoen 4 van het Binance incubator program, financiering zullen ontvangen uit het nieuwe fonds. De startups die in aanmerking komen zijn: Grindery, NuLink Network, FilSwan, Starton, CODA, OpenLeverage, CoralApp, AlterVerse Inc, ChapterX, Gamic Guild, Qwestive, Reveel, Playbux en Ambrosia.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: