NieuwNieuws

Tech & Crypto

Binance Labs lanceert investeringsfonds van $500 miljoen

In samenwerking met wereldwijde institutionele beleggers, waaronder DST Global Partners en Breyer Capital, lanceert Binance Labs een investeringsfonds van $500 miljoen om innovatie in het crypto-, web3- en blockchainlandschap te stimuleren.

Investeringsfonds

Binance Labs is de durfkapitaal- en incubatietak van Binance. Dit specifieke fonds richt zich op projecten die de acceptatie van Web3 en blockchain technologie stimuleren. Ook zal er worden geïnvesteerd in nieuwe cryptovaluta use-cases. Het nieuwe fonds zal in drie verschillende fasen investeren: incubatie, vroegtijdig stadium en groei in een laat stadium. 

Changpeng Zhao ‘CZ’, CEO Binance: “In a Web3 environment, the connection between values, people, and economies is essential, and if these three elements come together to build an ecosystem, that will accelerate the mass adoption of the blockchain technology and crypto. The goal of the newly closed investment fund is to discover and support projects and founders with the potential to build and to lead Web3 across DeFi, NFTs, gaming, Metaverse, social, and more.”

Web3

Web3, een veelgebruikte term, maar wat betekent het precies?  Web3 is nog een vrij slecht gedefinieerde term. Om de term beter te kunnen duiden, is het handig om eerst duidelijk te hebben waar de voorgangers, Web1 en Web2 voor staan. Web1 staat voor het begin van het gebruik van het internet door het grote publiek (1993). Het internet bestond destijds uit statische pagina's. Je kon simpele websites bezoeken en informatie te lezen. Het internet was op dat moment zeker nog niet interactief. Web2 bracht hier verandering in. We hebben het dan over de periode van 2004 tot nu. Vanaf dit moment werd het mogelijk om informatie uit te wisselen. De webpagina's begonnen ook informatie terug te krijgen van de gebruikers. Door het gebruik van bijvoorbeeld Facebook, Youtube en Instagram en de Google zoekfunctie, konden deze gecentraliseerde bedrijven gebruikersdata verzamelen om zo gepersonaliseerde content aan te bieden. Ook begonnen de tech giganten in te zien dat ze gebruikersdata konden doorverkopen aan o.a. adverteerders.  In het Web2 tijdperk is de gebruiker niet de baas. Zo krijg jij een andere Facebook of Youtube feed te zien dan jouw vriend, gebaseerd op jouw gedrag op het web. Ook kan jouw content verwijderd worden door een centrale partij. Hier brengt Web3 verandering in. Er wordt gezegd dat Web3 er voor gaat zorgen dat jij volledige zeggenschap hebt over jouw data. En blockchain technologie speelt daar een belangrijke rol in. 

Binance incubator

In een gesprek met Cointelegraph, zei Ken Li (directeur investeringen en M&A) dat 14 projecten die deelnemen aan seizoen 4 van het Binance incubator program, financiering zullen ontvangen uit het nieuwe fonds. De startups die in aanmerking komen zijn: Grindery, NuLink Network, FilSwan, Starton, CODA, OpenLeverage, CoralApp, AlterVerse Inc, ChapterX, Gamic Guild, Qwestive, Reveel, Playbux en Ambrosia.

Algemeen

Video - Boeren gaan tegelijk met Extinction Rebellion demonstreren in Den Haag

Lees verder

Politiek

Video - Martin Bosma mag van Vera Bergkamp woord 'abortus' niet combineren met 'ChristenUnie'

Lees verder

Claudia de Breij annuleert tournee, 'moet even niets doen om creatief te zijn'

Glamorama

'Zin heb ik nog, energie niet'

Lees verder

Madonna over kritiek op uiterlijk: 'vrouwen boven 45 worden niet gewaardeerd'

Glamorama

'Bow down, bitches'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Raad van State kraakt nareismaatregel Eric van der Burg (VVD) definitief

Lees verder

Turkije: Nederlands reddingsteam redt 7 mensen onder puin vandaan

Lees verder

OM betrapt op knip- en plakwerk in zaak Richard de Mos

Lees verder

Nederland koopt met Denemarken en Duitsland 100 oude Leopard tanks voor Oekraïne

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Buitenland Special

Lees verder

Acht Nederlanders vermist na aardbeving Turkije

Lees verder

Minderjarige verdachten Haagse snackbarmoord langer vast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Schoolmedewerker verduistert voor 1,5 miljoen dollar aan kippenvleugeltjes

Lees verder

Roze geverfde duif gered, mogelijk slachtoffer van gender reveal party

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: