NieuwNieuws

Algemeen

OM eist tweemaal levenslang voor moord op Peter R. De Vries

Justitie aast op maximale straf

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist levenslang geëist tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hoewel Delano G. wordt verdacht van het overhalen van de trekker en Kamil E. wordt gezien als de man die de liquidatie voorbereidde en de vluchtauto bestuurde, vinden de officieren van justitie dat beide heren evenveel schuld hebben aan de dood van De Vries. 

"Het feit is zo buitengewoon ernstig, de persoon van de verdachten – zonder  enige wroeging of zelfs maar begin van inzicht – is zo vreselijk zorgelijk en de optelsom van eerdere aanslagen op onze rechtsstaat is zo volstrekt onaanvaardbaar, dat met geen mogelijkheid met het opleggen van een tijdelijke gevangenisstraf in deze zaak kan worden volstaan", stelden de officieren in hun requisitoir. 

In een emotionele zitting deed het OM uit de doeken hoe Delano en Kamil volgens hen de moord op Peter R. de Vries voorbereidden en uitvoerden. Middels talloze videobeelden, locatiegegevens van de gebruikte telefoons en berichtjes die de verdachten elkaar stuurden werd de noodlottige dag gereconstrueerd. 

Nabestaanden

Aan het begin van hun requisitoir stonden de officieren stil bij de gevolgen van de koelbloedig moord op de nabestaanden. "Voor de nabestaanden is dit leed niet te overzien, een belangrijk deel van hun leven is door deze brute moordaanslag voorgoed verwoest. Een beroemd en door velen geliefde misdaadverslaggever met een zeer lange staat van dienst en met een ongekende vastberadenheid, is niet meer. Zijn dood heeft heel Nederland geschokt en in diepe rouw gewenteld." De kinderen van De Vries, Royce en Kelly, maakten gebruik van hun spreekrecht, waarbij ze de verdachten ook persoonlijk toespraken.

De uitspraak volgt op 14 juli.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: