NieuwNieuws

Tech & Crypto

Paypal laat klanten crypto versturen

Lijn tussen cryptobedrijven en financiële dienstverleners vervaagt (verder)

's Werelds eerste FinTech PayPal heeft zojuist aangekondigd dat het bedrijf klanten aangekochte cryptocurrencies naar externe wallets laat versturen. Tot op heden was dit niet mogelijk, klanten konden sinds 2020 wél cryptocurrencies aankopen, maar deze bleven binnen de muren - en dus onder het beheer van - PayPal. Door de wijziging, die vandaag in moet gaan, kunnen klanten bitcoin en ether in een paar stappen versturen naar wallet-adressen waar ook ter wereld. 

Dit is groot

Voor wie denkt 'wat is hier zo bijzonder aan?': dit is iets heel groots. De stap van PayPal om in het najaar van 2020 haar klanten ook cryptocurrencies te laten aan- en verkopen via een beheerpartij (custodian) was de start van de laatste bullmarket. Aangekochte crypto moest vanwege wet- en regelgeving dan wel binnen het PayPal ecosysteem blijven, maar dat een speler van dergelijke omvang dit deed, gaf de cryptosector veel vertrouwen. Paypal's aankondiging van vandaag zal niet een zelfde bullmarkt veroorzaken, maar is voor de financiële wereld mogelijk nóg groter dan die van twee jaar terug: er is altijd een duidelijke scheidslijn geweest tussen de 'cryptowereld' en de rest van de financiële wereld. Hier is ook wet- en regelgeving op ingericht. Deze lijn is sinds vandaag verder aan het vervagen: de cryptosector wordt onderdeel van de financiële sector en de financiële sector wordt onderdeel van de cryptosector. Met Europese partijen als Wirex die hetzelfde doen, is het niet meer de vraag óf, maar wannéér zij crypto hetzelfde gaan behandelen als euro's dollars of yen.        

Je bitcoin wallet in je ABN Amro app

Waar gaat dit dan naartoe zou je zeggen? Nu het eerste schaap over de dam is, ligt het in de lijn der verwachting dat er anderen zullen volgen: al zitten we in een neerwaardse markt, de cryptomarkt is enorm en de fundamentals blijven hetzelfde. Steeds meer mensen (m.n. jongeren) willen erin investeren en banken zullen hierop in gaan spelen om te profiteren van deze groeimarkt. Door deze generatie te bedienen, behouden of vergroten zij hun klantbestand en kunnen zij middels cross-selling andere producten (leningen, hypotheken etc.)  verkopen. De cryptowallets Wallie van ABN Amro en Rabobit van Rabobank zouden daarmee binnen niet al te lange tijd zomaar opeens tussen je rekeningen kunnen verschijnen. Maar niet zolang de anti-witwas puinhoop niet op orde is...    

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: