NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weekendvermaak!

Je laptop kan dicht en je telefoon uit: het is weekend! En dat betekent weer tijd om alle gemiste films en series in te halen. Goed nieuws: de keuzestress hebben wij al voor je doorstaan. Deze films en series kun je streamen of in de bios kijken. En zijn aan te raden.

In de bioscoop: Jurassic World Dominion

Is het 't zelfde trucje in een nieuw jasje? Ja, of misschien ook niet, want het jasje is eigenlijk weinig veranderd. Maakt dat uit? Nee. Want Jurassic World Dominion gaat gewoon alwéér over dino's (je verwacht het niet). En dino's zijn awesome. Al zijn we blij dat ze er niet meer zijn want dat zou het leven wel wat ingewikkelder maken.

Hoe dan ook: de enorme roofdieren leven in deze nieuwe film uit de succesvolle franchise naast de mens en dat gaat best prima. Tot dat... Het niet meer prima gaat. En dan ligt het lot wederom in handen van Owen Grady (Chriss Pratt), Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) en nog meer lui. Gedoe, joh. Nou, hopen dat ze de boel kunnen redden. Benieuwd? Je checkt de film op het witte doek.

Ook in de bioscoop: Bergman Island

Ben je iets creatiefs aan het creëren, dan kan het soms helpen om even naar een andere omgeving te gaan. Zo dachten ook de hoofdpersonen uit de nieuwe bioscoopfilm Bergman Island. Stelletje Chris (Vicky Krieps) en Tony (Tim Roth) besluiten in deze film naar het eiland te gaan waar schrijver Ingmar Bergman heel wat ervaring opdeed.

Maar tijdens deze retraite blijkt dat misschien toch niet het allerbeste idee. De twee gaan zo op in hun reis, dat ze zelf niet meer helemaal weten wat realiteit is en wat in hun hoofd zit. Dat zorgt voor wat drama én een spannende, intrigerende film. Check 'm in je lokale filmhuis!

Disney+: Ms. Marvel

Yes, eindelijk weer een nieuwe Marvel-serie! Na alle Star Wars-geweld kunnen we sinds deze week genieten van wederom een nieuwe Marvel-held. Of eigenlijk heldin. Niemand minder dan Ms. Marvel maakt namelijk haar opmars in haar allereigenste serie. En wat hadden we hier zin in.

Kamala Khan (Iman Vellani) is een meisje uit New Jersey maar ze is niet zomaar een meisje. Dat zou ook gek zijn, als een willekeurig meisje een eigen Marvel-serie zou krijgen aangezien dat hele universum draait om superhelden/schurken. Hoe dan ook: ze heeft naast een grote liefde voor de Avengers en vooral Captain Marvel ook superkrachten. Daar gaat ze in deze eerste aflevering achterkomen. 

Vooralsnog een beetje voorspelbaar maar wel erg vermakelijk. Nu al zin in aflevering twee.

HBO Max: It's A Sin

Muziek, popcultuur, films, mode, we romantiseren de jaren tachtig maar al te graag. En hoewel dit decennium geweldige facetten had, had het ook duistere kanten. Waaronder de opkomst van de aids epidemie. Dat was niet zo romantisch. 

De makers van de serie Queer as Folk maakten voor HBO Max een prachtige, vierdelige miniserie over deze epidemie en hoe die mensen heeft beïnvloed. Vier vrienden, heel wat feestjes, gebroken harten en de opkomst van een mysterieuze ziekte komen aan bod in It's A Sin. Absoluut de moeite.

Netflix: Keep Sweet: Pray and Obey

Ah, sektes, het blijft toch voer voor sensationele documentaires en verhalen als je er zelf niks mee te maken hebt. Bij Netflix snappen ze dat ramptoerisme loont dus komt de streamingsdienst opnieuw met een productie over een sekte. Dit keer die van Warren Jeffs, de leider van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints.

Deze cult vindt de oorsprong bij de Mormonen, waar polygamie niet vreemd is. Nu zijn  we doorgaans van de school 'doe wat goed voelt' maar in het geval van Warren Jeffs kwam daar verkrachting en seks met minderjarigen bij kijken en daar zijn we dan weer op tegen, zacht uitgedrukt. Daar komt nog eens bij de Jeffs ook graag riep dat mensen van kleur en iedereen die niet hetero is kapot moet. Dan zijn we er snel klaar mee, hoor. Lul.

Was de Amerikaanse overheid ook dus Jeffs werd in 2006 op de meest-gezochte-mensen-lijst gezet door de FBI en uiteindelijk gepakt en veroordeeld. De inmiddels 66-jarige man met 69 echtgenoten zit een levenslange gevangenisstraf + twintig jaar uit en over dit hele gebeuren is dus een documentaire gemaakt.

HBO Max: Irma Vep

Zodra Alicia Vikander in een film of serie speelt, zijn we eigenlijk sowieso altijd al meteen om. En deze miniserie op HBO Max kan ons ook wel bekoren. Vikander speelt Mira, een gedesillusioneerde filmster uit Amerika. Ze is net gedumpt en haar carrière loopt anders dan verwacht. Dan wordt ze gevraagd om in Frankrijk de rol van Irma Vep te spelen. In een remake van de stomme filmklassieker Les Vampires. Eenmaal in Parijs komt ze haar voormalige geliefde tegen en bij de regisseur van de film gaat het ook allemaal niet zoals hij voor ogen heeft. Bingemateriaal.

Videoland: A Discovery of Witches

Van gespeelde vampieren gaan we door naar de echte! A Discovery of Witches is een heerlijke serie op Videoland waar je maar liefst drie seizoenen van kan kijken. Diana Bishop is historica én een heks en probeert een mysterie op te lossen. Maar al ze hulp krijgt van de evenzo mysterieuze Matthew Clairmont, loopt het allemaal anders. Matthew is namelijk een vampier. En vampieren en heksen gaan dus niet altijd evengoed samen, hebben we ons laten vertellen. Superstrak gefilmde serie, lekker gelikt en heerlijk vermakelijk.

Netflix: Peaky Blinders seizoen 6

Jaaaa, bonus! Peaky Blinders seizoen zes - tevens het laatste seizoen - werd al uitgezonden door de BBC (en een weekje later bij BBC First met Nederlandse ondertiteling) en is vanaf 10 juni ook op Netflix te zien. Alvast voor in je agenda. Peaky fucking Blinders is terug! Whoop!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Algemeen

77-jarige aangehouden op verdenking van neerschieten 74-jarige in Kinderdijk

Lees verder

Politiek

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Wil je van je Kanye-plakplaatje af? Deze Londense tattootoko doet dat gratis

Niet Doodchecken

Dat is nog eens cancellen!

Lees verder

Tieners op straat aangevallen in Duitsland, meisje (14) overleden

Algemeen

Het andere 13-jarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis

Lees verder

Verslaafde vrouw vergokt en verliest zichzelf, nu 'is' ze van haar huisbaas

Niet Doodchecken

Echtgenoot probeert haar terug te krijgen via de politie

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Lees verder

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

'Donny M. wurgde Gino (9) na misbruik'

Lees verder

Britse spits Raheem Sterling schitterde zondag in afwezigheid, en dit is waarom

Lees verder

GEXIT: Gordon verdwijnt uit protest alwéér van Instagram

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Duizenden kilo's: Nederland, Colombia en VS doen grote drugsvangst in Caraïben

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verdwaalt in Alaska, wordt dankzij iPhone gevonden

Lees verder

Vrouw klaagt mac and cheese-fabrikant aan: maken duurt te lang

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: