NieuwNieuws

Tech & Crypto

Salesforce komt met NFT Cloud voor minten en verkopen van NFT’s

Neem Web3 maar serieus

Salesforce lanceert NFT Cloud. Een platform waarop bedrijven NFT’s kunnen minten en verkopen. Dat Salesforce, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, de nieuwe technologie toegankelijk maakt met NFT Cloud is een grote stap in de wereld van Web3.

Het waren de klanten van Salesforce zelf die behoefte hadden aan een platform voor NFT’s. Je kunt er namelijk heel goed een community mee creëren. Dit deden bedrijven natuurlijk al volop via sociale media zoals Instagram, maar NFT Cloud gaat nog een stapje verder.

Een extra element aan het NFT platform is namelijk eigenschap. Bedrijven minten (maken) zelf NFT’s van bijvoorbeeld hun producten en klanten kunnen die vervolgens kopen. Dus zie jij NFT sneakers van een trendy sneakermerk dan kun je die in NFT Cloud aanschaffen en er vervolgens mee pronken binnen jouw community. Voor bedrijven is dit een fantastisch marketingplatform en pak je dit goed aan dan kun je een trouwe fanbase opbouwen. 

Brug tussen de fysieke en digitale wereld

NFT Cloud wil met het platform een brug vormen tussen de digitale en de fysieke wereld. Als bezitter van een NFT krijg je bijvoorbeeld privileges in de fysieke wereld. Twee hypothetische voorbeelden: je mag stemmen op een nieuwe kledinglijn van het merk waar je een NFT van bezit of vier keer per jaar ontvang je een nieuw kledingstuk als NFT-eigenaar.

Neem Web3 serieus

'There’s not one business that’s not going to be affected by it. Just like the web, just like mobile.' 

Belangrijke woorden van tech journalist Kara Swisher die Salesforce maar al te goed begrijpt. 

Zelf weet Salesforce inmiddels precies hoe NFT´s en Web3 werken, maar nu hun klanten nog. Slim dus dat het softwarebedrijf hier over heeft nagedacht en online cursussen aanbiedt. Want wil je dat je klanten je nieuwe feature toepassen dan is het handig als zij hier kennis over hebben. Na het aanmaken van een (gratis) account kun je aan de slag met de cursussen en leer je alles over NFT’s en het Web3. Ook jij kan dit. Probeer maar eens

NFT Cloud logische stap voor Salesforce

Voor wie Salesforce niet kent: het is een softwarebedrijf voor klantrelatiebeheer. Op het eerste oog lijkt het wellicht een onlogische stap om als Salesforce zijnde de stap naar Web3 te maken, maar het sluit juist perfect aan. Een belangrijk doel voor bedrijven die met Salesforce werken, is klantcontact verbeteren, intensiveren en loyale klanten creëren. En meten is weten. Je kunt alles over je klant vastleggen in Salesforce. Welke producten je bij ze aanschaft, hoe vaak je met ene Wendy van de klantenservice belt, etc.. Straks weet het bedrijf ook hoe je je gedraagt in de virtuele wereld. Door al deze data te combineren, leren ze jou als klant nóg beter kennen. Een droom van iedere marketeer. 

Aan de slag: bouw je community!

Of toch nog niet. NFT Cloud bevindt zich nu nog in de pilot fase en komt op een later moment beschikbaar voor iedere Salesforce-gebruiker.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: