NieuwNieuws

Tech & Crypto

Salesforce komt met NFT Cloud voor minten en verkopen van NFT’s

Neem Web3 maar serieus

Salesforce lanceert NFT Cloud. Een platform waarop bedrijven NFT’s kunnen minten en verkopen. Dat Salesforce, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, de nieuwe technologie toegankelijk maakt met NFT Cloud is een grote stap in de wereld van Web3.

Het waren de klanten van Salesforce zelf die behoefte hadden aan een platform voor NFT’s. Je kunt er namelijk heel goed een community mee creëren. Dit deden bedrijven natuurlijk al volop via sociale media zoals Instagram, maar NFT Cloud gaat nog een stapje verder.

Een extra element aan het NFT platform is namelijk eigenschap. Bedrijven minten (maken) zelf NFT’s van bijvoorbeeld hun producten en klanten kunnen die vervolgens kopen. Dus zie jij NFT sneakers van een trendy sneakermerk dan kun je die in NFT Cloud aanschaffen en er vervolgens mee pronken binnen jouw community. Voor bedrijven is dit een fantastisch marketingplatform en pak je dit goed aan dan kun je een trouwe fanbase opbouwen. 

Brug tussen de fysieke en digitale wereld

NFT Cloud wil met het platform een brug vormen tussen de digitale en de fysieke wereld. Als bezitter van een NFT krijg je bijvoorbeeld privileges in de fysieke wereld. Twee hypothetische voorbeelden: je mag stemmen op een nieuwe kledinglijn van het merk waar je een NFT van bezit of vier keer per jaar ontvang je een nieuw kledingstuk als NFT-eigenaar.

Neem Web3 serieus

'There’s not one business that’s not going to be affected by it. Just like the web, just like mobile.' 

Belangrijke woorden van tech journalist Kara Swisher die Salesforce maar al te goed begrijpt. 

Zelf weet Salesforce inmiddels precies hoe NFT´s en Web3 werken, maar nu hun klanten nog. Slim dus dat het softwarebedrijf hier over heeft nagedacht en online cursussen aanbiedt. Want wil je dat je klanten je nieuwe feature toepassen dan is het handig als zij hier kennis over hebben. Na het aanmaken van een (gratis) account kun je aan de slag met de cursussen en leer je alles over NFT’s en het Web3. Ook jij kan dit. Probeer maar eens

NFT Cloud logische stap voor Salesforce

Voor wie Salesforce niet kent: het is een softwarebedrijf voor klantrelatiebeheer. Op het eerste oog lijkt het wellicht een onlogische stap om als Salesforce zijnde de stap naar Web3 te maken, maar het sluit juist perfect aan. Een belangrijk doel voor bedrijven die met Salesforce werken, is klantcontact verbeteren, intensiveren en loyale klanten creëren. En meten is weten. Je kunt alles over je klant vastleggen in Salesforce. Welke producten je bij ze aanschaft, hoe vaak je met ene Natasja van de klantenservice belt, etc.. Straks weet het bedrijf ook hoe je je gedraagt in de virtuele wereld. Door al deze data te combineren, leren ze jou als klant nóg beter kennen. Een droom van iedere marketeer. 

Aan de slag: bouw je community!

Of toch nog niet. NFT Cloud bevindt zich nu nog in de pilot fase en komt op een later moment beschikbaar voor iedere Salesforce-gebruiker.

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: