NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Aston Martin DB5 van de Schotse James Bond

Met F1-coureur als taxichauffeur

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week een Aston Martin DB5 die in handen was van DE James Bond van de jaren 60 en die wordt geleverd met een speciaal extraatje.

James Bond en Aston Martins zijn vier handen op één buik: dat hoeven we niemand meer uit te leggen. Die relatie ging verder dan alleen de filmset, want de James Bond van de jaren 60, Sir Sean Connery, parkeerde uiteindelijk ook een Aston Martin in zijn eigen garage. En niet zomaar een Aston, maar die meest 007-Aston die er bestaat: een glimmend grijze DB5. Een model dat Connery goed kende, want hij reed eenzelfde auto in Goldfinger en Thunderball.

Deze DB5, chassis DB5/1681/R, was de privéauto van Connery en is dus niet in de James Bond-films te zien. Daarom is deze Aston ook niet voorzien van machinegeweren, schietstoelen en andere gadgets. Dit is gewone straatauto zonder bijzondere opties van Q. Dat is niet erg, want de DB5 is ook zonder dat speelgoed één van de meest stijlvolle auto’s ooit. Het is het driedelige pak onder de vierwielers: het model om mee bij een opera voor te rijden. We kunnen wel stellen dat de Schotse acteur smaak had. 

Helaas spreken we in de verleden tijd, want Sir Sean Connery overleed op 31 oktober 2020 op een respectabele 90-jarige leeftijd. Naast een indrukwekkende lading films laat de Schot ook het Sean Connery Philanthropy Fund achter, want Connery gaf tijdens zijn leven al veel geld weg aan goede doelen en daar gaan zijn nabestaanden na zijn dood gewoon mee door. Het mag geen verrassing zijn dat ook een significant deel van de opbrengst van deze auto naar dit goede doel gaat.

In een poging extra geld op te halen met deze veiling krijgt de koper met het hoogste bod niet alleen deze prachtige Aston, maar ook nog een extraatje. Connery’s goede vriend Sir Jackie Stewart heeft toegezegd een rondje te gaan rijden met de nieuwe eigenaar van de DB5. Een unieke kans om eens een goed gesprek te houden met deze drievoudig F1-wereldkampioen.  

Gezien de bekende vorige eigenaar en dit interessante extraatje verwacht het gloednieuwe veilinghuis Broad Arrow Auctions dat deze Aston meer gaat opbrengen dan ""normale"" DB5’s. Waar dit model tegenwoordig rond de 800.000 euro oplevert, denkt het bedrijf voor dit speciale exemplaar tussen de 1,4 en 1,8 miljoen dollar (1,3 - 1,7 miljoen euro) te krijgen. Optimistisch, maar begrijpelijk, want dit is een unieke kans voor verzamelaars op niet alleen een unieke auto, maar ook een onbetaalbare ervaring. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: