NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker onder je airco hangen en tv kijken

Nog even die laatste mail versturen en dan kan het weekend officieel worden ingeluid! Of je dat nu doet met een vrijdagmiddagborrel met ijskoud bier om af te koelen of voor de ventilator terwijl je op de bank hangt, maakt ons allemaal niet uit.

Wat ons wel uitmaakt, is dat je een beetje leuke tv kunt kijken dit weekend. Daarom hebben we vast een lijstje topfilms en geweldige series opgesteld. Nieuw, iets minder nieuw, oud, sowieso de moeite. Fijn weekend!

In de bioscoop: Memory

Liam Neeson is er nog lang niet klaar mee. De 70-jarige acteur is vanaf deze week opnieuw in de bioscoop te zien en daar zijn we op z'n zachtst gezegd erg content mee. Dit keer in een ouderwetse Neesoniaanse actiethriller waarin hij in de rol van huurmoordenaar Alex Lewis kruipt.

Lewis is na jaren jagen niet meer de jager maar het doelwit van iemand die het op hem gemunt heeft. Want hij wil de klus waarvoor hij werd geopperd niet doen. En daar is de opdrachtgever helemaal niet blij mee. Dus gaat 'ie proberen Liam - eh - Alex te vermoorden. Spannend enzo!

Protip voor erbij: de bioscoop is een uitstekende plek om af te koelen als je deze hitte niet meer trekt.

Ook in de bioscoop: Lightyear

De origin story der origin stories is eindelijk hier! Niemand minder dan ruimteheld Buzz Lightyear heeft zijn eigen film. Na vijf films waarin hij toch vooral de spotlight moest delen met cowboy Woody, heeft hij nu wel eerder dan zijn poppenvriend een eigen film. En wat voor eentje. 

Even om je geheugen op te frissen: in de eerste Toy Story-film (1995) komt Buzz Lightyear als newby in de speelgoedcollectie van Andy. Woody voelt zich als leider van de groep wat bedreigd maar dat is nergens voor nodig want het enige wat Buzz wil is terug naar zijn eigen planeet. Al vliegend. Tot aan de sterren en daar voorbij. Enige probleem: hij komt uit een speelgoedwinkel. Of niet..? Het échte verhaal van Buzz zie je in de bioscoop.

Disney+: Soprano: Sing Or Die

In de stemming voor een fijne docuserie/reality? Hoewel we gek zijn op de Amerikaanse muziekscene, kunnen we er in Europa ook wat van. In het geval van Disney+ levert dat een mooie documentaire op. Over Saïd M'Roumbaba, beter bekend als Soprano. Muzikant. Die opgroeide in de achterbuurten van Marseille en zich samen met vrienden opwerkte in de muziekindustrie. 

Soprano is één van de best verkopende artiesten in Frankrijk en dan is een eigen serie wel op z'n plek. Komende zomer gaat de beste muzikant een enorme stadiontour doen en als je benieuwd bent hoe je je daarop voorbereidt, dan is deze serie je ding.

Videoland: Buiten is het Feest

In 2012 schreef Arthur Japin het prachtige boek Buiten is het Feest. In 2020 werd het boek verfilmd en het resultaat kun je sinds deze week op Videoland zien. Een aanrader om te kijken, maar wel met een kleine waarschuwing. Het verhaal gaat over misbruik binnen een familie en is dus niet echt in de categorie 'leuk' te scharen.

Artieste Sonne neemt na het overlijden van haar zus haar dertienjarige nichtje in huis. Wanneer de vader van het meisje zich meldt om de voogdij op te eisen, blijkt er van alles te spelen in de familie. Een hele mooie film over een heel zwaar onderwerp.

HBO Max: Heel veel Spider-Man

Prime kwam recent met 25 James Bond-films, HBO Max doet bijna hetzelfde met Spider-Man. Op de streamingsdienst kijk je nu Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2. Kortom: alles zonder Tom Hiddleston Hardy Holland. Ruim tien uur aan een gespierde suffige man in een pakje waaruit hij spinnenwebben schiet. Helemaal top. 

Netflix: Halftime

Yay, meer documentaires! Mocht je gevoelig zijn voor complotten over babys en bloed en celebrities die voor altijd jong blijven, dan is de kans groot dat je bij deze documentaire daaraan denkt. Het gaat namelijk over Jennifer Lopez en die vrouw heeft de eeuwige jeugd. Zijn we jaloers? Ja, natuurlijk zijn we dat!

Hoe dan ook: heel tof. Want deze popster is niet zomaar groot geworden. Hoe ze zichzelf op z'n hoog niveau houdt, kom je onder andere te weten in deze documentaire. En ook hoe ze er komt. De focus ligt op hoe ze voorbereidingen treft voor de halftime show tijdens de Superbowl met Shakira in 2020. Leuk. Houden we van.

HBO Max: Baptiste

Yay, misdaad! HBO Max heeft de serie Baptiste aangekocht. Deze serie die slechts twee seizoenen kent, is een spin-off van de populaire serie The Missing. Julien Baptiste - je verwacht het niet - is de hoofdpersoon in deze serie.

De gepensioneerde agent Baptiste is nog niet klaar om achter de geraniums te gaan zitten. Dus heeft hij een andere zaak opgezet: hij specialiseert zich in het vinden van vermiste personen. Twee seizoenen lang zie je op HBO Max of zijn skills nog een beetje in orde zijn.

Netflix: Long Shot

Het is weekend en het is warm dus we snappen dat je je hoofd niet constant wil gebruiken. Soms wil je gewoon even een topfilm consumeren zonder dat je erover na hoeft te denken. Dan heeft Netflix goed nieuws: je kijkt er sinds deze week Long Shot. Met in de hoofdrol Seth Rogen en Charlize Theron. Top, toch?

Verhaallijn: journalist fred Flarsky (Rogen) wordt herenigd met de vrouw op wie hij als tiener verliefd was. Charlotte Field (Theron) om precies te zijn. Ze is alleen tegenwoordig een superinvloedrijk persoon die President wil worden. Fred wordt gevraagd de speeches te schrijven en nou ja, je weet wel ongeveer wat je kunt verwachten.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Politiek

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Tieners op straat aangevallen in Duitsland, meisje (14) overleden

Algemeen

Het andere 13-jarige slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis

Lees verder

Verslaafde vrouw vergokt en verliest zichzelf, nu 'is' ze van haar huisbaas

Niet Doodchecken

Echtgenoot probeert haar terug te krijgen via de politie

Lees verder

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Niet Doodchecken

Ook luchtalarm geeft Zuid-Limburg op

Lees verder

Meer NieuwNieuws

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

'Donny M. wurgde Gino (9) na misbruik'

Lees verder

Britse spits Raheem Sterling schitterde zondag in afwezigheid, en dit is waarom

Lees verder

GEXIT: Gordon verdwijnt uit protest alwéér van Instagram

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Duizenden kilo's: Nederland, Colombia en VS doen grote drugsvangst in Caraïben

Lees verder

VIDEO - Zuidelijk Limburg kleurt wit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verdwaalt in Alaska, wordt dankzij iPhone gevonden

Lees verder

Vrouw klaagt mac and cheese-fabrikant aan: maken duurt te lang

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: