NieuwNieuws

Tech & Crypto

Paniek op de cryptomarkten: kredietverstrekker Celsius in de problemen

Verschillende stable coins verliezen 'peg' en zelfs Binance on-hold 

Even rustig bijkomen lijkt er dit jaar in de cryptomarkten niet bij. Bij de ondergang van cryptomunt Terra Luna vorige maand gingen tientallen miljarden verloren en vele andere crypto's volgden de duikvlucht naar beneden. Sinds vannacht is het Celsius die voor paniek zorgt. De 'kredietverstrekker van de cryptomarkt' bracht naar buiten dat het vanwege liquiditeitsproblemen alle klanttegoeden bevriest. Celsius' cryptomunt Cel is ruim 60 procent van zijn waarde verloren in de afgelopen 24 uur en noteert op het moment van schrijven rond de 0.15 USD (stond niet zo lang geleden nog op 8 USD). 

Bron: CoinMarketCap

Stable coins verliezen (weer) hun peg

CEO van Celsius Alex Mashinsky laat weten dat het bedrijf in de problemen is geraakt door de neerwaardse cryptomarkten van de afgelopen maanden. De prijzen van veel cryptovaluta staan al maanden onder (neerwaardse) druk, met als gevolg dat handelsvolumes en winsten tegenvallen. Ook short-sellers - beleggers die inzetten op een koersdaling - zouden het bedrijf in de problemen hebben gebracht.   

Dat problemen bij munten van deze omvang nooit geisoleerd blijven, hebben we vorige maand nog ondervonden. Beleggers verliezen hun vertrouwen en vrezen dat hun coins of handelsplatform de volgende kan zijn. Coins worden massaal in de uitverkoop gedaan en van exchanges afgehaald. En als maar genoeg mensen zo denken en hierop acteuren, komt het vanzelf uit. 

Bij het bekendmaken van het nieuws zakte bitcoin 10 procent mee om onder de 24.000 USD te duiken. En net als afgelopen maand bleken ook de stable coins het zwaar te hebben: verschillende stable coins verloren hun 'peg' met de US Dollar, waaronder TRON's USDD. Tron heeft ondertussen aangekondigd de peg te zullen herstellen en heeft voor 700 miljoen dollar van haar eigen munten opgekocht om de prijs terug naar de 1 dollar te krijgen.   

Bron: CoinMarketCap

Binance

Zelfs handelsplatform Binance lijkt het lastig te hebben met de angst die op de markten te voelen is. 's Werelds grootste cryptoplatform bracht begin van de middag naar buiten dat het tijdelijk niet mogelijk was om bitcoins van het platform af te halen. Er zou geen liquiditeitsprobleem zijn, maar een opstopping van transacties.   

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: