NieuwNieuws

Sport

Aangifte van seksueel misbruik in het toptennis, 'jongens gechanteerd door dader'

Yvonne Coldewijer komt met inside information

In de tennistop van Nederland is aangifte van seksueel misbruik gedaan tegen een prominente coach. Dat meldt de NOS woensdag. Het OM doet onderzoek naar de man, die tot 2007 zelf actief was als professioneel tennisser. "De verdachte zit momenteel niet langer meer vast. Zijn voorlopige hechtenis is door de rechter-commissaris onder strikte voorwaarden geschorst", aldus het OM.

Volgens juicereporter Yvonne Coldewijer gaat het om een aangifte van twee broers die beide als jeugdspeler zijn misbruikt door de trainer. Ze zouden onder andere zijn gechanteerd met een financiële bijdrage aan hun tenniscarrière.

Tennisbond KNLTB reageerde geschokt op het nieuws van de aangiften. "We zijn op de hoogte en er zijn zorgen. Het is belangrijk dat er goed onderzoek wordt gedaan en beide kanten van het verhaal worden gehoord. Dit is een zeer ernstige zaak voor alle betrokkenen, waarbij we zo goed mogelijk willen handelen", zegt voorzitter Jacco Eltingh tegen NOS.

Ernstig

De tennisclub waar de coach actief was zegt geschrokken te zijn van de situatie. De activiteiten van de beschuldigde coach zijn per direct stilgelegd en leden zijn per mail op de hoogte gebracht. Ook zou er zijn verwezen naar de vertrouwenspersonen binnen de vereniging.

"Voor iedereen geldt dat je pas schuldig bent na het oordeel van de rechter. Maar toen we hoorden over de aangiftes vonden we dat zeer ernstig. Onze mond viel open. Collega-leraren wilden ook niet meer met hem werken", meldt de club.

Dat collega's allemaal geschokt zijn, is volgens berichtgeving van Yvonne Coldewijer niet helemaal waar. "Meerdere coaches wisten ervan", meldt een bericht op haar Instagram-pagina

Echtgenoot Nancy Pelosi mogelijk in gevangenis om rijden onder invloed

Glamorama

Veroorzaakte ongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke MDMA-vloeistof in omloop

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Holleeder de rest van zijn leven achter de tralies

Lees verder

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Lees verder

Dochter Elon Musk hoeft achternaam van vader niet meer te gebruiken

Lees verder

Online daters tot nu toe voor ruim 9 ton opgelicht dit jaar

Lees verder

Jon Snow krijgt officieel een eigen serie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

66-jarige man weigert te zeggen of hij zwanger is en wordt weggestuurd bij bloeddonatie

Lees verder

Supermarkt krijgt ruim 800 kilo cocaïne geleverd

Lees verder

Man voorkomt autodiefstal dankzij vorkheftruck

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: