NieuwNieuws

Tech & Crypto

Drie topevenementen in Amsterdam, techhub van Europa

Liefhebbers van tech en innovatie hebben een prachtige week: DBD, Met Ams en TNW

Amsterdam is de hele week een walhalla geweest voor alles rondom tech en innovatie. Met drie toonaangevende evenementen was het een waar feestje voor liefhebbers van tech. En die kwamen van overal ter wereld om met eigen ogen te zien wat Amsterdam allemaal te bieden heeft. Stichting Blockchain Netherlands beet maandag het spits af met de Dutch Blockchain Days. De hele week organiseert de oudste en grootste crypto, blockchain en web3 community van de Benelux allerlei evenementen in Amsterdam en er buiten. Crypto, NFT's, blockchain, Web3, Dao's, Metaverse, alle onderwerpen zijn aan bod gekomen. 

Woensdag stonden duizenden bezoekers in het Westerpark voor Met Ams, het grootste Metaverse evenement ter wereld. Bezoekers konden drie dagen lang genieten van keynotes over uiteenlopende onderwerpen: onder andere de digitale mens, de toekomst van gaming, de juridische kant van web3 en NFT's. Credits voor de productieteams, de bezoekerservaring was van ongekend hoog niveau met lichten, geluid en de gehele ervaring die prachtig binnenkwam bij de bezoeker. 

Donderdag pakte The Next Web door op de successen van de voorgaande dagen. Op het HEMbrug-terrein nét buiten Amsterdam vertelde oprichter en oud-CEO van TNW Boris Veldhuijzen van Zanten tijdens de opening hoe ontzettend blij hij was om hét techfestival van de wereld weer fysiek te laten plaatsvinden. En dat was te merken: bij de entree stond een gigantisch reuzenrad met prachtig uitzicht over het Noordzeekanaal, hangmatten om op te relaxen en barretjes om te kunnen doen waar het allemaal om draait: netwerken. 

Nu alle drie de evenementen op hun einde lopen, is het tijd voor de closing parties. Met Ams en TNW vieren het samen, BCNL sluit de geslaagde week af aan het IJ in Amsterdam-Noord. Van paniek door de tegenvallende markten is hier in het zonnetje niets te merken. Oprichter Rudolf van Ee: "Het gaat om veel meer dan alleen de prijs van de muntjes. Tienduizenden bedrijven bouwen op de onderliggende infrastructuur, dit gaat nog véél en véél groter worden". Zo denken de sponsoren van het event er ook over. Bear market of niet, de grote namen blijven gestaag doorgaan: Bitvavo, Flow Traders en Maven 11 ontbreken ook dit keer niet.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: