NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: De enige witte Ferrari Enzo

Miami Vice in hypervorm

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week een Ferrari Enzo. Nu is de Enzo van zichzelf al bijzonder, maar dit exemplaar is extra speciaal, want het is de enige witte op de hele planeet. 

Vernoemd naar merkoprichter Enzo Ferrari is de Ferrari Enzo een icoon van begin deze eeuw. De loeisnelle topper die de legendarische Ferrari F50 opvolgde en de lat voor supercars weer een stukje hoger legde met zijn 660 pk sterke V12 en een topsnelheid boven de 350 kilometer per uur. En hoewel het sindsdien hard is gegaan met de pk-race en zelfs sommige powersedans al in de buurt van dit vermogen komen, is dat in de relatief lichte en achterwielaangedreven Enzo meer dan genoeg en voor sommige bestuurders zelfs te veel

De Italianen bouwden slechts vierhonderd exemplaren (nou ja, dat claimen ze) en dat maakt de Enzo een zeldzame auto. Als geïnteresseerde moest je bijna twintig jaar geleden door Ferrari uitgenodigd worden om de supercar te mogen kopen voor ruim 900.000 euro. Uiteindelijk bleek dat een uitstekende investering te zijn, want tegenwoordig zijn Enzo’s tussen de drie en vier miljoen euro waard. 

Mocht je toch het geluk hebben er ooit eentje in het echt te zien, dan is dat vrijwel gegarandeerd een rood exemplaar. Want hoewel klanten bijna een miljoen euro betaalden voor een nieuwe Enzo, kregen ze minder kleurkeuze dan een koper van een Kia Rio. Het was rood, rood of rood. Slechts een handjevol extra goede klanten van het merk kreeg de mogelijkheid om een andere kleur te selecteren voor hun nieuwe supercar. Volgens veilinghuis RM Sotheby’s mochten minder dan twintig kopers voor een “niet-standaard” kleur kiezen en één daarvan is de rijke stinkerd die deze witte versie koos: de enige in de wereld.

Ferrari noemt de kleur zelf Bianco Avus en de koper combineerde dat met een zwart (Nero) lederen interieur. De eveneens vrij scherp gelijnde Enzo heeft daarmee wel wat weg van een moderne versie van de Testarossa uit Miami Vice. 

Heel veel beweging kreeg dit witte monster niet in zijn leven. Na een tiental jaar bij zijn eerste eigenaar in Zwitserland en daarna de rest van zijn leven bij een verzamelaar in Hongkong staat er slechts 9.600 kilometer op de teller. Aan de volgende eigenaar dus de taak iets meer van deze auto te genieten. Die volgende eigenaar zoekt RM Sotheby’s op 29 en 30 juni als liefhebbers een dikke 24 uur krijgen om op de Ferrari te bieden. Een verwachte opbrengst geeft het veilinghuis niet op, maar gezien de zeldzaamheid zou het ons niet verbazen als de prijs tot ver boven de vier miljoen euro stijgt. Met deze witte blijven ze niet zitten. 

Politiek

Boeren toeren op: op Mediapark en bij stikstof-minister Christianne van der Wal (VVD)

Lees verder

RIVM wist weken voor eerste coronagolf dat zorg overbelast zouden raken

Algemeen

Uit de modellen werd duidelijk dat Nederland niet klaar was voor een uitbraak

Lees verder

VIDEO - Tribune Colombia begeeft 't: vier mensen komen om in stierenvechtarena

Algemeen

Bij het instorten van de tribune raakten honderden mensen gewond

Lees verder

Veilingvoer: De McLaren hypercar die Nederlanders niet mochten kopen

Tech & Crypto

Zelfs niet als ze genoeg geld hadden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gewonde bij explosie op vakantiepark Peter Gillis

Lees verder

Nederlanders zwaargewond bij trike-ongeluk in Italië

Lees verder

22 jongeren sterven mysterieuze dood in Zuid-Afrikaanse kroeg

Lees verder

Maurice de Hond: BBB virtueel tweede partij van Nederland

Lees verder

Mail: Voorzitter BIJ1 stapt op - Partijbestuur stelt alleen maar vragen

Lees verder

Opnieuw grote crypto-hack: 100 miljoen USD gestolen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw bevrijd van gijzelnemer dankzij bericht via bezorgdienst

Lees verder

Het is officieel: in deze stad zijn mensen het gelukkigst

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: