NieuwNieuws

Algemeen

Boer aangehouden voor poging tot doodslag met trekker

Groep van 30 tot 50 personen probeert aanhouding op snelweg te verhinderen

De politie heeft woensdagavond twee aanhoudingen verricht bij een boerenblokkade van de A37 ter hoogte van knooppunt Holsloot in Drenthe. Daar raakte ook een politieagent gewond aan zijn hand toen een auto te dicht langs hem reed. Een 23-jarige man uit Hoogeveen reed later met een trekker in op een politieauto. Hij zit vast op verdenking van poging doodslag. Een 49-jarige man uit Emmen werd aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering en het rijden onder invloed. De Hoogeveener zit nog vast en wordt verhoord. De Emmenaar is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten die daar zijn gepleegd.

Groep van 30 tot 50 personen probeerde aanhouding te verhinderen

Rond 20.00 uur ontstond er op de kruising van A37 met N34 een blokkade door een aantal boerendemonstranten. Een grote groep van ongeveer 200 sympathisanten verzamelde zich daar omheen. Bij deze blokkade ontstond vervolgens een dreigende situatie en reed een trekker in op een politieauto. De politieagenten die in de auto zaten, deden aangifte van poging doodslag. Bij de aanhouding van de bestuurder van de trekker, probeerde een groep van ongeveer 30 tot 50 personen de aanhouding te verhinderen. Om de aanhouding veilig te laten verlopen, gingen agenten met de wapenstok in de hand op linie staan. De bestuurder van de tractor, een 23-jarige man uit Hoogeveen, is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zit vast en wordt verhoord.

Later op de avond wilden de demonstranten verder de snelweg op rijden. De politie probeerde te verhinderen dat zij verder de snelweg op zouden gaan en blokkeerde de toegangsweg naar de A37. Een aantal tractoren en auto’s reed die blokkade echter via de berm voorbij, de snelweg op. Bij het voorbijrijden van de blokkade van de politie, raakte een auto de hand van een agent. Hij raakte daarbij lichtgewond. Het kenteken van deze auto is bekend en er wordt onderzoek ingesteld.

Dronken chauffeur

Het is verboden om de snelweg te blokkeren. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties, zeker voor het achteroprijdende verkeer. De 49-jarige man uit Emmen, die onderdeel uitmaakte van de betogers, stond met zijn auto vooraan stil op de snelweg. Hij kreeg daarvoor een boete en agenten bevolen hem om weer verder te rijden. Dat weigerde hij. Daarop hielden agenten hem aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Bij zijn aanhouding roken agenten een alcohollucht en wilden zij een alcoholcontrole uitvoeren. De Emmenaar weigerde ook hieraan zijn medewerking en kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal.

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: