NieuwNieuws

Sport

Slachtoffers misdragende F1-fans lijken fulltime aandachtszoekers

Smijten links en rechts met slachtofferkaarten

Rond de afgelopen F1-race in Oostenrijk ontstond er veel ophef over fans die vrouwen zouden lastigvallen en homofobe en rascistische uitspraken deden. De organisatie, teams en rijders spraken er schande van en Aston Martin en McLaren haalden twee van deze slachtoffers zelfs naar het paddock voor een ontmoeting met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo en om aan te tonen dat het team achter deze vrouwen staat. Een Twitteraar stelt nu echter vraagtekens bij het slachtofferschap van de dames. 

Het account Cytrusf1 dook in de twittergeschiedenis van Mollie en Julia en ontdekte dat de claims van de twee mogelijk wat minder legitiem waren. Zo was daar te zien dat ze stelden dat ze geen Nederlands of Duits spraken, maar wel zeker wisten dat het publieke homofobe uitspraken deed. Daarnaast waren ze openlijk aan het lobbyen bij Aston Martin en McLaren voor een ontmoeting met hun favoriete rijders. En hoewel ze strijden voor meer inclusieve fanbase, maakten ze eerder nog foto's waarin ze hun middenvinger opstaken naar alles dat met Max Verstappen te maken had. 

Vaker

Het lijkt ook geen eenmalig actie van het duo te zijn, want een week eerder op Silverstone waren ze ook bij de race en claimde ze ook dat een Mercedes-fan zich homofoob gedroeg, omdat hij opkeek terwijl ze een foto maakten waarin ze hand in hand stonden. Ook bij een eerder Harry Styles-concert hengelde Mollie al een keer opzichtig naar een ontmoeting door de slachtofferkaart te spelen.

Julia heeft inmiddels haar account afgeschermd, maar niet voordat ze in een verklaring aan de ene kant claimt dat de ervaringen van afgelopen weekend echt waren en ze dit niet deden voor een ontmoeting met de rijders, maar aan de andere kant toegeeft dat de Mercedes-fan van Silverstone helemaal geen homofoob was, maar dat het slechts "een grapje" van haar was om hem zo te noemen. 

Praat niet alles goed

Cytrusf1 benadrukt, terecht, dat dit uiteraard niet betekent dat de fans zich niet misdroegen en dat er wel degelijke legitieme slachtoffers van homofobe, rascistische of vrouwonvriendelijk uitspraken konden zijn bij de race in Oostenrijk. Het enige wat de geschiedenis van deze dames aangeeft, is dat zij mogelijk niet de meest geloofwaardige slachtoffers waren. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: