NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weekend, zomer, tijd over!

Hoera, het is weekend én zomer! Dat betekent maar één ding: tijd over. Tenzij jij de pineut bent omdat je weer te laat was met je vakantie aanvragen. Hoe dan ook: het is nu gewoon weekend dus je kunt tussen het terrassen door gewoon op de bank of in de bioscoop neerploffen voor een goede film of serie. We hebben het uitzoekwerk vast voor je gedaan. Fijn weekend!

In de bios: The Last Bus

De stroom aan geweldige blockbusters droogt een beetje op nu de zomer in volle gang is maar gelukkig wordt daarmee ruim baan gemaakt voor de goede arthousefilms. Zeker met de warme dagen op komst geen slecht vermaakt. Beetje verkoeling zoeken in de bioscoop, wij tekenen ervoor.

Eén van de films die op het lijstje mag, is The Last Bus waarin de 90-jarige Tom het land doorkruist met regionale bussen. Terwijl wij ons druk maken over lange rijen op Schiphol, besluit Tom het anders te doen. Hij wil terug naar het huis waar hij 50 jaar geleden woonde en doet dat door van bus naar bus te hoppen. Hij reist zo van het meest noordelijke punt van Schotland naar het meest zuidelijke plekje van Engeland. Het zorgt niet alleen voor een hartverwarmende film waarin Tom de veranderende wereld leert kennen, je geniet ook nog zonder vliegsores van het prachtige Schotse en Britse landschap.

Overigens niet te verwarren met de licht-komische scifi-tiener-thrillerserie The Last Bus op Netflix. Ook aan te raden, trouwens. Lekker licht vermaak.

Ook in de bios: Speak No Evil

Kinderen blijven toch altijd een goede inspiratiebron voor de makers van horrorfilms. Neem daarbij een verlaten Scandinavisch huis en een vreemd gezin en je hit is geboren. Kort door de bocht het concept van Speak No Evil. Tijdens een vakantie ontmoet een Nederlands gezin een Deens gezin. Ze raken bevriend en de Nederlandse familie besluit naar Denemarken te rijden voor een gezellig samenzijn.

Maar - je verwacht het niet - de vakantie die zo idyllisch begint, verandert al gauw in een bizar samenzijn. De Deense familie probeert beleeft te blijven terwijl er steeds meer vreemde dingen lijken te gebeuren. Zoals liegen over werk en een zoon die niet praat. Moet je net een directe Nederlander voor je hebben. Het wordt vreemder en vreemder en beklemmender tot ellendiger. Heer-lijk.

Prime: House of Gucci

Prime is weer lekker bezig met nieuwe films toevoegen aan de digitale videokast. Je kijkt sinds deze week de nieuwe hit House of Gucci. Of nou ja, hit. Er was nogal wat kritiek te vinden. Zo klinkt Lady Gaga die een Italiaanse speelt als een Russische en is het iedereen nog steeds een raadsel waarom Jared Leto in de grime moest om een oude man te spelen terwijl er ook gewoon oude acteurs zijn. Leto, je weet wel, die man die er op zijn vijftigste nog steeds uitziet alsof hij net 21 is geworden.

Hoe dan ook: blijft een vermakelijke film over de invloedrijke modefamilie in Italië. Misschien raak je geïnspireerd qua garderobe. En nu 'ie toch bij je Prime-abonnement inzit, zeker de moeite om 'm toch te kijken.

Netflix: The Gray Man

Iets waar het altijd tijd voor is, is een goeie actiefilm. Die zijn er in zeer uiteenlopende soorten en de nieuwste creatie van The Russo Brothers valt wel in de categorie 'wat top, dit'. The Russo Brothers kun je onder andere kennen van ongeveer alles waar Captain America in zit en de mannen hebben dan ook besloten om Chris Evans uit te nodigen voor één van de hoofdrollen van The Gray Man.

Evans speelt een oud-CIA-agent die nogal wat psychopatische trekjes heeft. Hij besluit de jacht te openen op Agent 6, gespeeld door Ryan Gosling. Zijn identiteit is op straat komen te liggen en Evans karakter wil wraak. Er ontstaat een internationale jacht op Six met behulp van een bijzonder pluimage aan huurmoordenaar. Wat we zeiden, zo'n actiefilm die perfect is voor je weekend.

Disney+: The Bob's Burgers Movie

Tegenover al die arthouse en een goeie actiefilm moet natuurlijk ook gewoon wat luchtigs staan. Of semi-luchtig. We kennen allemaal Bob van de Burgers en die heeft samen met zijn gezin eindelijk een eigen film. Zo'n eentje van meer dan anderhalf uur. Hoe geweldig is dat? Zoals altijd zit Bob met de nodige problemen alleen nu dreigt het echt allemaal finaal mis te gaan. Er vormt zich een sinkhole onder het restaurant en dat kan het einde betekenen. Bob probeert dat op te lossen, de kinderen proberen het mysterie van de sinkhole te ontrafelen. Het is alles wat je nodig hebt dit weekend. En meer. Te zien op Disney+.

HBO Max: The Last Movie Stars

Goed, we gooien er ook gewoon nog even een documentaire in, want een goede documentaire is nooit weg. Acteur Paul Newman is ooit begonnen met zijn memoires schrijven. Er zijn talloze tapes gemaakt waarop interviews over de acteur en zijn vrouw Joanne Woodward zijn vastgelegd. Alleen: de tapes zijn verdwenen. Gelukkig zijn de transcripties wel bewaard gebleven. 

Ethan Hawke heeft besloten de gesprekken tot leven te brengen in deze nieuwe docu die je op HBO Max kijkt. George Clooney spreekt de delen van Newman in, Laura Linney vertelt het verhaal van Woodward. Daarnaast wordt er een blik bekende acteurs opengetrokken om over Newman te vertellen. Een feestje voor de filmliefhebber, deze zesdelige documentaireserie The Last Movie Stars.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: