NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Yay, Brad Pitt is er weer!

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe reeks geweldige (en minder geweldige) releases in de bioscoop en op de streamingsdiensten! Goed nieuws: we snappen dat je keuzestress hebt. Dus wat doen we dan? Precies, een reeks aanraders op een rij zetten. Precies genoeg om elk wakker uur dit weekend meer door te komen.

In de bioscoop: Bullet Train

Als iets je weekend goed kan maken, is het wel Brad Pitt die de actieheld uithangt. We hebben daarom goed nieuws: hij is terug. In Bullet Train kruipt Pitt in de huid van de uitermate goed getraine huurmoordenaar Ladybug. Alleen: Ladybug heeft helemaal geen zin meer in zijn carrière. De beste man is wel toe aan zijn pensioen.

Zijn manager is het daar nog niet helemaal mee eens. Dus stuurt ze hem op een laatste klus. Ladybug moet een koffertje van een passagier zien te ontfutselen van een passagier op in een hogesnelheidstrein tussen Tokyo en Kyoto. Nou en dat heeft natuurlijk wat voeten in de aarde. Het heeft alle ingrediënten die een goede luchtige actiekomedie nodig heeft. Dit is wat je wil dit weekend.

Ook in de bios: Peter von Kant

Mocht je meer in de stemming zijn voor het wat zwaarmoedigere werk, dan kun je naar je plaatselijke filmhuis voor de film Peter von Kant. Dit verhaal werd in eerste instantie geschreven als toneelstuk en heeft inmiddels een aardige cultstatus, zeker na de verfilming in 1972. 

Inmiddels is het tijd voor een hernieuwde versie. Het verhaal blijft hetzelfde: Peter von Kant is een beroemde en succesvolle regisseur die samenwoont met zijn assistent Karl. Alleen: Peter is niet echt de leukste thuis en gaat er prat op om Karl te vernederen en in het algemeen slecht te behandelen. Wanneer hij verliefd wordt op Amir, vraagt hij de jongeman om ook in het appartement te komen wonen en nou ja, dat is een recept voor een ramp.

HBO Max: We Met in Virtual Reality

HBO Max komt met een uniek primeurtje: een documentaire over virtual reality. En niet zomaar: deze documentaire is volledig opgenomen in de virtuele wereld. Daardoor krijg je een bijzonder inkijkje in wat misschien wel onze toekomst gaat zijn. Een beetje lethargisch door je VR-bril kijken terwijl je een virtueel potje pool speelt of virtuele Chanel-sjaaltjes koopt.

Alle vooroordelen opzij, deze documentaire geeft een bijzonder inkijkje in de online wereld. Hoewel we ze niet zien, zijn de hoofdrolspelers in deze film wél echt. Door deze film zie je hoe ze omgaan met hun online leven in een wereld waar je makkelijk vereenzaamt in de offline wereld.

AppleTV: Luck

AppleTV+ komt met een heerlijke animatieserie, Luck. De serie draait om Sam, die niets dan pech heeft in haar leven. De pech van Sam lijkt aan een einde te komen als ze het Land van Geluk ontdekt, een land vol magische wezens die haar misschien wel kunnen helpen het geluk weer te vinden. 

Haar partner in deze spannende zoektocht is een zwarte kat genaamd Bob en dat maakt eigenlijk sowieso deze hele serie al perfect. Dit is de serie die je wil kijken als je even geen zin hebt in hoogdravende en ingewikkelde cinema maar gewoon even chill iets wil kijken waar je blij van wordt.

Prime: Paper Girls

Op Prime begin je deze week aan een hele fijne maar niet al te moeilijke scifi-serie. Paper Girls gaat over vier meisjes die iedere ochtend de krant bezorgen. Dat gaat allemaal prima, tot de ochtend na Halloween. Het blijkt dat de meisjes niet meer in 1988 zitten, maar een sprong hebben gemaakt naar het heden. 

En een belangrijke regel van tijdreizen: pas op met jezelf tegenkomen. Het is aan de meisjes om hun lot te accepteren én bovenop die zelfacceptatie moeten ze ook nog een keer de wereld gaan redden om überhaupt 'als ze later groot zijn' te kunnen ervaren. Top.

Netflix: Uncoupled

Meer in de stemming voor een goede tragikomedie? Dan schakel je naar Netflix, waar je Uncoupled kunt bingen. Neil Patrick Harris (Barney uit How I Met Your Mother, ja) speelt Michael. Na een huwelijk van zeventien jaar besluit zijn echtgenoot hem te verlaten. De New Yorkse makelaar is in één klap weer single en dat blijkt allemaal iets anders dan een kleine twintig jaar geleden. Hij moet zijn weg weer vinden en dat levert een heerlijke serie op.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: