NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Yay, Brad Pitt is er weer!

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe reeks geweldige (en minder geweldige) releases in de bioscoop en op de streamingsdiensten! Goed nieuws: we snappen dat je keuzestress hebt. Dus wat doen we dan? Precies, een reeks aanraders op een rij zetten. Precies genoeg om elk wakker uur dit weekend meer door te komen.

In de bioscoop: Bullet Train

Als iets je weekend goed kan maken, is het wel Brad Pitt die de actieheld uithangt. We hebben daarom goed nieuws: hij is terug. In Bullet Train kruipt Pitt in de huid van de uitermate goed getraine huurmoordenaar Ladybug. Alleen: Ladybug heeft helemaal geen zin meer in zijn carrière. De beste man is wel toe aan zijn pensioen.

Zijn manager is het daar nog niet helemaal mee eens. Dus stuurt ze hem op een laatste klus. Ladybug moet een koffertje van een passagier zien te ontfutselen van een passagier op in een hogesnelheidstrein tussen Tokyo en Kyoto. Nou en dat heeft natuurlijk wat voeten in de aarde. Het heeft alle ingrediënten die een goede luchtige actiekomedie nodig heeft. Dit is wat je wil dit weekend.

Ook in de bios: Peter von Kant

Mocht je meer in de stemming zijn voor het wat zwaarmoedigere werk, dan kun je naar je plaatselijke filmhuis voor de film Peter von Kant. Dit verhaal werd in eerste instantie geschreven als toneelstuk en heeft inmiddels een aardige cultstatus, zeker na de verfilming in 1972. 

Inmiddels is het tijd voor een hernieuwde versie. Het verhaal blijft hetzelfde: Peter von Kant is een beroemde en succesvolle regisseur die samenwoont met zijn assistent Karl. Alleen: Peter is niet echt de leukste thuis en gaat er prat op om Karl te vernederen en in het algemeen slecht te behandelen. Wanneer hij verliefd wordt op Amir, vraagt hij de jongeman om ook in het appartement te komen wonen en nou ja, dat is een recept voor een ramp.

HBO Max: We Met in Virtual Reality

HBO Max komt met een uniek primeurtje: een documentaire over virtual reality. En niet zomaar: deze documentaire is volledig opgenomen in de virtuele wereld. Daardoor krijg je een bijzonder inkijkje in wat misschien wel onze toekomst gaat zijn. Een beetje lethargisch door je VR-bril kijken terwijl je een virtueel potje pool speelt of virtuele Chanel-sjaaltjes koopt.

Alle vooroordelen opzij, deze documentaire geeft een bijzonder inkijkje in de online wereld. Hoewel we ze niet zien, zijn de hoofdrolspelers in deze film wél echt. Door deze film zie je hoe ze omgaan met hun online leven in een wereld waar je makkelijk vereenzaamt in de offline wereld.

AppleTV: Luck

AppleTV+ komt met een heerlijke animatieserie, Luck. De serie draait om Sam, die niets dan pech heeft in haar leven. De pech van Sam lijkt aan een einde te komen als ze het Land van Geluk ontdekt, een land vol magische wezens die haar misschien wel kunnen helpen het geluk weer te vinden. 

Haar partner in deze spannende zoektocht is een zwarte kat genaamd Bob en dat maakt eigenlijk sowieso deze hele serie al perfect. Dit is de serie die je wil kijken als je even geen zin hebt in hoogdravende en ingewikkelde cinema maar gewoon even chill iets wil kijken waar je blij van wordt.

Prime: Paper Girls

Op Prime begin je deze week aan een hele fijne maar niet al te moeilijke scifi-serie. Paper Girls gaat over vier meisjes die iedere ochtend de krant bezorgen. Dat gaat allemaal prima, tot de ochtend na Halloween. Het blijkt dat de meisjes niet meer in 1988 zitten, maar een sprong hebben gemaakt naar het heden. 

En een belangrijke regel van tijdreizen: pas op met jezelf tegenkomen. Het is aan de meisjes om hun lot te accepteren én bovenop die zelfacceptatie moeten ze ook nog een keer de wereld gaan redden om überhaupt 'als ze later groot zijn' te kunnen ervaren. Top.

Netflix: Uncoupled

Meer in de stemming voor een goede tragikomedie? Dan schakel je naar Netflix, waar je Uncoupled kunt bingen. Neil Patrick Harris (Barney uit How I Met Your Mother, ja) speelt Michael. Na een huwelijk van zeventien jaar besluit zijn echtgenoot hem te verlaten. De New Yorkse makelaar is in één klap weer single en dat blijkt allemaal iets anders dan een kleine twintig jaar geleden. Hij moet zijn weg weer vinden en dat levert een heerlijke serie op.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Video - Caroline van der Plas (BBB) wil iets van de coalitie weten over Mark Rutte

Lees verder

Politiek

Video - Jesse Klaver wil weten waarom Mark Rutte eerder wel aftrad en nu niet

Lees verder

Politiek

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Poesjes Special

Lees verder

1,5 miljoen euro boete voor NS wegens afschalen dienstregeling

Politiek

Treinstas Vivianne Heijnen (CDA) schrijft ook boete uit voor ProRail

Lees verder

Joran van der Sloot wil niet uitgeleverd worden aan VS

Algemeen

Hoofdverdachte Natalee Holloway-zaak in beroep

Lees verder

Video - Thierry Aartsen (VVD) vindt SBS6-publiek te dom voor asielcrisis

Politiek

Liberaal: Oplossingen te 'technisch' voor kijkers Marcel en Gijs

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Telecom-ministers verzetten zich tegen internettaks voor grootverbruikers

Lees verder

Ramkoers met NPO kost ON! lieve duit: kan oplopen tot 610.000 euro

Lees verder

Treurige toestand: tientallen huisdieren gered uit verwaarloosde woning

Lees verder

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman maakt transfer van Nu.nl naar NOS Sport

Lees verder

Drie verdachten opnieuw vrijgesproken voor moord op 'bankier van de onderwereld'

Lees verder

Bezopen chauffeur 'parkeert' wagen in pui van Eindhovense winkel

Lees verder

VIDEO: Influencer en OnlyFans-model Iesha reist Formule 1 achterna

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Klachtenregen om Heineken-posters: modellen lijken te jong

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: