NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Om een beetje bij af te koelen

Het weekend van wegsmelten is begonnen. Gelukkig hoef je nu even niks voor de baas en kun je een ijskoud pilsje opentrekken. En een watertje, want blijf genoeg drinken. Ook als je gaat bankhangen om films en series te bingen voor je ventilator. Daarover gesproken: we hebben weer een reeks fijne tips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Nope

De hitte ontvluchten doe je naast in de supermarkt of de bibliotheek natuurlijk gewoon in de bioscoop. Airco, chille stoelen, goed scherm en topfilms om te kijken. De nieuwste film van Jordan Peele (van die briljante komedieshow Key & Peele maar ook de schrijver en regisseur van Get Out en Us) heet Nope en speelt zich op een heet stukje Amerika af. Helemaal passend.

Het zou geen Peele-film zijn als er niet een vleugje absurde horror aan bod kwam. Nope draait om een broer en zus die op een ranche wonen waar vreemde dingen beginnen te gebeuren. Is het een alien? Het weer? Iets paranormaals? Dat proberen ze uit te zoeken maar dat blijkt zo makkelijk nog niet want de entiteit slokt elk wezen op dat naar 'm loopt te loeren. 

Ziggo: Burden of Truth

Mocht je een airco of koel huis hebben, dan kun je ook met je voeten in koud water op je bank hangen (binnen dan wel buiten) om een serietje te bingen. Natuurlijk hebben we een tip voor je! Mits je Ziggo hebt. De zender met eigen pluspakket heeft de serie Burden of Truth aangeschaft en daardoor kunnen klanten van de provider deze serie kijken.

Joanna Hanley is zo'n vrouw die opgroeide in een klein Amerikaans plaatsje, besloot die te verruilen voor De Grote Stad om daar carrière te maken als advocaat. Doet ze best fortuinlijk, daarom hebben de mensen uit haar geboorteplaats haar nodig. Een groep meisjes lijdt aan een mysterieuze ziekte en aan Hanley de taak om gerechtigheid te vinden.

Apple+: Five Days at Memorial

Een flinke ramp blijkt maar al te vaak het recept voor een goede dramafilm of spannende serie. Ook makers bij AppleTV+ besloten op de bandwagon te springen en een ramp als inspiratie voor een serie te gebruiken. Combineer dat met het razendpopulaire ziekenhuisgenre en voila, daar is je potentiële hit. 

Eerlijk is eerlijk: de makers doen het met verve. De ramp: orkaan Katrina. De hoofdrolspelers: het steeds meer uitgeputte personeel van het Memorial ziekenhuis. Plot: de zorgmedewerkers proberen de levens van hun patiënten te redden maar dat mondt uit in een onderzoek naar moord. Hebben ze wel gedaan wat ze moesten doen om de levens van de patiënten te redden? Prachtig gemaakt en ontzettend spannend.

Netflix: Day Shift

We twijfelen of we hier nou echt wat over moeten zeggen. Netflix lanceerde namelijk de film Day Shift. Met Snoop Dogg. En meer reden om een film te kijken heb je eigenlijk niet nodig. Zeker nadat je alle zware kost van hierboven geslikt hebt.

Naast Snoop Dogg krijg je ook Jamie Foxx er gratis bij. Foxx speelt Bud, die niets anders wil dan voor zijn 8-jarige dochter zorgen. Dus maakt hij zwembaden schoon en daar werkt hij hard zat voor. Lijkt het. Want eigenlijk is Bud gewoon een vampierjager. En Snoop Dogg zit in de film dus meer reden heb je niet nodig.

Disney+: I Am Groot

Marvel kent een hoop geweldige karakters maar er kan er maar eentje de beste zijn en dat is natuurlijk niemand minder dan Groot. Groot kun je kennen uit de Guardians of the Galaxy-reeks (en Thor: Love and Thunder en Avengers: Infinity War). Groot komt als Baby Groot terug op Disney+ met zijn allereigenste serie: I Am Groot. Je verwacht het niet van een karakter dat slechts één zin produceert (met de stem van Vin Diesel).

I Am Groot is een reeks korte filmpjes met niemand minder dan Groot in de hoofdrol en het is alles wat je nodig hebt als je het allemaal even niet meer ziet zitten met de hitte en alle overige ellende in de wereld. 

Prime: A League of Their Own

Ooit was er een tijd dat vrouwen niet dezelfde rechten hadden als mannen. Nu hebben ze dat officieel wel, al werkt dat in de praktijk niet altijd even gemakkelijk, maar dat is weer een heel ander verhaal. Hoe dan ook, op het gebied van professioneel sporten viel er in de jaren veertig nog een wereld te halen voor vrouwen. 

Geluk bij een ongeluk: door de oorlog was er in de jaren veertig een tekort aan honkballende mannen. Dus mochten de vrouwen aan de bak. Dat resulteerde in de All-American Girls Professional Baseball League. Op basis van de film uit 1992 die over deze tijd werd gemaakt, heeft Prime nu een serie gemaakt: A League of Their Own. En het is geweldig. Het is grappig, ontroerend, dramatisch en gewoon ontzettend tof.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Video - Caroline van der Plas (BBB) wil iets van de coalitie weten over Mark Rutte

Lees verder

Politiek

Video - Jesse Klaver wil weten waarom Mark Rutte eerder wel aftrad en nu niet

Lees verder

Politiek

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Poesjes Special

Lees verder

1,5 miljoen euro boete voor NS wegens afschalen dienstregeling

Politiek

Treinstas Vivianne Heijnen (CDA) schrijft ook boete uit voor ProRail

Lees verder

Joran van der Sloot wil niet uitgeleverd worden aan VS

Algemeen

Hoofdverdachte Natalee Holloway-zaak in beroep

Lees verder

Video - Thierry Aartsen (VVD) vindt SBS6-publiek te dom voor asielcrisis

Politiek

Liberaal: Oplossingen te 'technisch' voor kijkers Marcel en Gijs

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Telecom-ministers verzetten zich tegen internettaks voor grootverbruikers

Lees verder

Ramkoers met NPO kost ON! lieve duit: kan oplopen tot 610.000 euro

Lees verder

Treurige toestand: tientallen huisdieren gered uit verwaarloosde woning

Lees verder

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman maakt transfer van Nu.nl naar NOS Sport

Lees verder

Drie verdachten opnieuw vrijgesproken voor moord op 'bankier van de onderwereld'

Lees verder

Bezopen chauffeur 'parkeert' wagen in pui van Eindhovense winkel

Lees verder

VIDEO: Influencer en OnlyFans-model Iesha reist Formule 1 achterna

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Klachtenregen om Heineken-posters: modellen lijken te jong

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: