NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Komkommertijd: 4x bizar beestennieuws

Wat doe jij als er een zeeleeuw op je afkomt?

Het is akelig stil in Den Haag, dus zullen we het harde nieuws toch ergens anders vandaan moeten halen. Daarom vandaag een blik op de perikelen in het dierenrijk. Of het nu hitsige zeeleeuwen of eigenwijze katten zijn, NieuwNieuws zit er bovenop!

Vliegveldkat gevangen

Allereerst graag uw aandacht voor Rowdy, de kat. Het is al vervelend genoeg om een huisdier te moeten meenemen op reis met alles wat erbij komt kijken, laat staan als er dingen misgaan. Rowdy (4) had geen zin om verder te reizen nadat het vliegtuig landde in Boston (VS) en ontsnapte eind juni uit haar kooi op de luchthaven, omdat hij een paar meereizende vogels had gespot. 

Het dier begon toen maar een beetje zijn eigen leven op te bouwen op de luchthaven, omdat het er eigenlijk wel leuk was. Maar liefst drie weken banjerde Rowdy over het vliegveld, telkens net te snel voor het personeel dat hem probeerde te vangen. Na drie weken lukte het deze week eindelijk om Rowdy te pakken te krijgen, zodoende is hij nu weer veilig bij zijn baasje.

Zeeleeuwen jagen op bikinigirls

Dan volgen wat beelden van een strand in Californë, waar een dagje zonnen voor badgasten bruut verstoord werd door geflipperde kwajongens. Een paar zeeleeuwen hadden geen zin in pottenkijkers en wilden het strand niet delen met de zonaanbidders. Volwassen Californische zeeleeuwen kunnen wel 400 kilo wegen, als dat op je af komt hupsen kan je maar beter rennen.

Pishagedis

Toen een vrouw in Florida afgelopen week een plas wilde plegen, schrok ze zich plots een hoedje. In de toiletpot vond ze een reusachtige 'iguana'. De hagedis had het merendeel van de pot in beslag genomen en de vrouw moest een professional inschakelen om hem te komen weghalen. Ja, het is iets anders dan de hond in de pot vinden.

Gelukkig had mevrouw het op tijd door, want reptielen in je toilet kunnen voor pijnlijke dierennieuwtjes zorgen. Zo werd in 2020 nog een Thaise student in zijn jongeheer gebeten door een gevaarlijke slang.

Eekhoorn-omvolking

In parken in Groot-Brittannië gaan eekhoorns verplicht aan de pil. Anticonceptie wordt verstopt in het voedsel om de populatie van de grijze eekhoorns binnen de perken te houden. De beesten planten zich voort als konijnen en verdrukken daardoor de inheemse rode eekhoorn. Deskundigen zien het als een humanere en goedkopere optie dan het simpelweg afknallen van de diertjes.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: