NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Actie, komedie en veel drama

Het is voor de meesten weer voorbij, die mooie zomer. Maar dat betekent niet dat het uit moet zijn met alle pret. Want vooral makers van films en series gaan vrolijk door met het maken van vertier. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, hebben wij vast een selectie voor je gemaakt. Fijn weekend!

In de bios: Potato Dreams of America

Nee, deze film gaat niet over dromen over aardappels maar over de droom van Aardappel, beter bekend als Potato. We presenteren: de hoofdpersoon. Potato – eigenlijk Vasili Naumenko – droomt van een beter leven in Amerika. Als jonge Rus die ook nog eens op mannen valt, wil zijn moeder ook een beter leven voor hem. 

Dus geeft ze zich op als postorderbruid in de hoop een beter leven te vinden in de Verenigde Staten. De twee vertrekken en komen bij een nogal fanatieke religieuze vent terecht. De film is gebaseerd op het echte leven van Vasili Naumenko die tegenwoordig door het leven gaat als Wes Hurley en vertelt op een droogkomische en cinematografisch gezien prachtige manier hoe zijn leven er (al dan niet in overdreven vorm) heeft uitgezien

Ook in de bios: L’amour c’est mieux que la vie

De liefde overstijgt het leven is de vertaling van de titel van deze Franse film en dat is eigenlijk ook wel de enige samenvatting die je kunt geven. Het is de vijftigste film van de Franse regisseur Claude Lelouch en deze filmhuisfilm is zeker een bezoekje aan het filmhuis waard. 

De hoofdpersoon is Gérard, een rijke man die te horen krijgt dat hij binnenkort dood gaat. Maar hij wil graag nog één keer de liefde ervaren. Of misschien is bedrijven een beter woord. En wat doe je dan als beste vrienden van? Precies, een escort huren. Dat levert een ietwat absurd verhaal op, verteld op de manier waar de Fransen zo goed in zijn. Heerlijk.

Prime: Samaritan

Oh yes, een actieheld van vroeger als superheld van vroeger! Niemand minder dan Sylvester Stallone is terug op je scherm. Dankzij Prime, welteverstaan. Hij speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe film Samaritan. Daarin ontdekt een jong jochie dat een superheld die twintig jaar geleden verdween in een episch gevecht, misschien toch niet helemaal verdwenen is. Samaritan zou dood zijn, maar lijkt gewoon de buurman van onze jonge protagonist Sam. Aan hem de taak te zorgen dat Samaritan (verwarrend) opnieuw de misdaad gaat bestrijden.

Mocht je 'm liever op het witte doek zien, vanaf volgende week draait deze actieknaller ook in de bioscoop.

Netflix: Me Time

We snappen dat je in het weekend meer in de stemming bent voor een domme lachfilm. Netflix bedient je op je wenken én kiest daar ook nog eens fijne acteurs voor uit. Kevin Hart speelt een thuisblijfvader die van zijn vrouw eindelijk eens de bloemetjes buiten mag zetten. En dat gaat hij doen, met zijn ontzettend hard feestende beste vriend, gespeeld door Mark Wahlberg. Dat levert natuurlijk complete chaos op. Prima vertier voor wie van de The Hangover-trilogie houdt.

HBO Max: The Gentlemen

Guy Ritchie dook voor The Gentlemen een rits aan knappe maar ook wel ietwat verouderde witte acteurs op die we allemaal kennen en gaf ze allemaal een rol die perfect of eigenlijk juist niet perfect bij ze past. Vooral Hugh Grant in de rol van een nogal verlopen journalist is wel echt een feestje. 

Verder is er veel chantage, afpersing, wat geweld, hier en daar nog wat intriges en vooral veel mannen maar daar zijn we het echt prima mee eens. Lekkere wegkijkfilm voor liefhebbers van The Wolf of Wall Street, Knives Out, Ocean’s Eleven en meer van dat.

Videoland: Tafkal

Het was dé tv-hit van de zero's, De Lama's. Iedereen was er dan ook hartverscheurend kapot van toen het gezelschap aankondigde te stoppen. Maar ze kwamen terug. En hoe. Nou, niet als De Lama's. Wel als Tafkal, The Artists Formaly Know As de Lama's. Dat doen ze meestal in het theater, maar speciaal voor Videoland maakten ze een special. Zodat je thuis op de bank ook wat humor om te lachen hebt. Konden we geen teaser van vinden, maar vermakelijk is het sowieso.

Op tv: Instinct

Met Instinct bedoelen we niet die verschrikkelijk belabberde en daarom zo verschrikkelijk geweldige detectiveserie met Alan Cummings. Wél het regiedebuut van Halina Reijn, waarvoor ze haar beste vriendin en briljant actrice Carice van Houten voor wist te strikken. Die is de tegenspeler van de minstens zo geweldige Marwan Kenzari.

Van Houten speelt een psycholoog die een zedendeliquent (Kenzari) moet behandelen. Alleen lukt het haar niet om professioneel te blijven, zo geïntrigeerd is ze door haar patiënt. En dat is vragen om problemen. Wat voor problemen? Dat zie je zaterdagavond 27 augustus vanaf 21:57 bij NPO 3.

We hoeven waarschijnlijk niet te melden dat je de eerste aflevering van House of the Dragon op HBO Max kijkt én het tweede deel van seizoen 11 van The Walking Dead op Netflix staat. Gaan we verder ook niet introduceren want fans zijn toch wel fan.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: