NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Met extraveel Nederlandstalige films die echt de moeite zijn

Het weekend is begonnen en je weet wat dat betekent: een hele reeks films en series die je moet kijken. Of nou ja, het mag. Niks moet. Vrij land, enzo.

Wat we wel dringend adviseren, is de Nederlandstalige cinema van deze week een kans te geven. Er is bijzonder veel tofs uit ons land te bewonderen. Doe je voordeel met deze kennis.

In de bios: Pink Moon

In de bioscoop kijk je deze week de prachtige, bitterzoete en verdrietige maar ook soms grappige film Pink Moon. De oude Jan is klaar met het leven en wil graag nu hij nog goed is sterven. Hij laat zijn volwassen kinderen weten wat hij wil en zoon Ivan stelt een heel draaiboek op. Ook dochter Iris lijkt het eens met zijn plan, hoewel een beetje vreemd. 

Totdat de datum dichterbij komt en Iris tot de conclusie komt dat ze het plan totaal absurd vindt. En ze nog niet toe is aan afscheid neme van haar vader. De film gaat van tragikomisch naar ‘verdomme wie zit hier met een bak uien naast me’. Ja nee, we zitten écht niet te huilen.

Ook in de bios: H4Z4RD

Ook Nederlandstalig – of eigenlijk Belgisch – maar een totaal ander genre kun je ook gewoon in de bioscoop kijken. In de vorm van de Vlaamse film H4Z4RD. Echt niets, maar dan ook niets wordt geschuwd in deze film. Moet je stijl zijn, maar wij kunnen het wel enorm waarderen dat de makers geen gevoeles proberen te sparen maar gewoon precies doen wat ze denken dat de film ten goede komt. Hoe bruut ook. 

Noah is gek op zijn auto en kan er ook aardig mee overweg. Zo goed, dat hij een klus krijgt aangeboden die niet heulemaal legaal is. Maar als je geld nodig hebt voor je geliefde en je kind, doe je soms dingen die niet helemaal legaal zijn. Goed, loopt natuurlijk helemaal uit de klauwen. Levert wel een fijne film op.

Op tv: Herman Vermoordt Mensen

Misschien wel de meest favoriete tip van deze week omdat ‘ie zowel te absurd voor woorden is als goeie kritiek hoe we tegenwoordig met senioren omgaan. In Herman Vermoordt Mensen krijgt alcoholist Herman – superbejaard en wonende in een zorgflat – niet de hulp die hij nodig heeft. Want iets met bureaucratie en vinkjes in systemen, je weet wel, waardoor veel mensen vastlopen terwijl ze hulp nodig hebben.

Herman is er klaar mee en wordt creatief: hij besluit iemand te vermoorden zodat hij de bak in draait. Daar krijgt hij wél de structuur die hij nodig heeft en, niet onbelangrijk, geen drank. Herman vermoordt een gangster, geeft zichzelf aan maar wordt niet geloofd. Want zo’n oude man kan dat echt niet gedaan hebben. Tijd om op een rampage te gaan, wat een net even wat andere misdaadfilm oplevert dan je gewend bent. Zaterdag 10 september zie je ‘m om 22:21 op NPO3.

Prime: Licorice Pizza

Het was dé bioscooprelease van vorig jaar en iedereen was het erover eens: dit is misschien wel de beste film van het jaar. Mocht je 'm in de bioscoop hebben gemist, dan heb je geluk. Licorice Pizza is namelijk te zien op Prime! En je doet er goed aan om deze filmhuis-meets-commercieel-succes-film te kijken.

Sowieso alleen al omdat de film zich afspeelt in de jaren zeventig. En twee tieners volgt die opgroeien. Was ook in de jaren zeventig gewoon een ding, de middelbare school. De twee hoofdrolspelers worden verliefd maar dat blijkt misschien nog wel ingewikkelder dan opgroeien an sich. Kortom: de highschoolfilm waar je wél op zit te wachten.

Disney+: Mike

Hoera, een nieuwe biografische serie! En wel eentje waarvan we eigenlijk niet wisten dat we 'm nodig hebben. Disney+ komt namelijk met de serie Mike, over niemand minder dan Mike Tyson. Hij is nogal een opvallend figuur in de vechtsportwereld. En hij is niet zomaar geworden wie hij is. Los van dat 'ie natuurlijk flink hard heeft gewerkt en getraind. In deze nieuwe serie ontdekken we al dan niet ietwat geromantiseerd het leven van Tyson. Dat was naast controversieel hier en daar namelijk ook soms wat tragisch. 

Netflix: End of the Road

Het is Roadtrip 101: slaap je tijdens je autoreis in een motel, dan steel je geen geld van iemand die net (bijna) is vermoord. Ook niet als je zelf écht enorm omhoog zit. Dat is namelijk vragen om problemen. Sowieso is een tas vol geld meegrissen vragen om problemen want wie heeft er nou nog zoveel cash.

In End of the Road, de nieuwe Netflix-release, is Brenda met haar broer en de kinderen op doorreis naar, wel, dat weten ze zelf ook nog niet helemaal. In een hotel hoort de familie heibel in de kamer naast hen. Wanneer ze besluiten een kijkje te nemen en een mysterieuze tas geld mee te grissen, blijkt een moordenaar zijn buit heel graag terug te willen. Koste wat het kost. Fijne actiethriller om je weekend mee in te luiden.

Netflix & HBO Max: Cobrai Kai seizoen 5 & The Karate Kid(s)

Goed nieuws voor wie zin heeft in een weekend vol The Karate Kid en aanverwanten. Niet alleen kijk je seizoen vijf van Cobra Kai nu op Netflix, HBO Max voegde alle The Karate Kid-films toe aan het arsenaal. Kunnen we heel veel over zeggen, maar dat is niet nodig. Je hebt je weekendvertier hierbij gevonden. Karate Kid en aanverwanten bingen. YES!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Algemeen

Ridouan Taghi voor het eerst genoemd als opdrachtgever moord Peter R. de Vries

Lees verder

Defensie is rapport over oorlogsmisdaden in Uruzgan kwijt

Politiek

Australiërs martelden en doodden Afghaan verdacht van aanslag op Nederlanders

Lees verder

Alle valuta hebben het zwaar, bitcoin nog het minst

Algemeen

Euro en Britse pond tikken nieuwe laagterecords aan

Lees verder

Herfstweer creëert drukste ochtendspits van het jaar

Algemeen

Iedereen in de rij

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Terra Luna co-founder op Interpol's most wanted list

Lees verder

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

Lees verder

Kabinet gooit Groningse gasvelden op waakvlam

Lees verder

Zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij dood 37-jarige Poolse festivalganger

Lees verder

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Thierry Baudet vader van 'kerngezonde zoon'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bierprijzen in Engeland voorlopig niet omhoog

Lees verder

Beschonken bestuurder heeft bijzonder excuus: 'Mijn hond reed'

Lees verder

Onderzoek wijst uit: foetussen vinden boerenkool smerig

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: