NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Om je weekend door te komen

Eindelijk is het zover: weekend én herfst. Dat betekent maar één ding, onder een dekentje op de bank films en series kijken. Om je de moeite van het kiezen te besparen, hebben we het beste van het beste vast voor je in een lijst gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: See How They Run

Mocht je dit weekend zin hebben in een lekkere whodunnit, dan is het je geluksweekend. Sinds gisteren draait See How They Run in de bioscoop. Op basis van de trailer heb je het idee dat je te maken hebt met een Wes Anderson-film mar dat blijkt helemaal niet het geval. Qua cast en stijl is het wel duidelijk geïnspireerd op de iconische regisseur en dat maakt 't zo fijn. Lekker wegdromen in de bioscoop.

Het verhaal speelt zich af in Londen aan het eind van de jaren vijftig. In de wijk West End om precies te zijn, hét epicentrum van de Londense theaterwereld. Er zijn plannen om een film te maken van een ontzettend grote musical. Maar die plannen vallen in het water wanneer één van de crewleden wordt vermoord. Maar... Wie heeft het gedaan?

Ook in de bioscoop: Moonage Daydream

Het is inmiddels ruim zeven jaar geleden dat David Bowie plotseling - althans, voor de wereld - overleed. Zijn nalatenschap mag er na al die jaren nog steeds zijn en vindt zijn uiting in een prachtige nieuwe documentaire. Filmmaker Brett Morgen duikt voor Moonage Daydream in het creatieve en muzikale domein van de iconische zanger, schrijver, muzikant, mode-icoon en kunstenaar. Voor zover dat kan, natuurlijk. 

Mocht je nog sceptisch zijn: er is goedkeuring van de luitjes die Bowie's nalatenschap beheren én Morgen maakte eerder Montage of Heck, de prachtige filmdocu over Kurt Cobain. Daarover gesproken: die is te huur bij Pathé Thuis en dat is aan te raden.

Prime: A Private Affair

Mocht je na See How They Run zin hebben in nog een detective, dan kun je lekker gaan bingen bij Prime. De zender komt met de serie A Private Affair, in het Italiaans Un asunto privado. Daarin gaat de rijke en tussen de elite opgegroeide Marina Quiroga op zoek naar een seriemoordenaar. Diep van binnen voelt ze de noodzaak om de detective uit te hangen en als je rijk bent doe je dat soort dingen. Niet alleen, samen met butler Hector wil ze haar stad weer veilig maken.

Netflix: The Brave Ones

De nieuwe Zuid-Afrikaanse serie The Brave Ones is een soort vreemde combinatie tussen Doctor Who en een superheldenfilm. Met een berg mythologie, want daar draait het om. Een godin reïncarneert als een jonge vrouw in Ilanga. 

Om haar overleden zus te wreken, moet ze haar goddelijke krachten terug zien te krijgen. Ook moeten er nog wat mensen worden gered. Hoewel wat meer tijd om zowel hoofdpersoon Ntsiki als de mythologie en achtergrond uit te diepen fijn was geweest, maakt de snelheid en de actie een hoop goed. 

HBO Max: Eagleheart

Mocht je meer zin hebben in compleet absurde humor dan bedient HBO Max je op je wenken. De streamingsdienst heeft de serie Eagleheart toegevoegd en dat biedt op z'n minst goede afleiding tegen alle ellende die gaande is op 't moment. In deze parodie op allerhande politieseries is een US Marshal bezig om gerechtigheid te regelen. Vergezeld door de meest slechte punchlines ooit, twee belabberde partners en een hoop gestoorde acties. Lekker, hoor.

Ook op HBO Max: Los Espookys

Ook absurd maar dan in een compleet ander genre is Los Espookys op HBO Max. Kleurrijk, uitdagend, experimenteel en grappig. Een groep vrienden die gek is op horror, heeft besloten hun liefde voor het genre om te zetten in een bedrijf. Het concept is simpel: ze creëren levensechte horrorsituaties voor wie daar behoefte aan heeft. Mocht je ineens een demon zien, dan heeft deze groep het geregeld. Het is droog, raar, vreemd en heerlijk. En seizoen 2 kun je vanaf nu kijken op HBO Max.

Op tv: Dr. Death

Niet voor dit weekend, wel alvast voor in je agenda. Vanaf maandag zendt FOX namelijk de serie Dr. Death uit. Dat is exact wat je denkt dat het is, namelijk een dokter die ze niet helemaal op een rijtje heeft en zijn patiënten ombrengt. Het ergste van dit hele verhaal: de serie is gebaseerd op de échte Dr. Death. 

De Amerikaanse arts Christopher Duntsch, die inmiddels levenslang is opgesloten. Hij heeft twee mensen om het leven gebracht en meerdere mensen verminkt. Niet kijken als je binnenkort op de operatietafel ligt. Anders prima te doen. Vanaf maandag op FOX, vanaf 20:00 uur.

Netflix: Heartbreak High

Eerlijk is eerlijk: deze reboot van Heartbreak High haalt het niet bij het origineel als je opgroeide met de serie. Deed Gossip Girl ook niet, net als Pretty Little Liars. Alleen 90210 lukte het, maar dat was vooral omdat de cast zichzelf constant in de maling nam.

Hoe dan ook: mocht je de serie niet kennen en een voorliefde voor dweperige tienerseries hebben, dan is dit je geluksdag. Netflix heeft Heartbreak High gereboot en het is ongeveer alles wat je niet wil maar toch blijf je kijken.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Herfstweer creëert drukste ochtendspits van het jaar

Algemeen

Iedereen in de rij

Lees verder

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

Algemeen

Opgepakt in Polen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kabinet gooit Groningse gasvelden op waakvlam

Lees verder

Zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij dood 37-jarige Poolse festivalganger

Lees verder

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Thierry Baudet vader van 'kerngezonde zoon'

Lees verder

7 kinderen en 6 volwassenen op Russische school afgemaakt door man in 'nazi-shirt'

Lees verder

Brandstofprijzen blijven voorzichtig dalen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bierprijzen in Engeland voorlopig niet omhoog

Lees verder

Beschonken bestuurder heeft bijzonder excuus: 'Mijn hond reed'

Lees verder

Onderzoek wijst uit: foetussen vinden boerenkool smerig

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: