NieuwNieuws

Tech & Crypto

Fantastische week voor Ethereum, slechte week voor ETH

Beleggers teleurgesteld of toch iets anders?

Deze week hoort absoluut thuis in het rijtje meest memorabele crypto-momenten in de jonge, turbulente geschiedenis van cryptocurrencies en de onderliggende blockchaintechnologie. Donderdag 15 september 08:44 uur werd het Ethereum mainnet samengevoegd met de Beacon Chain: The Merge. Naast een aantal regliere fixes in deze upgrade was de belangrijkste de overgang van Proof-of-Work (POW), in de volksmond beter bekend als mining, naar Proof-of-Stake (POS). Niet miners maar validators - gevalideerde nodes met een minimale inleg van 32 ether (de stake) - voegen nu de blocks toe aan de blockchain. De upgrade zelf is al bewonderenswaardig, maar het feit dat de upgrade werd doorgevoerd terwijl het systeem door is blijven draaien en tienduizenden applicaties doordraaiden en er miljarden aan ether op het spel stonden, maakt deze Merge zelfs voor Bitcoiners van het eerste uur toch wel iets om een glimlach van op het gezicht te krijgen.   

Ethereum meme bij het activeren van POS

Ether verliest fors

Hoe bijzonder ook, de markt had de upgrade al lang ingeprijsd blijkt ook nu maar weer eens. Waar de prijs van ether (ETH) - de smeerolie van de Ethereum-blockchain - aan het begin van de week nog tegen de EUR 1800 noteerde, staat de prijs 'post-merge' nu onder de EUR 1400, een verschil van zo'n 21%. En dat terwijl sommigen ervan overtuigd waren dat The Merge ervoor zou zorgen dat ether eindelijk weer boven oude niveau's van boven de EUR 2000 zou komen. 

Exact bepalen waarom de op-één-na grootste cryptocurrency zo hard verloor is niet te doen, maar de volgende twee beweegredenen zullen ermee te maken hebben gehad: dinsdag werden de CPI-cijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt en deze vielen tegen; de inflatie is nog altijd torenhoog en dat wakkerde de vrees van beleggers aan dat er nog méér en hogere rentestappen in het vooruitschiet liggen. Hoewel de prijsdaling na uitkomen van het nieuws met zo'n 8% fors was te noemen, verklaart het niet de prijsdaling van de afgelopen dagen. Waarschijnlijk is dit toch de bevestiging van de alom bekende beleggersstrategie buy the rumour, sell the news. In de weken voorafgaand aan het nieuws werd er flink ingekocht en steeg de prijs als gevolg hiervan, maar dit leek begin deze week al tot stilstand te zijn gekomen. Ether werd door de speculanten - tegen hogere prijzen - weer van de hand gedaan. Het gaat dus nog wel even duren voordat die 2000-regionen weer in zicht zijn.  

Bron: Bitvavo

Herfstweer creëert drukste ochtendspits van het jaar

Algemeen

Iedereen in de rij

Lees verder

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Peter R. de Vries

Algemeen

Opgepakt in Polen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Kabinet gooit Groningse gasvelden op waakvlam

Lees verder

Zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij dood 37-jarige Poolse festivalganger

Lees verder

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Thierry Baudet vader van 'kerngezonde zoon'

Lees verder

7 kinderen en 6 volwassenen op Russische school afgemaakt door man in 'nazi-shirt'

Lees verder

Brandstofprijzen blijven voorzichtig dalen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bierprijzen in Engeland voorlopig niet omhoog

Lees verder

Beschonken bestuurder heeft bijzonder excuus: 'Mijn hond reed'

Lees verder

Onderzoek wijst uit: foetussen vinden boerenkool smerig

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: