NieuwNieuws

Politiek

Richard de Mos - Welke leider van een criminele organisatie moet met de pet rond?

Het OM zet de zaak tegen mij door en beschuldigt mij nu ook van mensenhandel

Heeft u het wel eens gehoord? Een leider van een criminele organisatie die uit pure financiële nood met de pet rond moet. Ik ben volgens het Openbaar Ministerie (OM) de leider van maar liefst twee (!) criminele organisaties, de spin in het web van de grootste corruptiezaak die Nederland ooit gekend heeft en ondertussen doe ik ook nog aan mensenhandel. Tegelijk mogen we vaststellen dat er in het dossier geen sprake is van zelfverrijking. Tenminste ik mag aannemen dat het OM de stad Den Haag en haar inwoners niet heeft ontnomen van de grootste partij vanwege twee boottochtjes met bevriende ondernemers op het IJsselmeer en een etentje bij restaurant Mama Kelly dat werd getrakteerd door mijn Turkse vriend Atilla Akyol?

Partijdonaties

Nog niet zo lang geleden was ik eerste loco-burgemeester en wethouder van Den Haag. Totdat Justitie mij op 1 oktober 2019 met veel machtsvertoon van mijn bed lichtte. Sindsdien sta ik dus te boek als leider van twee (!) criminele organisaties en mensenhandelaar. Begrippen die een deel van de media maar wat graag gebruikt om mij kapot te framen. 

Maar wat heb ik als de leider van die twee criminele organisaties nou feitelijk op mijn kerfstok? Als voorman van een lokale partij, die geen subsidies ontvangt, heb ik donaties opgehaald om onze campagne te financieren en bij de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen wedijveren met landelijke partijen, die wél massaal aan het subsidie-infuus liggen en bovendien veel grotere bedragen ophalen. 

Waar ik als fondsenwerver van een lokale partij om het aannemen van een circa een ton aan partijdonaties wordt gekielhaald, wordt andere partijen, die met macht, geen strobreed in de weg gelegd. D66 en Partij voor de Dieren kregen voor hun verkiezingscampagne 2021 een gulle gift van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD werd 350.000 euro overgemaakt en D66 kon 1 miljoen euro bijschrijven in de campagnekas. Pieter Omtzigt omschreef in een vertrouwelijk stuk aan het CDA zijn zorgen over de mogelijke macht van drie grote sponsoren, die samen goed zijn voor bijna een miljoen euro voor het campagnebudget. 

Volgens  onderzoeksplatform Follow the Money (FTM) heeft de VVD, u weet wel de Nokiapartij van Mark Rutte, giften in de vorm van dure etentjes de afgelopen jaren meermaals niet opgegeven in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, terwijl dit wel verplicht is. Het ging om bedragen van minimaal 12.772 euro per jaar. De VVD haalt dus bakken geld binnen via donaties. Ook grote bedrijven doen een flinke duit in het zakje. Zo zijn de banden met VolkerWessels nauw. De partij geeft deze giften niet op, terwijl dat wel van de wet moet. Je zou diepgravende onderzoeken of het seponeren van mijn zaak verwachten, maar in plaats daarvan wordt de hypocriete klopjacht op mij en mijn partij onverminderd hard voortgezet. En ik maar denken dat meten met twee maten alleen voor voorkomt in een bananenrepubliek.

Tips

Wat het OM mij als leider van de twee criminele organisaties ook kwalijk neemt, is het feit dat donateurs én partijgenoten met tips meedachten over de totstandkoming van ons lokale  verkiezingsprogramma. Vanuit de ene criminele organisatie kwam de tip om voor jongeren het nachtleven te verbeteren. Die tip kwam middels een voorstel voor het uitgeven van nachtvergunningen voor grotere uitgaansgelegenheden in ons verkiezingsprogramma, vervolgens op tafel bij vier onderhandelende partijen (Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks), toen in het coalitieakkoord van de vier partijen, daarna als besluitstuk in het college. Uiteindelijk gaf de burgemeester vijf extra nachtvergunningen uit, waarbij iedereen wist dat één donateur van Hart voor Den Haag bij de ondernemers zat die jongeren de nacht terug moesten geven. 

Die andere criminele organisatie kwam met een tip om de vastgelopen woningmarkt aan te jagen door het begrip erfpachtsuppletie toe te passen, waardoor projectontwikkelaars kort gezegd financieel uitkomen om 30 procent van de door hun te bouwen woningen sociaal te maken. De hele vastgoedsector vroeg hierom middels een brief aan formateur Edith Schippers (VVD). Ook hier werd, voor het invoeren van een generieke maatregel voor de gehele bouwsector, de weg bewandeld van verkiezingsprogramma tot uiteindelijk collegebesluit. Waar de hele VVD-top bijna elk jaar in Zuid Frankrijk in de villa van top zakenman Ben Verwaayen zit of onderling tips uitwisselt in het Koetshuis van Cor van Zadelhoff of via de Nokia bij Mark, maken we er bij De Mos leider van twee criminele organisaties van…..ik hoor u denken.

Mensenhandelaar

De finaleslag denken ze uit te delen door het frame van mensenhandelaar. Ja, ik heb, mijn zolder laten verbouwen door een Oekraïner die al meer dan 20 jaar in Nederland woont en werkt. Een contact van mijn toenmalige Oekraïense vriendin, die evenzolang in Nederland woont en gewoon een Nederlands paspoort heeft. Ik had de vloeiend Nederlands sprekende Oekraïner naar zijn paspoort moeten vragen. Nu ik dat als inwoner van een stad met 170 nationaliteiten niet gedaan heb, heb ik mij volgens het OM schuldig gemaakt aan mensenhandel en het illegaal faciliteren van iemand, die overigens door het OM nog steeds niet is uitgezet. 

Al deze ‘criminele activiteiten’ hebben mij, buiten drie jaar van ellende en verdriet, verder bijzonder weinig opgeleverd. Ondertussen ben ik via ‘trial by media’ al veroordeeld. Maar is het niet zo dat je in dit land onschuldig bent, totdat het tegendeel is bewezen? In theorie wel, maar in de praktijk ligt dat blijkbaar anders. Want zonder ook maar een splinter aan bewijs, ben ik, ondanks dat mijn partij wederom als grootste uit de stembus kwam, dit jaar opnieuw met succes buiten het stadsbestuur gehouden. Wie wil er immers worden geassocieerd met een leider van twee criminele organisaties? Kortom, ik ben al berecht  zonder dat zich ooit een rechter over mijn zaak heeft gebogen.

Uw steun

Dat laatste gaat nu toch eindelijk gebeuren en wel in januari voor de rechtbank in Rotterdam. Let wel: 3 jaar na dato, een periode waarin de juridische kosten voor mij zo hoog zijn opgelopen dat ik verdediging niet langer zelf kan bekostigen, mijn geld simpelweg op is. 

Het wordt dus pijnlijk duidelijk dat als je in Nederland beschuldigd wordt van een strafbaar feit, je vervolgens volledig bent overgeleverd aan een systeem dat genoeg geld heeft om de zaak eindeloos te rekken. Net zo lang tot je financieel niet meer in staat bent om jezelf te verdedigen. 

Als u ook vindt dat we dit niet kunnen en mogen laten gebeuren, wilt u mij dan met een (kleine) donatie helpen om mijn recht te halen

Richard de Mos is fractievoorzitter van Hart voor Den Haag en woordvoerder van BVNL.

Politiek

Asieldeal - Eric van der Burg (VVD) legt uitspraak rechter over nareizigers naast zich neer

Lees verder

Gideon van Meijeren verloor rijbewijs omdat hij op 3 wielen door Den Haag reed (en niet wilde blazen)

Politiek

FvD'er vrijdag voor de rechter omdat hij zonder dat rijbewijs op snorfiets door rood reed

Lees verder

Koning laat rol eigen familie in koloniale geschiedenis onderzoeken

Algemeen

Haal dat familiealbum maar uit de kast

Lees verder

Video - Net sluit zich rond brandstichters AZC Someren

Algemeen

Verdacht duo rijdt in Volkswagen Golf type 4 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

77-jarige aangehouden op verdenking van neerschieten 74-jarige in Kinderdijk

Lees verder

'Goldman Sachs op koopjesjacht in cryptoland na val FTX'

Lees verder

Gemeenteraad Coevorden waarschuwt Gideon van Meijeren voor de laatste maal

Lees verder

Stikstof - Kabinet wil dat banken en supermarkten boeren gaan helpen

Lees verder

Indonesië verbiedt batsen buiten het huwelijk

Lees verder

Video - CPB: We worden allemaal armer

Lees verder

Cheers-actrice Kirstie Alley overleden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noodsituatie in Zuid-Limburg: systeem dat waarschuwt voor noodsituatie weigert

Lees verder

GEZOCHT: Sint N. die oproept tot geweld tegenover 'zwarte bloedhond'

Lees verder

Zwols Ziekenhuis huurde van eigen 'corrupte cardiologen'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: