NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Kijkjes in keukens en familiair drama

Eindelijk, het is weer weekend! Je werkweek zit er weer op - hopen we althans - dus het is tijd voor bier en een filmpje. Of serie. Keuzestress? Niet als het aan ons ligt. Wij hebben ons hoofd weer gebroken over de beste films en series waarmee je het weekend kunt vullen. Fijn weekend!

In de bioscoop: Boiling Point

Wie gek is op de kookprogramma's van Gordon Ramsey valt met diens neus in de boter. Het harde leven in een professionele keuken is namelijk de inspiratie voor de film Boiling Point, waarin Stephen Graham de veeleisende chef Andy Jones speelt. In het Londense restaurant waar hij werkt probeert hij een beetje balans te vinden tussen de problemen op zijn werk en de sores thuis. 

De film is in één take opgenomen. Geen knip, geen overgang, je staat als kijker anderhalf uur lang in de Britse keuken. Terwijl de Voedsel- en Warenautoriteit poolshoogte komt nemen. Terwijl de eerste gasten al binnendruppelen. De bioscoop is de perfecte omgeving om deze film te zien, geen afleiding, alleen maar deze ene take. En daarna een chique diner ergens. Of juist niet...

Ook in de bioscoop: Les Passagers de la Nuit

Mocht je dit weekend liever voor de Franse cinema gaan, dan kun je de film Les Passagers de la Nuit. Met niemand minder dan Charlotte Gainsbourg (inderdaad, haar vader is Serge Gainsbourg). Het verhaal speelt zich af in 1981. De socialist François Mitterrand heeft de verkiezingen geworden en het land is in opperbeste stemming met deze nieuwe president.

Op een paar mensen na. Waaronder Elisabeth (Gainsbourg), wier huwelijk net op de klippen is gelopen. Ze moet het samen met haar twee kinderen zien te redden. Een baan zoeken, voor de kinderen zorgen, herstellen van liefdesverdriet, ellende. Tot ze Talulah tegenkomt, een jonge vrouw die het leven probeert uit te spelen en Elisabeth onder haar hoede neemt.

Disney+: The Bear

En weer terug naar de keuken dankzij de nieuwe serie The Bear op Disney+. Deze serie wordt veel geprezen en we snappen precies waarom. Met slechts zes afleveringen zetten de makers een serie neer waarin het verhaal je blijft grijpen, de karakters zich blijven ontwikkelen en de opnamestijl is heerlijk.

De hoofdrol is voor Jeremy Allen White, die de rol van Carmen Berzatto op zich neemt. Als chef doet hij het goed in de wereld van fine dining. Maar wanneer zijn broer zichzelf van het leven berooft, moet hij terug naar zijn geboortegrond om de familiezaak te runnen. Een broodjeswinkel met personeel van een iets andere categorie, heel wat anders dan haute cuisine. Dat komt nog even bovenop de dood van zijn broer, waardoor de familiaire relaties op scherp staan.

Netflix: Little Women

Netflix komt opnieuw met een fijne Zuid-Koreaanse serie die je echt even een kans moet gunnen. Mocht de titel Little Women je bekend voorkomen, dat kan kloppen. Het is een wereldberoemd boek van Louisa May Alcott waarn verschillende verfilmingen van zijn gemaakt. In 2019 verscheen er eentje met onder andere Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Meryl Streep in de hoofdrol.

Deze serie is een nieuwe bewerking van het eeuwenoude verhaal. Drie zussen die opgroeien in armoede, raken dankzij een vervelend incident in de knoop met een superrijke familie. En moeten er tegenop zien te boksen om overeind te blijven. En de familiebanden moeten ook nog warm gehouden worden. Ingewikkeld.

Disney+: The Old Man

We zeuren graag over oude witte mannen die Hollywood domineren - want laten we wel wezen, er mag wel meer veranderen - maar zo nu en dan doen ze ook echt wel iets goeds. Neem bijvoorbeeld Jeff Bridges. Bekend als The Dude in The Big Lebowski, maar doet nog veel meer. Vooral R.I.P.D. raden we van harte aan.

Hoe dan ook, nu speelt 'ie ook in de nieuwe serie The Old Man, die je op Disney+ kunt gaan volgen. Vinden wij persoonlijk wel de moeite. Bridges speelt een voormalig CIA-agent die lekker off the grid leeft. Dat blijkt hoognodig want er zijn een boel mensen die hem proberen om het leven te brengen. Maar zo'n figuur als Bridges laat zich uiteraard niet snel uit het veld slaan. Oud of niet. 

Prime: Catherine Called Bridy

Het was even stil rondom Lena Dunham, maar de schrijver van de serie Girls is weer terug! Dit keer maakte ze voor Prime een film, een historische. Heel historisch, want Catherine Called Birdy speelt zich af in 1290. Lady Catherine, beter bekend als Birdy, is het jongste kind van Lord Rollo. Ze wonen in het Engelse plaatsje Stonebridge en er wordt hard gezocht naar een huwelijkspartner voor Birdy. 

De financiën zijn namelijk niet helemaal op orde en wat doe je dan? Precies. Een rijke vent trouwen. Of er eentje zoeken voor je dochter. Enige lastige: Birdy is nog maar 14 en misschien nog niet helemaal toe aan trouwen. En dat zorgt voor ehm... Frictie binnen het gezin.

Ziggo: City on a Hill

Ja goed, Kevin Bacon is wel een beetje een soort Jeff Bridges. Als 'ie ergens in zit, zijn we per definitie fan. Vooral Footloose gaat hier regelmatig de videorecorder in. We waren dan ook verheugd dat het derde seizoen van City on a Hill naar Ziggo komt. Mocht je bij de aanbieder zitten, dan kun je het laatste seizoen van deze serie lekker gaan bingen. 

Om je even bij te praten: de serie speelt zich af in het begin van de jaren negentig. Ook toen was corruptie en racisme heel gewoon binnen de politiemacht, zo ook in Boston. Bacon speelt een corrupte ex-FBI-agent die samen met een openbaar aanklager een criminele familie ten gronde wil richten. Prima basis voor een serie.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Glamorama

Miljuschka Witzenhausen deelt ontroerend eerbetoon aan jarige moeder Astrid Holleeder

Lees verder

EU geeft 387k uit aan feestje in metaverse, 5 mensen komen opdagen

Tech & Crypto

Waarom overige 448 miljoen inwoners niet aanwezig konden zijn is nog niet bekend

Lees verder

15-jarige aangehouden in onderzoek naar reeks explosies in Amsterdam

Algemeen

Hoofdstad ging in juli en augustus gebukt onder serie bomaanslagen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Prijzen voor eten gedaald, bijna op niveau van 2021

Lees verder

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Lees verder

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

WK-fan doodgeschoten na juichen voor USA in Iran

Lees verder

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: