NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Heel veel films die je in de bioscoop moet gaan zien

De herfst is officieel begonnen en daarom heb je geen reden meer om buiten te zijn. Of wel, wat jij wil. Wij raden het in elk geval aan lekker binnen te hangen, en wel in de bioscoop. Daar draait namelijk zoveel aanradenswaardigs. Kom jij je weekend wel mee door. Daarover gesproken: heb een fijne!

In de bioscoop: Competencia Oficial

We trappen deze potentiële bioscoopmarathon af met Competencia Oficial, met niemand minder dan Penelope Crúz en Antonio Banderas in de hoofdrol. Crúz speelt een beroemde regisseur die wordt ingehuurd door een rijke man die graag wil dat de wereld hem niet vergeet. Wat doe je dan? Precies: een film laten maken. Banderas speelt de wereldberoemde acteur die de hoofdrol vertolkt in de bizarre productie.

Zoals verwacht loopt alles natuurlijk heel anders dan gehoopt, is er een hoop drama, frictie, gedoe, geruzie en kun je om de meeste dingen ook gewoon hard lachen in deze Spaanstalige komische dramafilm. Aanrader.

Ook in de bioscoop: Halloween Ends

Halloween is the gift that keeps on giving en dan bedoelen we niet het verkleedpartijtje op 31 oktober maar de filmfranchise met Michael Meyers. Het is de twaalfde film in de reeks en de voornaamste reden dat we blijven kijken is toch wel de fenomenale Jamie Lee Curtis. Die is er natuurlijk ook gewoon weer bij. Het is de laatste film in de reeks - voorlopig, althans.

Laurie is in dit uur en 51 minuten bezig met haar memoirs, terwijl haar kleindochter bij haar leeft. Michael is al een tijdje van de radar verdwenen en Laurie hoopt afscheid te nemen van haar demonen maar dat gaat niet zomaar want het is een horrorfilm dus er gebeuren alsnog allemaal dingen waar je de Halloween-kriebels van krijgt.

Meer bioscoop: The Drover's Wife

Mocht je in de stemming zijn voor een historisch drama, dan kun je naar The Drover's Wife: The Legend of Molly Johnson. Deze film speelt zich af in 1893 op het platteland van Australië. Met de wet neemt men het niet zo nauw op alle ranches in het gebied. 

In één van de huizen woont Molly Johnson, je verwacht het niet. Ze is hoogzwanger, heeft al een paar kinderen maar geen echtgenoot want die is kwijt. En als vrouw alleen in dit tijdperk is het toch wat anders dan in deze tijd. Iets met mannen die de dienst uitmaken. Dus doet Molly er alles aan om haar mannetje te staan, bijna letterlijk.

En ook in de bioscoop: Zee Van Tijd

Nog meer bioscoopvoer! Ditmaal van Nederlandse bodem. Eentje die je moet gaan zien maar wel alleen als je watervaste of geen make up draagt want anders kom je besmeurd de zaal uit. Dit waargebeurde verhaal is namelijk een tranentrekker, en niet zo'n vervelende die tranen trekt om het tranen trekken. Maar omdat het gewoon echt een heel verdrietig verhaal is dat ontzettend mooi wordt verteld en het acteerwerk is uitmuntend.

Zee van Tijd gaat over Lucas en Johanna, een jong stel dat weg is met de zeilboot. Met hun zoon van vijf. Wanneer ze hem even niet kunnen vinden, blijkt hij overboord geslagen te zijn. Samen kunnen ze het verlies niet verwerken en ze besluiten uit elkaar te gaan. Wat op zich al echt wel heel veel emotionele momenten oplevert.

De twee zien elkaar na bijna veertig jaar weer, wanneer Lucas bezig is met een toneelstuk over hun verhaal. Johanna is woedend dat hij zonder toestemming een toneelstuk maakt, maar besluit toch te gaan kijken en, nou, kan iemand even stoppen met uien snijden?

Disney+: Candy

Goed, we klagen wel eens over dat we als vrouwen in de Westerse wereld nog steeds niet alle vrijheid hebben. Maar vroeger was allemaal nog een stuk ellendiger. De serie Candy op Disney+ maakt dat op een pijnlijke manier duidelijk. Jessica Biel speelt Candy Montgomery, een huisvrouw in de jaren tachtig. Ze doet het geweldig als huisvrouw en moeder. 

Hartstikke leuk, mits dat is wat je wil in het leven. En dat is niet het geval bij Candy, ze wil meer. Ze kan alle opgelegde sociale regels en de druk om de perfecte huisvrouw te zijn niet meer aan en er hoeft maar een klein vonkje te zijn om te zorgen dat ze ontploft. Bijna letterlijk. Met de dood tot gevolg. Wat doe je dan?

HBO Max: Avenue 5

Ooooh yes, een scifi-komedie met Hugh Laurie, het is alles wat je wil en meer. Dit keer kruipt de acteur in de huid van Ryan Clark, kapitein van een luxe cruiseschip. Niet zomaar een cruiseschip: het gaat hier om een ruimteschip. Eentje die vooral wordt bewoond door rijke, verwende en irritante ruimtetoeristen.

Maar, zoals wel vaker gebeurt als je toevallig op cruise bent in de ruimte, het schip raakt uit koers en het kost ineens drie jaar extra om terug te komen naar aarde. Zie dan je rijkelui maar eens rustig te houden. Levert in elk geval de fijne serie Avenue 5 op HBO Max op.

Netflix: Black Butterflies

Op Netflix kijk je de serie Black Butterflies, de serie die origineel werd uitgebracht door tv-zender ARTE als Les Papillons Noirs. Je verwacht het niet, maar het betreft hier een Franstalige serie. De hoofdrol is voor Nicolas Duvauchelle, die de worstelende schrijver Adrien Winckler speelt. Hij werkt als ghostwriter en dat is in zijn geval niet een beroep waar je erg rijk van wordt.

Totdat hij wordt ingehuurd voor een aardig grote opdracht. De gepensioneerde Albert Desiderio huurt Adrien in om zijn memoirs op te schrijven. Nadeel: elke sessie blijkt het verhaal van Albert iets minder gezellig. Waar het verhaal dat zich in de jaren zeventig afspeelt begint als een romantisch liefdesverhaal, eindigt in een bekentenis dat Albert en zijn geliefde Solange gewoon seriemoordenaars zijn. Heule spannende miniserie die je nu op Netflix kunt bingen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: