NieuwNieuws

Algemeen

5 redenen om een Halloweenfeestje te geven

Tijd om te griezelen!

Halloween is overgewaaid uit Ierland, Amerika en Canada en wordt steeds vaker in Nederland gevierd. Tijdens dit feest verkleden mensen zich als creeps en gaan kinderen langs huizen voor snoep. Heb jij niets met Halloween? Zonde! Het is namelijk het leukste feest van het jaar. We geven je vijf redenen om een Halloweenfeestje te organiseren.

1. Je hoeft niet tot carnaval te wachten voor een verkleedfeestje

Ben jij dol op carnaval en de bijbehorende verkleedpartijen? Als je Halloween viert hoef je niet tot carnaval te wachten met een verkleedfeestje. Tijdens Halloween is het namelijk de bedoeling om themakleding aan te trekken. Jaag iedereen de stuipen op het lijf met een zombiekostuum of ga verkleed als heks. Je kunt het zo eng en gek maken als je zelf wilt. Vergeet ook niet om je gezicht op te maken met enge make-up.

2. Je kunt je huis versieren

Decoratie in je huis is leuk, vooral tijdens de herfst. Pompoenen, gekleurde bladeren, paddenstoelen: het ziet er gezellig uit. Ook met Halloween kun je je huis versieren. Koop bijvoorbeeld een pompoen, hol deze uit en geef hem een onheilspellend gezicht. Doe het licht uit en verlicht de pompoen met een waxine. Verder kun je overal spinnenwebben ophangen. Je gasten schrikken zich een hoedje als ze hier in het donker ineens in verstrikt raken. Ook leuk: versier je huis met schedels, geraamtes en vleermuizen.

3. Een leuke reden om speciale hapjes maken

Hou je van koken? Dan kun je je tijdens Halloween helemaal uitleven en de engste gerechten serveren. Van worstjes met ketchup maak je bijvoorbeeld afgehakte vingers. Of wat dacht je van een punch waar oogballen in drijven? Van een spiegeleitje, kappertjes en bieslook maak je met gemak een spin. Plak de kappertjes op het eigeel als oogjes en vorm de bieslook om tot pootjes en een spinnenweb.

4. Je kunt spelletjes spelen

Het is altijd gezellig om spelletjes te spelen met familie of een groep vrienden. Halloween is een goede reden voor spelletjes. Maar dan natuurlijk wel een toepasselijk creepy spel. Bijvoorbeeld een moorddiner of escape room voor thuis. Zo kun je je lekker een avondje vermaken met het oplossen van een moord, puzzels en raadsels. Trek er natuurlijk wel een eng Halloweenkostuum bij aan om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

5. Je hebt een excuus om horrorfilms te kijken

Zijn horrorfilms helemaal jouw ding? Halloween is het perfecte moment voor een heuse horrorfilmmarathon. Laat klassiekers voorbij komen zoals The Exorcist en Chucky. Of beleef de engste avond, en misschien wel nacht, van je leven met Host en Sinister. Volgens veel mensen de twee engste horrorfilms ter wereld! Je kunt ook altijd nog even naar de bioscoop gaan en de 12de editie van Halloween Ends bekijken. Hoe dank ook, veel griezelplezier gewenst!

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: