NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Yes, weer een nieuwe streamingsdienst voor extra keuzestress!

Het weekend is weer begonnen! Tijd om je weer voor de tv te settelen en de beste films en series te bingen. Of in een bioscoopstoel. Keuze genoeg. En om je keuzestress nog wat uit te breiden, kun je sinds afgelopen weekend ook genieten van Sky Showtime, een nieuwe aanbieder. Misschien wat nieuws voor als je geen eigen Netflix-account wil. Uiteraard hebben we de nodige keuzes al voor je gemaakt. Fijn weekend!

In de bioscoop: Barbarian

Volgens de één is 'ie doodeng, de ander vindt 't qua angst een lachertje. In elk geval doet Barbarian wat stof opwaaien én hebben de makers hoe dan ook een steengoede film neergezet. Die je vooral niet moet gaan kijken in de bioscoop als je een angsthaas bent. Beter wacht je dan even tot 'ie op een streamingsdienst te vinden is zodat je 'm hoogzomer terwijl het nog licht is buiten kunt zien.

Voor horrorfans - en zeker fans van een beetje culthorror - is Barbarian een absolute mustwatch in de bioscoop. Het advies is om zo onwetend mogelijk de bioscoop in te duiken. Gelukkig geeft de trailer weinig weg. Mocht je toch eigenwijs zijn en wat voorbereiding willen, een kleine synopsis. Tess (Georgina Campell) heeft een sollicitatiegesprek in een andere stad en huurt via Airbnb een huisje. Wanneer ze 's avonds laat aankomt, blijkt het huis dubbel geboekt en is een vreemde man (Bill Skarsgard) al aanwezig. Vreemd op meerdere fronten. Ze besluit tegen beter weten in te blijven. Tot ze erachter komt dat de vreemdeling één van haar minste zorgen is.

Ook in de bioscoop: Amsterdam

Compleet ander genre maar zeker niet minder goed is Amsterdam. Alleen al voor de cast wil je gaan. Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Rami Malek, Robert DeNiro, Michael Shannon en Mike Meyers zijn een paar van de bescheiden namen in deze film. Heerlijk. In de jaren dertig van de vorige eeuw raken Burt en Harold (Bale en Washington) betrokken bij de moord op een vrouw uit hogere kringen (Taylor Swift). Ze besluiten te vluchten. Maar het is 1933 dus er zijn nogal wat obstakels. Iedereen is net hersteld van de Eerste Wereldoorlog - waar Burt en Harold elkaar van kennen - en het fascisme vindt langzaam zijn weg in de maatschappij.

Goed, meer gaan we ook niet zeggen want het verhaal neemt je lekker vlot mee door een best wel intense periode uit de recente geschiedenis. De hele film is zo'n gevalletje 'had waar kunnen zijn' en is deels ook gebaseerd op waargebeurde verhalen. Verder is 'ie vervelend relevant in deze tijden en dat maakt 'm zo goed. Neem daarbij het heerlijke ietwat over de top acteerwerk van eigenlijk alle acteurs en nou ja, aanrader.

Netflix: Elesin Oba: The King's Horseman

Op Netflix kijk je een film die ook is gebaseerd op waargebeurde verhalen, namelijk Elesin Oba: The King's Horseman. Maar dan een heel ander soort verhaal. Het verhaal speelt zich af in de jaren veertig van de vorige eeuw en vindt plaats in West-Afrika. Het Oyo Rijk is één van de belangrijkste rijken van het Yoruba-volk. 

Het volk dat we in deze film volgen heeft al eeuwen hetzelfde geloof, waarin ook rituele offers voorkomen. Elesin Oba is de chef van het paardenwagenkamp van de koning en zal zijn levenslange missie moeten gaan volbrengen: een rituele zelfmoord om naar het rijk van de nabestaanden te gaan als spirituele overdracht. Dat is alleen niet zonder gevolgen. Zeker niet met de westerse wereld die over de schouders van het Yoruba-volk meekijkt.

Videoland: Burn After Reading

Een klassiekertje kijk je op Videoland, de streamingsdienst vulde het aanbod aan met Burn After Reading. Deze Coen Brothers-film zit vol bekende gezichten: onder andere Brad Pitt, Tilda Swinton, Frances McDormand, George Clooney en John Malkovich zijn te zien in deze heerlijk droge crime-dramafilm. 

Het verhaal is simpel: er is geheime informatie van de CIA op straat beland. Twee medewerkers van een sportschool krijgen de informatie in handen en besluiten het te verkopen. Maar dat gaat zomaar niet. Want CIA. Dus krijg je anderhalf uur topvermaak op z'n Coen's.

Prime: Overdose

Zin in een goede, spannende politiethriller? Prime bedient je op je wenken met de Spaans-Franse film Overdose. Over drugs. En drugssmokkel, vooral. Sara is hoofd van de politie in Toulouse en onderzoekt een smokkelroute tussen Spanje en Frankrijk. Wat onhandig is, is dat haar ex-geliefde Raynal undercover is bij deze illegale operatie. 

Sara ontdekt dat de smokkelaars gelinkt kunnen worden aan de moord op twee tieners in een Parijs ziekenhuis en moet gaan samenwerken met Richard, hoofd van een andere politie-eenheid. Dat blijkt allemaal niet zo makkelijk, wat je ook eigenlijk niet verwacht bij politiewerk. Gelukkig bloeit er tussendoor ook nog ergens een romance op, laten we het een beetje behapbaar houden.

Disney+: Reboot

Bij Disney+ kun je een heerlijk luchtige sitcom bingen. De makers van Modern Family hebben de handen weer ineen geslagen om de serie Reboot te maken. De cast van een serie uit begin zero's gaat opnieuw een serie maken. Alleen functioneren de acteurs niet helemaal lekker samen. En daar is nu een fictieve serie over gemaakt. Lekker meta. Maar wel vermakelijk. Met wederom een goede cast, bestaande uit onder andere Keegan-Michael Key, Johnny Knoxville, Rachel Bloom en Judy Greer.

HBO Max: Moon

De naam van de regisseur van Moon zegt je misschien weinig, grote kans dat je zijn vader wel kent. Duncan Jones is namelijk de zoon van David Bowie (die eigenlijk David Jones heet maar een artiestennaam aannam omdat de zanger van The Monkees al bekend stond onder deze naam en dus heet Duncan officieel gewoon Jones). 

Goed, genoeg feitjes: Jones is filmmaker en maakte in 2009 de film Moon, die je nu op HBO Max kunt kijken. Dat is zeker een aanrader. Het is - je verwacht het niet - een sciencefictionfilm. De shift op de maan van astronaut Sam Bell zit er bijna op na drie jaar. Hij kijkt er naar uit weer herenigd te worden met zijn gezin, tot hij hoofdpijnen, hallucinaties en andere vreemde symptomen krijgt. En ineens zijn jongere zelf tegenkomt. Voor hij teruggaat, moet hij het mysterie zien op te lossen. Anders paniek en alles.

Mocht je in de stemming zijn voor meer scifi: HBO Max voegde ook het meesterwerk Arrival toe, waar we niet al teveel over gaan zeggen want het is een heerlijke mindfuck. Ook Life en Passengers kijk je sinds deze week bij de streamingsdienst.

Prime: My Policeman

Harry Styles gaat lekker in de filmwereld. Op Prime kun je genieten van de voormalige boybandster in de film My Policeman. De Brit weet zich te ontpoppen tot een prima acteur en - laten we wel wezen - is ook gewoon geen straf om naar te kijken. 

De film speelt zich af in de jaren vijftig en draait om Tom Burgess en Marion Taylor. Tom is agent en nog niet echt uit de kast. Dus trouwt hij met leerkracht Marion. Terwijl Tom eigenlijk een relatie heeft met museumcurator Patrick Hazlewood. Dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan maar levert wel een prachtige en gevoelige film op.

Sky Showtime: heel veel nieuwe films en series

Hoera, alweer een nieuwe streamingsdienst! Alsof het aanbod nog niet groot genoeg was, komt Sky Showtime nu ook naar Nederland. En stiekem is de aanbieder best een goede aanvulling op wat we allemaal al hebben. Zo springt de dienst in op dé trend van het moment: een serie maken rondom een succesvolle film(franchise). Sky koos ervoor om voor The Godfather te gaan en maakte de serie The Offer, met Miles Teller in de hoofdrol. Verder volg je hier de spannende dramaserie Yellowstone, over concurrerende ranches in Amerika anno nu, kijk je klassiekers als Twin Peaks en Battlestar Galactica terug, binge je House en Dexter en kun je even vooruit met alle seizoenen van The Office US.

Qua films gaat de dienst ook voor klassiekers: denk aan The Big Lebowski, Inglorious Bastards, Catch Me If You Can, Psycho en Back To The Future. Uiteraard kijk je ook de The Godfather-trilogie, voor als je even was vergeten hoe het ook alweer zat met de maffiabazen voor je aan The Offer begint.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: