NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Nekshot voor schietclub waarbij wapens verdwenen

Executie dreigt

Een doodsteek voor een schietclub in Heerhugowaard. Bij de SV All Rounds verdwenen afgelopen voorjaar meerdere wapens. De schietvereniging waarvan SV All Rounds de baan huurt heeft het huurcontract opgezegd. De in opspraak geraakte schietclub vreest voor het einde.

NH Nieuws berichtte na een anonieme tip over de verdwenen sportwapens. Zo lang de zaak wordt onderzocht liggen de wapens en munitie van het clubbestuur opgeslagen bij de politie. Die stelt dat het een 'ernstige zaak' is. Het team korpscheftaken onderzoekt de situatie. Korpscheftaken is verantwoordelijk voor wapenvergunningen en toezicht.

De reactie van SV All Rounds op het verdwijnen van de wapens bleef vaag. Een bestuurslid legde een verklaring af aan de regionale nieuwszender, maar gaf daarin onduidelijke antwoorden. 

Bestuurslid Piet Otto bleek de wapens uit de kluis te hebben gehaald en verkocht deze door, maar dit zou in overeenstemming met de korpschef zijn geweest. Helemaal apart is dat, terwijl Otto spreekt van een administratieve vergissing, ondertussen we aangifte werd gedaan van het verdwijnen van de wapens.

'We zijn geen kegelclubje'

Volgens vereniging die de banen verhuurt aan All Rounds, SV De Heerhugowaard, is de verklaring twijfelachtig. ''De korpschef werkt altijd adequaat en secuur (...) Administratieve foutjes zijn ons volkomen vreemd.'' De vereniging heeft moeite met de beweringen van Otto. ''Alles wat in- en uitgaat, wordt bijgehouden in een logboek, we zijn geen kegelclubje.''

Nu heeft SV De Heerhugowaard schietclub All Rounds buiten de deur gezet. De leden krijgen een halfjaar de tijd om een nieuwe vereniging te zoeken. De omstreden schietclub heeft een advocaat in de arm genomen om de beslissing aan te vechten. Die stelt dat er nieuwe vergunningen zijn en dat de club snel wapens en munitie terugkrijgt.

De advocaat stelt dat een gerechtelijke procedure nodig is om voor de veertig leden op te komen. De schietclub vreest voor het einde. ''Dit is de doodsteek voor onze club.''

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: