NieuwNieuws

Sport

Twee voetbalhooligans opgepakt na Marokkaanse rellen Amsterdam

20- en 41-jarige verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging

De Amsterdamse politie heeft donderdag twee mannen van 20 en 41 jaar aangehouden op verdenking van opruiing en openlijke geweldpleging. Het duo was betrokken bij de ongeregeldheden op zondag 27 november op het Mercatorplein die ontstonden na de wedstrijd België-Marokko. De recherche heeft na de ongeregeldheden onderzoek gedaan naar de individuele incidenten die zich op het Mercatorplein hebben afgespeeld. Onder andere het bekijken van diverse beelden waarop meerdere personen te zien zijn die de menigte opruien, is daar onderdeel van. Door dit onderzoek, heeft de recherche de identiteit van de twee aangehouden verdachten kunnen vaststellen.

Waarschuwingsgesprekken

Daarnaast zijn ook enkele andere personen, die bij de ongeregeldheden aanwezig waren, geïdentificeerd en door wijkagenten bezocht en gewaarschuwd. Het onderzoek loopt nog steeds en de recherche sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

'Straatcoaches, bondgenoten en politieagenten waren niet veilig'

Na de winst van Marokko liep het Mercatorplein vol met blije supporters. In eerste instantie was het een groot feest, maar de sfeer sloeg aan het einde van middag helemaal om. Er werden meerdere branden gesticht, vernielingen gepleegd en zwaar vuurwerk afgestoken. Op dat moment waren straatcoaches, bondgenoten en politieagenten aanwezig. Maar voor hun eigen veiligheid werd besloten het plein niet meer te betreden en werd uiteindelijk de Mobiele Eenheid opgeroepen. Rond 20.00 uur was de rust wedergekeerd en werd een persoon aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk.

Duits waterkanon bemand door Duitse agenten aanwezig

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) heeft op woensdag overleg gehad in de aanloop naar de wedstrijd van Canada-Marokko vanmiddag. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het Mercatorplein, Plein ’40-’45 en een deel van de Vlugtlaan aan te wijzen als veiligheidsrisicogebieden. Dit houdt onder andere in dat de politie, op last van de officier van justitie, personen preventief mag fouilleren als daartoe aanleiding is. Daarnaast bieden ook andere (internationale) politie-eenheden ondersteuning, waaronder een Duitse waterwerper die zal worden bediend door Duitse politieagenten die ondergeschikt zijn aan het bevoegd gezag van de Amsterdamse politie.

Marokko speelt om 16:00 uur Nederlandse tijd tegen Canada. Daarbij is Canada al zeker van uitschakeling, maar strijdt Marokko voor een plaats in de achtste finales. Marokko staat nu op de tweede plek in Groep F met vier punten achter Kroatië dat hetzelfde aantal punten heeft, maar leunt op een beter doelsaldo. België staat momenteel derde met drie punten en maakt dus ook nog kans op een plek bij de laatste zestien. 

Glamorama

'Alec Baldwin weigerde wapentraining, roekeloos gedrag leidde tot dood cameravrouw'

Lees verder

Stroomstoring Brabant: Efteling komt tot stilstand

Algemeen

Python geëvacueerd, draak zonder puf

Lees verder

Video - Sigrid Kaag krijgt vraag over banken, begint over opruimen chemische wapens in Syrië

Politiek

Tony van Dijck (PVV) moet uitleggen dat ze minister van Financiën is

Lees verder

'Nederland vanwege lobbyisten iets corrupter geworden'

Algemeen

Laagste score ooit 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Peilingwatch - BBB verliest 3 zetels, nu net zo groot als JA21

Lees verder

Paul Jansen stopt als hoofdredacteur van De Telegraaf

Lees verder

Vrouw wordt in één keer miljonair met inzet van 1 euro bij Holland Casino Venlo

Lees verder

Gezondheid van Groningers in aardbevingsgebied verslechterd

Lees verder

Kinderen verdacht van moord op Haagse snackbarhouder eerder betrokken bij steekpartijen

Lees verder

Enorme woningbrand Arnhem, hele straat ontruimd

Lees verder

Gevangenisbevolking vergrijst, cel moet bejaardenproof worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Baas van biotechbedrijf bezig met verjongingskuur: longen van 18-jarige

Lees verder

Scheepswrak voor Britse kust blijkt Nederlands oorlogsschip

Lees verder

Hond schiet man dood tijdens jachttripje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: