NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bingend het nieuwe jaar uit

Nog even en het is weer gedaan met de pret. De week waarin niemand weet wat 'ie nou eigenlijk aan het doen is, behalve bijkomen van kerst, komt weer tot een einde. Maar uiteraard niet zonder een knalfuif om 2022 af te sluiten.

Mocht je nou geen zin hebben in een partijtje en liever op je bank films kijken en om twaalf uur je bed induiken, dan hebben we alvast een lijstje fijne films en series voor je op een rij gezet. Bijna gelukkig nieuwjaar!

In de bioscoop: Living

Normaliter kijken we rond de feestdagen altijd naar Bill Nighy als verlopen rockster, maar dit jaar verandert dat een keertje. Mocht je je willen laten inspireren wat betreft goede voornemens nu er een nieuw jaar begint, dan is de film Living wel een aanrader. Al hopen we dat je leven een stuk rooskleuriger is dan die van hoofdpersoon Mr. Williams.

Williams werkt bij de gemeente op de afdeling stadsplanning en dat is in zijn geval een vrij zielloze baan. Nu is Williams ook niet de meest kleurrijke persoon, dus wellicht past het wel gewoon bij 'm. Totdat hij de diagnose 'maagkanker' krijgt en de dokter hem vertelt dat hij nog maar een jaar te leven heeft. Dat doet wat met de mens: Williams besluit toch maar een keer wat goeds te doen voor zijn medemens. 

Als echte bureaucraat heeft hij er namelijk altijd voor gezorgd dat een speeltuintje in de buurt niet gebouwd kon worden. Hij zet alles op alles om het alsnog te regelen voor de ouders in de buurt. En dat levert een lekker emotionele en mooie film op.

Ook in de bioscoop: Faithfully Yours

Ook wat betreft Nederlands werk kun je deze week terecht in de bioscoop. En hoe. Bracha van Doesburgh en Elise Schaap zetten beiden een geweldige acteerprestatie neer in Faithfully Yours. Goed, nu hadden we bij beide actrices ook niet anders verwacht, toch fijn om het bevestigd te zien.

Bodil (Van Doesburgh) en Isabel (Schaap) ontsnappen zo nu en dan uit het hysterisch drukke leven dat we allemaal wel kennen. Met een weekendje naar de Belgische kust. Waarin ze niet alleen lekkere strandwandelingen maken, maar ook ongegeneerd vreemd kunnen gaan. Je moet het leven toch een beetje spannend houden als getrouwde vrouw. 

Dat gaat allemaal prima, tot Isabel ineens wordt vermist. De politie raakt betrokken en ook beide echtgenoten komen naar de kust. En dan blijkt elkaars alibi zijn om vreemd te gaan toch niet helemaal praktisch en raakt Bodil steeds meer verstrikt in alle leugens.

Netflix: Treason

Op Netflix kun je sinds deze week terecht voor een razend spannende spionnenserie. Spionnen, geheime levens, actie en spanning, daar gaan we doorgaans wel lekker op. Vooral in de vorm van een miniserie, die eindeloze seizoenen na seizoenen na seizoenen zijn we ook wel klaar mee. Er is veel teveel te bingen. Dus: Treason. Helemaal top.

De hoofdpersoon is Adam Lawrence, de baas van de Britse spionnenservice MI6, je weet wel, die instantie die ook James Bond in dienst heeft. Lawrence wordt het doelwit van een Russische spionne en moet de boel gaan redden. Zonder dat allerhande geheimen uitlekken en de wereld in gevaar komt en hij heeft ook nog een echtgenote die er zonder kleerscheuren vanaf moet komen. Spannend!

Videoland: Deepwater Horizon

Of het tijd is voor een goede, spannende actiefilm? Natuurlijk is het daar tijd voor. Dat is het altijd. Zeker met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Dankzij Videoland kijk je een wat oudere, namelijk Deepwater Horizon. Prima goede wegkijker, helemaal in deze twilight zone van het jaar. 

De film speelt zich af in april 2010, toen olieboorstation Deepwater Horizon bij de Golf van Mexico niet zo lekker ging en er enorm veel olie de zee in lekte. Vooralsnog het grootste olielek in de Amerikaanse geschiedenis en laten we hopen dat dit record nog lang blijft staan. Maar goed, als er een olielek is, dan moet daar wat aan gebeuren en het is aan Mark Wahlberg als Mike Williams om alle rommel op te ruimen. 

Netflix: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Daniel Craig mag weer eens de sores van rijkelui oplossen. Niet als Daniel Craig natuurlijk, wel als detective Benoit Blanc. Mocht die naam je bekend voorkomen: dat kan kloppen. Craig speelde 'm al eerder in Knives Out. Een heerlijke whodunnit die je net als de nieuwe film ook op Netflix ziet. Mocht je daar geen genoeg van kunnen krijgen, dan is er nu Glass Onion om je opnieuw te vermaken.

Benoit belandt dit keer in Griekenland, met een sterrencast. Onder andere Janelle Monáe, Edward Norton, Leslie Odom Jr. en Kate Hudson vertoeven als hun personage in het Zuid-Europese land. Norton speelt miljardair Miles Bron die in zijn villa een murder mystery-weekend host, zijn oude vrienden moeten zijn moord gaan oplossen. Totdat er een échte moord blijkt te zijn. Die een stuk complexer is dan de nepmoord van Miles. Of Benoit 'm kan oplossen? Dat zie je op Netflix.

Prime: Wildecat

In 2014 vertrekt de jonge veteraan Harry Turner naar de jungle met een doel: zichzelf van het leven beroven. In plaats daarvan komt de voormalig soldaat met PTSS erachter dat hij een doel in het leven heeft: zorgen voor een jonge ocelot, een wilde kat. De inmiddels 29-jarige Brit vertrekt naar de plek waar het dier en zijn soortgenoten leven en daar is nu een prachtige documentaire over gemaakt.

Wildcat kijk je op Prime. Harry deelt openhartig hoe hij met zijn depressie omgaat en hoe hij er overheen probeert te komen. Eén ding is zeker: het verhuizen naar de Amazone doet hem goed. Hij hoopt dat het hem gaat voorbereiden op een terugkeer naar de echte wereld.

Netflix: Matilda The Musical

Of elke film uit onze jeugd wordt omgetoverd in een musical? Jazeker. Na Mean Girls en Clueless (die laatste vooralsnog gelukkig alleen op het podium) is nu ook Matilda omgetoverd tot een liedjesspektakel. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we hier nou eigenlijk van vinden. Het boek was briljant, de verfilming evenzo maar deze musicalversie moet nog even bezinken...

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Glamorama

'Alec Baldwin weigerde wapentraining, roekeloos gedrag leidde tot dood cameravrouw'

Lees verder

Stroomstoring Brabant: Efteling komt tot stilstand

Algemeen

Python geëvacueerd, draak zonder puf

Lees verder

Video - Sigrid Kaag krijgt vraag over banken, begint over opruimen chemische wapens in Syrië

Politiek

Tony van Dijck (PVV) moet uitleggen dat ze minister van Financiën is

Lees verder

'Nederland vanwege lobbyisten iets corrupter geworden'

Algemeen

Laagste score ooit 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Peilingwatch - BBB verliest 3 zetels, nu net zo groot als JA21

Lees verder

Paul Jansen stopt als hoofdredacteur van De Telegraaf

Lees verder

Vrouw wordt in één keer miljonair met inzet van 1 euro bij Holland Casino Venlo

Lees verder

Gezondheid van Groningers in aardbevingsgebied verslechterd

Lees verder

Kinderen verdacht van moord op Haagse snackbarhouder eerder betrokken bij steekpartijen

Lees verder

Enorme woningbrand Arnhem, hele straat ontruimd

Lees verder

Gevangenisbevolking vergrijst, cel moet bejaardenproof worden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Baas van biotechbedrijf bezig met verjongingskuur: longen van 18-jarige

Lees verder

Scheepswrak voor Britse kust blijkt Nederlands oorlogsschip

Lees verder

Hond schiet man dood tijdens jachttripje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: