NieuwNieuws

Glamorama

'Harry deed afstand van koningshuis na schreeuwpartij William en Charles'

Tweede deel docuserie online

Donderdag kwamen de laatste drie afleveringen van de langverwachte docuserie over prins Harry en Meghan Markle online op Netflix. Opnieuw doet het stel een aantal onthullingen over het leven achter de schermen bij het Britse koningshuis. Het koppel gaat met gestrekt been in op aanvallen uit de Britse media en de rol van de koninklijke familie in het "zwartmaken" van Meghan.

Prins Harry onthult dat de keuze om tabloid Mail Online voor de rechter te dagen bijdroeg aan het uiteindelijke afscheid van zijn koninklijke takenpakket. De krant publiceerde een brief van Meghan aan haar vader, waarin ze hem opdroeg om te stoppen met het aanvallen van de koninklijke familie in de roddelpers. Met het besluit om de krant aan te klagen gingen de graaf en gravin van Sussex in tegen het advies van "het koninklijke instituut:".

Schreeuwen

Onder meer het briefdebacle leidde tot verdeeldheid tussen Harry en zijn familie en een verhitte bijeenkomst in een van de buitenverblijven van de familie in het Verenigd Koninkrijk. Harry moest naar eigen zeggen kiezen tussen het behouden van zijn koninklijke taken en gehoorzamen aan adviezen van "het instituut" of het afstand doen van de koninklijke werkzaamheden. Harry beweert dat zijn broer William tijdens de vergadering over het lot van Harry naar hem zou hebben geschreeuwd en getierd. Zijn vader zou eraan hebben bijgedragen en daarbij "leugens over Meghan" hebben verkondigd tijdens het gesprek. 

"En mijn oma (koningin Elizabeth II, red.) zat erbij en keek ernaar", vertelt Harry. Toch valt de opstelling van de wijlen koningin haar niet aan te rekenen, meldt de prins. "Haar hoofddoel is al haar hele leven het dienen en behouden van het koningshuis. Als men haar adviseert dat mijn rol in het koningshuis het instituut schade toedoet, zal ze daarmee akkoord gaan."

Volgens Harry was het zijn eigen besluit om na afloop van de bijeenkomst zijn taken in het Britse koningshuis naast zich neer te leggen. Meghan zou nooit hebben geopperd om te stoppen.

In de documentaire schijnen Harry en Meghan hun licht op de mediastorm die de relatie tussen de twee al jaren omringt. Volgens de twee is de behandeling van Meghan door de media en de Britse koninklijke familie vergelijkbaar met die van prinses Diana in de jaren '90. Ook zou diepgeworteld racisme een rol spelen volgens de graaf en gravin. Meghan Markle is de eerste 'royal' van gemengd ras, met een blanke vader en een afro-Amerikaanse moeder.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: