NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Pokeren, puzzelen en weer een hoop vaag gedoe

Het eerste normale weekend van 2023 is begonnen. Althans, soort van normaal. Want natuurlijk zit je vol in je goede voornemens en begin je dit weekend niet met een pilsje maar met een sapje uit je sapkuur, een sportsessie of alweer een saaie, koolhydraatarme, vegan maaltijd. 

Mocht je zin hebben om al die voornemens te laten varen (raden we aan), plof dan gerust met een bak popcorn op de bank of in de bioscoopstoel. We hebben de beste films en series namelijk gewoon weer voor je klaar staan. Gelukkig nieuwjaar!

In de bioscoop: Poker Face

Acteur Russell Crowe is te zien in een nieuwe film en wel zijn eigen. Voor de tweede keer besloot de acteur een speelfilm te regisseren, met zichzelf in de hoofdrol. Daarnaast wist hij voor Poker Face onder andere Liam Hemsworth, RZA en Steve Bastoni te strikken. Het verhaal draait om, je verwacht het niet, pokeren.

Voor de film kroop Russell zelf in de hoofdrol van Jake Foley, een stinkend rijke knakker die wel van een potje poker houdt. Dus nodigt hij zijn vrienden uit om een potje te komen spelen. En belooft hij ze meer geld te kunnen winnen dan ze ooit hadden durven dromen. Mits ze hun geheimen prijsgeven... Goed concept op zich, de uitvoering is wat rommelig. Maar vermakelijk is 'ie zeker.

Ook in de bioscoop: Freaks Out

Een film op het witte doek waarvan de beoordelingen - terecht - een stuk beter zijn, is Freaks Out. Iemand een freak noemen is anno 2023 niet zo heul vriendelijk, maar begin 1900 noemden mensen die qua uiterlijk en/of talenten niet helemaal in de maatschappij pasten zich gerust zo. Zo ook de freaks in deze Italiaanse film. In 2021 verscheen de film al, nu is 'ie ook eindelijk hier op het grote scherm te zien.

Waarom je 'm moet zien? Vanwege alles eigenlijk. De jonge Matilda werkt in een circus in Rome en het is 1943. Je kunt je voorstellen welke politieke ideologie de macht had in zowel Italië als, noem eens wat, Duitsland. Terwijl Matilda een gloeilamp laat branden met haar lijf, slaat er een bom in. Samen met haar vrienden - de sterke wolfman, een insectenfluisteraar, menselijke magneet en de directeur - besluit ze te vluchten.

Onhandig dat er ook een freak is overgelopen: Franz is een Duitse nazi met twaalf vingers die briljant piano kan spelen én in de toekomst kan kijken en er alles aan doet de freaks te pakken te krijgen.

Netflix: Copenhagen Cowboy

Regisseur Nicolas Winding Refn heeft eindelijk weer een nieuwe productie! De regisseur is een kunstenaar op filmgebied die de prachtigste shots weet te produceren en tegelijk meedogenloos is tegen zijn karakters. Zo wist hij met bloedmooie beelden kannibalisme te schetsen in het glamoureuze LA in de film The Neon Demon (betaald te zien op Prime), volgden we in Too Old To Die Young (Prime) de corrupte en moordende agent Martin maar dan beeldschoon in beeld en is zijn werk met een bloeddorstige Ryan Gosling in Only God Forgives (HBO Max) ook gewoon een feest om naar te kijken. Goor en naar allemaal, maar esthetisch gezien wel vrij briljant.

Tijdens de lockdown zat de Deense schrijver en regisseur vast in Kopenhagen en daar werd hij geïnspireerd voor de nieuwe Netflix-serie Copenhagen Cowboy. Net als al zijn andere werk bloedmooi en kleurrijk doch donker gefilmd, een beetje bruut en traag. De jonge Miu werkte jarenlang voor een onbekende organisatie en ze besluit in de serie wraak te nemen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, waardoor ze in de onderwereld van Kopenhagen belandt. En, zo blijkt, er is nog een heel bovennatuurlijk aspect. Spannend!

Prime: Three Pines

In het knusse plaatsje Three Pines in Canada waar echt iedereen welkom is, is het ineens een stuk minder knus wanneer een vrouw vermoord wordt. Aan rechercheur Gamache om uit te vinden wie. Dat blijkt een lastige taak, want eigenlijk had het hele dorp wel een beetje een hekel aan het slachtoffer. De zaak wordt pas écht spannend als er nog iemand wordt vermoord. En nog iemand. En als ook blijkt dat het knusse stadje helemaal niet zo knus is en er allerlei onderhuidse problemen spelen en er heel wat gedoe is. En dan wordt de serie die je op Prime kijkt pas écht spannend.

AppleTV+: Echo3

Apple+ heeft weer een bloedspannende serie ontwikkeld! Met niemand minder dan onze eigenste Michiel Huisman in de hoofdrol. In Echo 3 speelt Huisman Prince, de echtgenoot van Amber Chesborough, een wetenschapper die vermist raakt ergens bij de grens tussen Colombia en Venezuela. Zowel Prince als Amber's broer Bambi zijn legerlui en samen besluiten ze op zoek te gaan naar Amber. Maar raken ze per ongeluk verzeild in een geheime oorlog en blijkt het allemaal lastiger dan gedacht. Logisch, anders ben je met één aflevering klaar. En daar verdien je niet zoveel geld mee als streamer.

Disney+: Reservation Dogs (seizoen 2)

Op Disney+ kijk je een tienerserie waar we stiekem zelf ook eigenlijk wel graag naar kijken. Daarom waren we extra blij toen er een tweede seizoen van Reservation Dogs werd aangekondigd. Heeft overigens niks te maken met Tarantino-film uit 1992. Des te meer met een groep tieners de bij de Indigenous-bevolking van Amerika horen op het platteland in Oklahoma leven. 

In seizoen één moeten ze de dood van een vriend verkroppen terwijl ze eigenlijk naar Californië willen. In seizoen twee leven ze de 'Californian Dream' en die blijkt ongeveer net zo echt te zijn als de Amerikaanse tegenhanger. En daarmee net zo'n grote teleurstelling. Erg fijne serie.

Netflix: Kaleidoscope

Mocht je zin hebben om te puzzelen, dan is de serie Kaleidoscope op Netflix helemaal je ding. Geen klassieke whodunnit of een moeilijke misdaadserie, wel enorm experimenteel. De serie strekt zich uit over een tijdspanne van 25 jaar. Daarin proberen de meest slimme en gewiekste dieven een kluis te kraken. 

En dat is ook het enige wat we kunnen zeggen: je kunt bijna alle afleveringen namelijk compleet willekeurig kijken. Zolang je maar met de aflevering White eindigt, dat is namelijk het plot. De rest van de serie kun je helemaal door elkaar gooien. Zodra je denkt dat je het antwoord hebt, kun je de laatste aflevering kijken om te zien of je het plot een beetje goed hebt ontrafelt. Perfect weekendvermaak.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: