NieuwNieuws

Niet Doodchecken

10x doldwaas dierennieuws: deze dieren domineerden dit jaar het nieuws

Van zwemmende katten tot een blokkerende reuzenschildpad

Niet alleen mensen kwamen dit jaar veel in het nieuws, ook de dieren lieten van zich horen. Beren in de kelder, zwemmende katten en coronaknaagdieren. Dit is 10x doldwaas dierennieuws in 2022.

In het Engelse Norwich konden begin augustus voor zeker een uur geen treinen rijden vanwege een schildpad op het spoor. De schildpad, Clyde, was eigendom van een dierenwinkel in de buurt. Het beest was al een dag vermist. En werd op een voor de treinmachinist vrij onhandige plek teruggevonden.

Een belangwekkend bericht van de Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon bereikte eind juli de media. Op Facebook hebben de dierenredders een oproep geplaatst om vooral NIET meer te bellen over kat Kees. Voorbijgangers zien het poezebeest vaak in het water liggen en zijn dan bang dat hij verdrinkt. Nergens voor nodig, het beest houdt gewoon van zwemmen.

Bijna 2000 hamsters en andere kleine huisdieren in Hongkong in januari over de kling gejaagd vanwege een elftal Nederlandse coronaknaagdieren. Begin vorig jaar werden in een dierenwinkel in Hongkong elf uit Nederland geïmporteerde hamsters positief getest op het coronavirus. Omdat de stad al twee jaar een streng zerotolerance-beleid voert om het coronavirus buiten de deur te houden moesten de kleine diertjes worden geruimd. En dat leidde tot onrust en verontwaardiging.

Pinguïns in een Japans aquarium zijn flink de dupe van de inflatie in het land. De vis wordt namelijk duur betaald, waardoor het aquarium over moest stappen op een goedkopere vissoort. En daar trekken de pinguïns hun neus niet voor op. De visvreters in pak gingen in hongerstaking.

Een Russische ijsbeer werd in juli op het nippertje gered van de dood. Het dier stikte bijna in een blik gecondenseerde melk, dat vastzat in haar keel. Daardoor kon de jonge ijsbeer niet eten en drinken. Ook sneed de scherpe rand van het blik in haar huid. Het dier overleefde het ongeluk ternauwernood.

Een hond wordt vaak aangeduid als de beste vriend van een man, maar dat geldt zeker niet voor een viervoeter in Turkije. Deze natte neus zou zijn baasje hebben doodgeschoten na een potje jagen. Opzet was niet in het spel: het zou gaan om een ongelukje. Het dier was niet bepaald een 'good boy'.

Voor lange tijd hoorden bewoners van South Lake Tahoe, in de Amerikaanse staat Californië, een raar en stommelend geluid. Door de buren, die niets hoorden, werden ze voor gek verklaard. Afgelopen week werd het mysterie eindelijk opgelost. De bewoners hadden zich het geluid niet ingebeeld. En dat werd op een bijzondere manier duidelijk.

 Amerikaanse douanemedewerkers deden eind februari bij de Mexicaanse grens een bijzonder vondst toen ze een 30-jarige man aanhielden. De man probeerde bij San Ysidro, in de staat California, met zijn truck grens over te komen. Maar, er zat een addertje onder zijn jas. De smokkelaar droeg 52 slangen en hagedissen bij zich.

Een enorme beer was rond dezelfde tijd hoofdverdachte in een zoektocht van de politie in de Amerikaanse staat Californië. De 230 kilo wegende beer heeft volgens de politie ingebroken in meer dan 20 huizen, waar hij vervolgens de voedselvoorraden plunderde. De bijnaam van de beer is Hank de Tank. Vanwege zijn ongebruikelijke omvang.

Een Australische kat is niet welkom bij een lokale zwemwedstrijd. Baasjes van de honden die meedoen aan de lokale competitie zijn niet gediend van een andersoortig huisdier meedoet aan de zwemwedstrijd voor honden. Kat Gus heeft zelfs bedreigingen ontvangen.

Tadaa! Dit is de nieuwe Red Bull van Max Verstappen

Sport

Met de RB19 naar een derde titel

Lees verder

Dode en gewonden bij ongeluk in Zeeuwse olieraffinaderij

Algemeen

Oorzaak ongeval onbekend

Lees verder

Gary Glitter vervroegd vrij wegens goed gedrag

Glamorama

Voormalig zanger mag naar huis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Belgisch stel laat baby achter op vliegveld bij gebrek aan vliegticket

Lees verder

In Frankrijk opgepakte maffiamoordenaar werkte als pizzabakker

Lees verder

Vrouw vermoordt dubbelganger om eigen dood in scène te zetten

Lees verder

Rose had Jack wél kunnen redden na ondergang Titanic

Lees verder

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Risico op kanker door alcohol bij veel mensen onbekend

Lees verder

Rechter geeft Sharon Dijksma (PvdA) tik op de vingers wegens instellen online gebiedsverbod

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Menselijke penis gevonden bij tankstation, eigenaar onbekend

Lees verder

Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Lees verder

Man bijt slang: 22-jarige gearresteerd voor afbijten hoofd van huisdier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: