NieuwNieuws

Niet Doodchecken

5x totale incompetentie: wat ging er eigenlijk wel goed?

Orgelaren, ondertitelaars en oncologen

Wat ging er dit jaar eigenlijk niet mis? Teveel om op te noemen natuurlijk. Maar voor komisch effect is het toch de moeite om er een paar merkwaardige mislukkingen en koddige gevallen van incompetentie uit te lichten. Dit is 5x totale incompetentie in 2022.

De drie finalisten van een orgelwedstrijd in Haarlem kwamen in juli van een koude kermis thuis. Na voorrondes en een uitgebreide finale op het Internationaal Orgelfestival besloot de jury dat geen van de deelnemers van de 54e editie de prijs verdiende. Ze waren 'niet vernieuwend, creatief en origineel genoeg', zo oordeelde de jury.  Als Orgeljoke had meegedaan was dit nooit gebeurd.  

Met de overvloed aan streamingsdiensten in Nederland ontstaat een nieuw probleem. Door de drukte van videoboeren en serielanceringen is het voor de vertalers niet meer bij te benen. Volgens de Auteursbond zijn er niet genoeg geschikte mensen om de hoeveelheid nieuwe films en series bij te benen. Het resultaat? Belabberde ondertiteling.

Een rapper uit de Amerikaanse staat Virginia heeft zichzelf flink in de vingers gesneden met zijn albumcover. Hij poseerde voor de foto op de motorkap van een auto met een rokertje in zijn hand terwijl achter hem het Capitool in Washington werd bestormd. Saillant detail, tijdens de rellen was hij voorwaardelijk vrij. 

Een ziekenhuis in Groot-Brittannië heeft per ongeluk enkele honderden mensen per sms laten weten dat ze kanker hebben in plaats van een bericht waarin hen een fijne kerst werd gewenst. Het Askern Medical Practice in Doncaster verstuurde het bericht, waarin werd medegedeeld dat de ontvanger een terminale vorm van longkanker heeft, aan alle patiënten in het systeem. Foutje, bedankt!

Het Leids Cabaret Festival is voor volgend jaar bij voorbaat gecanceld. Niet vanwege grappen die echt niet door de beugel kunnen, stel je voor. Nee, een gebrek aan talent doet de 44ste editie van het cabaretfestival de das om. In februari zou de strijd losbarsten, maar 'met een knoop in onze maag en pijn in ons hart' heeft de organisatie besloten de boel af te blazen. Simpelweg te weinig talent.

Bonus: Omdat de lijst anders wel heel lang wordt is het compleet falen van overheid, semi-overheid en private instellingen weggelaten. Met een (dis)honorable mention voor NS, Schiphol, het kabinet in het algemeen en Hugo de Jonge in het bijzonder.

Tadaa! Dit is de nieuwe Red Bull van Max Verstappen

Sport

Met de RB19 naar een derde titel

Lees verder

Dode en gewonden bij ongeluk in Zeeuwse olieraffinaderij

Algemeen

Oorzaak ongeval onbekend

Lees verder

Gary Glitter vervroegd vrij wegens goed gedrag

Glamorama

Voormalig zanger mag naar huis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Belgisch stel laat baby achter op vliegveld bij gebrek aan vliegticket

Lees verder

In Frankrijk opgepakte maffiamoordenaar werkte als pizzabakker

Lees verder

Vrouw vermoordt dubbelganger om eigen dood in scène te zetten

Lees verder

Rose had Jack wél kunnen redden na ondergang Titanic

Lees verder

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Risico op kanker door alcohol bij veel mensen onbekend

Lees verder

Rechter geeft Sharon Dijksma (PvdA) tik op de vingers wegens instellen online gebiedsverbod

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Menselijke penis gevonden bij tankstation, eigenaar onbekend

Lees verder

Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Lees verder

Man bijt slang: 22-jarige gearresteerd voor afbijten hoofd van huisdier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: