NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Voor iedere kijker wat wils

Goed nieuws: het is weer weekend! Dat betekent tijd om te doen waar je zin in hebt. En we snappen dat je maar al te graag films en series wil bingen. Maar aangezien er superveel uitkomt, snappen we ook dat je geen zin hebt in de keuzestress. Dus hebben wij alvast een lijstje voor je gemaakt. Veel plezier!

In de bioscoop: Operation Fortune: Ruse de Guerre

Regisseur Guy Richie is terug en heeft opnieuw een cast vol sterren bij elkaar weten te sprokkelen. In Operation Fortune: Ruse de Guerre zien we naast Jason Statham als Jason Statham Orson Fortune onder andere Aubrey Plaza, Hugh Grant en Josh Hartnett. Vanaf deze week zie je de sterren op het witte doek en het is alles wat je wil dit weekend.

Statham speelt weer eens een onverschrokken actieheld: dit keer in de vorm van een special agent die met zijn team een grote Hollywood-ster moet ontvoeren. Of nou ja, de ster in kwestie moet mee om een undercoveroperatie uit te voeren. Aangezien één of andere bobo het nodig vindt om een berg nieuwe wapens met bijzonder nieuwe technologieën op de markt te brengen en de hele wereld zoals we 'm kennen uit elkaar zal worden gescheurd. Kortom: er moet wat gebeuren en aan Jason en zijn team het te fiksen.

Ook in de bioscoop: Broker

Toch knap hoe filmmakers het niet zelden weten te presteren een criminele daad om te toveren tot iets hartverwarmends. Zo ook de makers van de Zuid-Koreaanse film Broker. Soms kun je niet voor je pasgeboren baby zorgen en is er ook niemand in de omgeving om dat van je over te nemen. Dan lijkt er niets anders op te zitten dan je kind ten vondeling leggen.

In Broker zien Sang-hyeon en Dong-soo daar vooral een goed verdienmodel in. Ze stelen de baby's in kwestie en bieden ze vervolgens aan op de toch al enorm corrupte adoptiemarkt. Het blijkt een goudmijn. Totdat moeder So-young zich bedenkt en achter de illegale praktijk van de twee heren komt. Ze besluit het tweetal te helpen met het vinden van goede ouders voor haar kind, maar ondertussen is de politie ook op de hoogte van de zaken, wat de boel toch wat bemoeilijkt. Een heerlijke film die je sowieso in je lokale filmhuis moet gaan zien.

Prime: Zillion

Op Prime kijk je naar een stukje recente historie van onze zuiderburen. In België had je in de jaren negentig de beroemde, beruchte en vernieuwende discotheek Zillion. Uitbater Frank Verstraeten was nogal een kleurrijk figuur in het Antwerpse nachtleven en zijn grilligheid zorgde niet alleen voor een levendige club, maar ook voor de nodige problemen. Zo werd de discotheek in verband gebracht met omkoping, witwasoperaties, hier en daar wat fraude, verboden wapenbezit en ongewenste handtastelijkheden.

Al met al voer voor een ontzettend goed verhaal voor een film. Het leven en werk van Frank tijdens de Zillion-periode is prima vertier voor de vrijdagavond. Kun je daarna zelf helemaal geïnspireerd ergens een dansje wagen.

Netflix: Trolley

De Zuid-Koreaanse cinema is op dreef deze week: op Netflix duik je in de dramaserie Trolley, gebaseerd op het beroemde gedachte-experiment. Je zit in een trein die niet kan remmen. Ga je rechtdoor, dan komt er een groep mensen om. Maar je hebt de mogelijkheid om de wissel om te zetten. Doe je dat, dan komt er maar één persoon om. Wat doe je? En nog sterker: wat doe je als diegene iemand is van wie je houdt?

De vrouw van parlementslid Nam komt voor eenzelfde soort probleem te staan wanneer haar dochter wordt ontvoerd. Ze wil dat de zaak net als elke andere ontvoeringszaak wordt behandeld. Maar daarvoor moet ze wel uit de schaduw waar ze tot dan toe in leefde stappen. En laat er nou net wat familiegeheimen zijn die ze liever achter zich had gelaten. Die onder ogen komen is iets waar ze niet onderuit komt.

SkyShowtime: 1923

Heb je genoten van de serie Yellowstone? Dan is er goed nieuws! SkyShowtime, waar ook Yellowstone te streamen is, komt met een spinoff. Of eigenlijk een prequel. Niemand minder Helen Mirren en Harrison Ford pakken de hoofdrollen in deze steengoede nieuwe serie. Even terug naar Yellowstone: daarin speelt Kevin Costner de rol van John Dutton. Dutton staat aan het hoofd van een familieranch in Montana. Er is een constante strijd om het land en binnen de familie spelen ook nog wat problemen.

1923 gaat over de voorouders van John, Jacob en Cara. De serie speelt zich af tijdens de vroege 20e eeuw, zoals je wellicht aan de titel hebt geraden. Een roerige periode, de drooglegging was in volle gang en de Great Depression maakte het economisch gezien niet altijd makkelijk. De schrijvers weten opnieuw een bingewaardige, rustige serie neer te zetten waar je naar blijft kijken.

Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van de Dutton's: de serie 1883 kwam in 2021 uit en gaat nog een generatie terug.

Viaplay: The Elon Musk Show

Meer in de stemming voor een documentaire? Viaplay heeft dankzij de BBC precies wat je nodig hebt: een documentaireserie over Elon Musk. Die precies zo heet als Musk zelf de wereld het liefst ziet: The Elon Musk Show. De serie richt zich op belangrijke momenten in het leven van de rijkste man op aarde. Mede aan de hand van interviews met zijn familieleden, dichtbije vrienden en zakenlui waar hij wel eens zaken mee deed.

De beste man richtte verschillende succesvolle bedrijven op - met hier en daar een schandaaltje rondom die bedrijven, nam Twitter over, kreeg kinderen met niet heul gangbare namen en nou ja, hij houdt er sowieso niet echt een standaard leven op na. Perfect voor een documentaireserie, dus.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Tadaa! Dit is de nieuwe Red Bull van Max Verstappen

Sport

Met de RB19 naar een derde titel

Lees verder

Dode en gewonden bij ongeluk in Zeeuwse olieraffinaderij

Algemeen

Oorzaak ongeval onbekend

Lees verder

Gary Glitter vervroegd vrij wegens goed gedrag

Glamorama

Voormalig zanger mag naar huis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Belgisch stel laat baby achter op vliegveld bij gebrek aan vliegticket

Lees verder

In Frankrijk opgepakte maffiamoordenaar werkte als pizzabakker

Lees verder

Vrouw vermoordt dubbelganger om eigen dood in scène te zetten

Lees verder

Rose had Jack wél kunnen redden na ondergang Titanic

Lees verder

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Risico op kanker door alcohol bij veel mensen onbekend

Lees verder

Rechter geeft Sharon Dijksma (PvdA) tik op de vingers wegens instellen online gebiedsverbod

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Menselijke penis gevonden bij tankstation, eigenaar onbekend

Lees verder

Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Lees verder

Man bijt slang: 22-jarige gearresteerd voor afbijten hoofd van huisdier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: