NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Genoeg voor een weekendje bioscoop

Het eerste weekend van de meeste troosteloze maand van het jaar is aangebroken. Ellende. Gelukkig is er ook goed nieuws: er zijn weer prima vermakelijke films en serie te streamen. En zelfs in de bioscoop te kijken. Maar liefst drie witte doek-tips hebben we vandaag voor je. Zodat je februari alsnog een beetje leuk blijft. Fijn weekend!

In de bios: Plane

In Hollywood dachten ze: films over vliegtuigcrashes, daar hebben we er genoeg van dus laten we er nog eentje maken. Gelukkig blijft het in Plane niet bij alleen de crash: er volgt een heuse overlevingstocht. En wat voor eentje. Gerard Butler vliegt zijn lijnvlucht zoals altijd gewoon netjes naar de juiste bestemming. Alleen wordt de vlucht getroffen door een enorme storm, gaat alles helemaal mis en moet er een noodlanding der noodlandingen worden gemaakt. Butler weet het toestel veilig aan de grond te krijgen.

Geen zorgen, het zijn geen spoilers want dit is soort van het proloog. De luchtverkeersleiders raken het contact met de piloot kwijt. Die zit namelijk in een nogal afgelegen oorlogsgebied vol lui die geen vreemdelingen dulden. Wanneer ze een deel van de passagiers te pakken krijgen, gaat Butler op pad om ze te redden. Oh ja, saillant detail: Butler's partner in crime tijdens deze missie is een man die vastzit voor een brute moord en eigenlijk overgeplaatst zou worden naar een andere faciliteit. Hoe zou dát nou aflopen?

Ook in de bioscoop: Knock at the Cabin

Wanneer er 'cabin' in de titel van een film of serie zit, weet je eigenlijk al genoeg. Dit is horror, of op z'n minst iets wat daaraan verwant is. Knock at the Cabin wordt onder 'apocalyptische psychologische horror' geschaard. Wij wisten tot vandaag ook niet dat 't een genre was. De film in kwestie staat ondanks dit obscure genre sowieso op onze kijklijst want M. Night Shyamalan schreef en regisseerde 'm. Doorgaans mogen we z'n werk wel.

Shyamalan kiest dit keer voor de apocalyps als thema en dan vooral hoe die voorkomen kan worden. Die nobele taak is aan een jong gezin: ouders en dochter die vakantie vieren. Maar echt tot rust komen doen ze niet: ze worden gegijzeld door een groepje vreemde lui met wapens enzo, en daar zeg je nou niet zo heel snel nee tegen. Blijkt dat ze ook nog eens moeten zorgen dat de wereld niet vergaat. Onhandig. En voer voor een spannende film.

Nog meer bios: The Fabelmans

Een van de lievelingen van de Oscar-mensen: The Fabelmans. En we snappen ook wel heel goed waarom deze film van Steven Spielberg over Steven Spielberg het zo goed doet. Het is een hartverwarmende maar ook wel ietwat deprimerende coming of age-film die losjes is gebaseerd op het leven van de gevierde regisseur. Echt zo'n film zoals een film hoort te zijn.

De film gaat dus niet écht over Spielberg maar ook weer een beetje wel. The Fabelmans draait om Sammy Fabelman, een jonge jongen die heul graag als hij later groot is filmmaker wil worden. Hij probeert met het maken van films erachter te komen hoe zijn eigenlijk toch best wel disfunctionele familie in elkaar steekt. Gaat het hem lukken om een groot filmmaker te worden? Dat kun je zelf gaan zien op het witte doek.

Viaplay: Marie Antoinette

Mocht je zin hebben in wat ouderwetse drama, dan kun je terecht bij Viaplay. En met ouderwets bedoelen we ook echt ouderwets, want de serie Marie Antoinette draait om de gelijknamige koningin uit Oostenrijk. Ze was slechts veertien toen ze het land verliet om met de bedachte liefde van haar leven een nieuw leven te beginnen als koningin van Frankrijk. De allerlaatste voor de Franse revolutie. 

En er ligt nogal wat druk op de gedwongen getrouwde vrouw. Er moet en zal namelijk een erfgenaam komen. Het krijgen van zo'n erfgenaam blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan verwacht. En nou ja, als kind zoveel druk moeten ervaren is voor niemand leuk. Wel een goede basis voor een fijne serie die je vooral moet kijken als serie en niet als een of ander historisch document. Ook dat is voor niemand leuk.

Videoland: Three Identical Strangers

Als je zin hebt in een complete mindfuck, dan is het een aanrader om op Videoland de documentaire Three Identical Strangers te kijken. Want het is nogal bizar. Het verhaal begint in New York, 1980. Drie jongemannen die alledrie zijn geadopteerd, komen er per toeval achter dat ze alledrie een dubbelganger hebben. Met dezelfde geboortedag. En hetzelfde DNA. Als in: ze zijn een drieling die bij hun geboorte uit elkaar zijn gehaald en los van elkaar zijn opgegroeid.

Alsof dat nog niet maf genoeg is, blijkt er een nogal duister mysterie achter de scheiding te zitten. Perfect voor als je zin hebt om 'WHAT THE FUCK GEBEURT HIER' naar de tv te schreeuwen.

Netflix: Infiesto

Netflix heeft weer een lekkere crimi-kneiter voor je en deze komt van Spaanse bodem. Dit keer moeten twee detectives een groot misdrijf oplossen in de Asturische bergen. Waardoor Infiesto alleen al als het gaat om omgevingsbeelden gewoon de moeite waard is. Maanden nadat een vrouw is verdwenen, wordt ze voor dood achtergelaten teruggevonden. Werk aan de winkel voor de twee detectives. 

Een factor die de zaak bemoeilijkt: het is maart 2020 en de wereld is onwijs naar z'n grootjes aan het gaan en iedereen heeft allerhande persoonlijke sores want pandemie en alles. En nu blijkt er misschien wel nog meer aan de hand. Man, man, man. Het meest perfecte van deze film? Hij duurt maar anderhalf uur. Werd weer eens tijd om niet drie uur lang aan een prima film kwijt te zijn.

Netflix: Gunther's Millions

Als we dan toch bezig zijn met WTF-documentaires: Netflix heeft ook een leuke voor je. Grote kans dat Gunther namelijk een stuk vermogender is dan jij. En een veel rijker en welvarender leven leidt dan jij. Dat is op zich niet zo'n unicum, de meeste van ons zijn ook maar gewoon gewoon, ware het niet dat Gunther een hond is. Een stinkend rijke hond. Met een baasje die geniet van zijn vermogen én een gezellige entourage heeft opgebouwd. Jup. Dit is wat je wil op je brakke weekendochtend.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek. 

Sport

'Fan' FC Groningen opgepakt voor slaan Jetro Willems, verdediger doet aangifte

Lees verder

Glamorama

Acteur Peter Hardy (66) omgekomen op strand, vermoedelijk bij snorkelincident

Lees verder

Jumbo-bevoorraders sponsorden raceteam oud-topman in 2022 met zo'n 4 miljoen

Algemeen

Voormalig Jumbo-baas Frits van Eerd werd onderzocht op verdenking van fraude

Lees verder

VIDEO - Bruce Willis blaast 68 kaarsjes uit, emotioneel eerbetoon voor acteur

Glamorama

De filmster lijdt aan dementie en gaat hard achteruit

Lees verder

Politie rolt phishingbende op in Roemenië: maakten bij elkaar zo'n 1,2 miljoen buit

Tech & Crypto

Drietal mannen van 26, 27 en 33 aangehouden 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

BBB krijgt nóg een extra Eerste Kamerzetel

Lees verder

Influencer van de Week: Napoli-fan Paola doet grote belofte voor Champions League-winst

Lees verder

Feyenoord wint klassieker met 2-3 in de 'Slot-fase'

Lees verder

Yolanthe Cabau viert verjaardag: 'mijn leven is niet altijd zo leuk als het lijkt'

Lees verder

Video - Madeleine van Toorenburg: CDA Limburg doet niet mee met stikstofdoel kabinet

Lees verder

Man gewond bij schietpartij in huis Capelle, vrouw aangehouden

Lees verder

Video - Vladimir Poetin bezoekt bezet Marioepol

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Twee mannetjesmuizen krijgen samen kleintjes, wat betekent dit voor mensen?

Lees verder

Driekleur mag weer fier wapperen in Rood-Wit-Blauw, vinden boerenactiegroepen

Lees verder

VVD té 'liberaal' op auteursrecht: spotje schiet fotografen in verkeerde keelgat

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: