NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Bijna Valentijn!

Het is weekend en technisch gezien hartstikke het Valentijnsweekend. Want dinsdag mag je je geliefde weer verrassen met een bos bloemen en/of een diner of gewoon helemaal niks. Mocht je een geheime liefde hebben: hou 't een beetje binnen de perken qua je liefde verklaren.

Omdat we wel van ietwat zoetsappig houden maar geen zin hebben in alleen maar romantiek, hebben we een gevarieerd kijklijstje deze week. Zodat het allemaal een beetje leuk blijft. Fijn weekend!

In de bioscoop: A Man Called Otto

Tom Hanks is in de levensfase beland dat hij bijzonder goed een chagrijnige oude man kan spelen. En dat doet hij gelukkig ook. Hij portretteert Otto, je verwacht het niet. Otto is een man op leeftijd die zijn vrouw is verloren en voor hem hoeft het allemaal niet meer zo. Het leven, bedoelen we dan. Hij staat op het punt om ermee te stoppen tot hij nieuwe buren krijgt. 

Telkens wanneer Otto besluit dat zijn leven nu écht geen zin meer heeft, staat een van de buren op wonderbaarlijke wijze voor de deur. Stukje bij beetje verandert het leven van Otto en misschien blijkt een goede buur inderdaad beter dan een verre vriend. Een heerlijk donkere dramakomedie die je in de bioscoop kunt bewonderen.

Ook in de bioscoop: Magic Mike's Last Dance

Elke keer als je denkt dat een concept niet verder uitgemolken kan worden, weet Hollywood het alsnog verder uit te melken. Eerlijk is eerlijk: echt teleurgesteld over deze nieuwe film uit de Magic Mike-reeks zijn we niet. Channing Tatum is weer van de partij en dit keer is ook Salma Hayek aanwezig. Pff, hou op met ons. Maakt deze film leuk voor iedereen, tot welk geslacht je je ook aangetrokken voelt.

We hebben niet echt onthouden waar de film nou precies over gaat, maar Mike is barman in Florida tot hij de rijke Maxandra tegenkomt die wil dat hij weer gaat dansen en vanaf het dansen wordt het leuk wegens sexy mensen aan het dansen. Ja, kom op, we kunnen niet elke keer de intellectueel uit gaan hangen. We zijn ook gewoon maar mensen van vlees en bloed.

Netflix: Your Place or Mine

Het is dinsdag Valentijnsdag en dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dat dachten ze ook bij Netflix, al valt de hoeveelheid romantische kneiters van een films ook wel een beetje tegen. Gelukkig is daar Reese Witherspoon samen met Ashton Kutcher in Your Place or Mine

Wanneer Debby besluit dat ze haar leven helemaal om wil gooien, roept ze de hulp in van Peter, haar beste vriend die een flink eind bij haar vandaan woont. Het komt voor Debby wel handig uit om bij Peter te vertoeven. Onhandig: ze heeft een tienerzoon. Peter werpt zich op als oppas voor een weekje en voila, daar is je film.

Echt Valentijn-valentijn is het niet echt. Daarvoor kun je gelukkig terecht bij Videoland, waar ze de hele Hallmark Valentijnscollectie aanbieden.

Disney+: Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence

We zijn niet vies van een goeie true crime-docu en dat weten alle productiemaatschappijen en streamingsdiensten ook. Op Disney+ kijk je nu Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence. Sarah Lawrence is een privé-universiteit in New York waar Larry Ray's dochter Talia aan studeerde. Nadat hij in 2010 werd vrijgelaten uit de gevangenis, besloot hij bij zijn dochter op de campus in te trekken.

De bedoelingen van Larry waren alleen niet echt zuiver. Hij manipuleerde studenten en ging de sekshandel in. Niet zomaar: hij deed zich voor als psycholoog en spiritueel leider. En je weet: wanneer iemand zichzelf een spiritueel leider noemt, moet je heel hard wegrennen. Helaas was er een aantal studenten dat wél in zijn praatjes trapte. Pas tien jaar nadat hij zijn sekte begon, wist de politie hem te pakken. Documentairemaker Zachary Heinzerling sprak voor zijn miniserie een aantal slachtoffers en maakte daar een indrukwekkend document van.

Netflix: Stromboli

Natuurlijk komen we ook weer eens met iets van eigen bodem! Als Elise Schaap in een film of serie zit, zijn we van de partij. De actrice schittert in de verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort. Schaap speelt Sara, een net gescheiden vrouw wier dochter geen contact meer met haar wil hebben. Ze probeert haar leven weer op een rijtje te krijgen door naar Italië te gaan. 

Ze vertrekt naar Stromboli met een koffer vol wodka en de hoop dat de vulkaan tot uitbarsting komt, zodat haar ellendige leven tot een eind komt. In plaats daarvan komt ze in een therapiegroep terecht waardoor ze toch misschien haar leven weer een beetje onder ogen moet gaan zien. 

Op tv: Bullet Proof

Het belabberde werk zie je zaterdagavond om acht uur op Veronica. Ze zijn inmiddels wel een beetje door het betere werk heen en blijkbaar is het nog te vroeg om gewoon maar alles te herhalen. Dus komen ze dit weekend met Bullet Proof, de kneiter van een actiefilm uit 2022. Met een prachtige 4,2 op IMDB. We hadden op basis van de trailer al zo'n vermoeden dat dit bij de IMDB'ers niet hoog zou scoren.

Maar hier op de redactie houden we wel van zo nu en dan een belabberde actiefilm. Het heeft iets te maken met een kruimeldief die besluit een paar miljoen dollar te stelen maar dat geld blijkt van een maffiabaas te zijn. Les 1 in criminaliteit: steel nooit van een maffiabaas. En dan blijkt er ook nog een verstekeling in zijn vluchtauto te zitten. Oh ja, en de maffiabaas komt wraak nemen. Nou, top toch?

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: