Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Turkse chef-kok krijgt geen visum
Een zelfbedieningsrestaurant dat zich specialiseert in de nachtelijke verkoop van broodjes döner kebab telt niet als restaurant. Dat heeft een Duitse rechter bepaald. Met het besluit wordt een streep gezet door een eventueel werkvisum voor een Turkse chef-kok.
De kok vroeg bij het Duitse consulaat in Izmir een tijdelijke verblijfsvergunning aan om te komen werken in een kebabzaak in München. Het consulaat wees het verzoek af en de kok ging daartegen in beroep. De kebabzaak in München is volgens de Duitse wet geen 'specialiteitenrestaurant': er worden geen gasten ontvangen die er voor langere tijd zitten. De rechter oordeelde dat de tent wel telt als snackbar, maar dit is niet genoeg om voor langere tijd in Duitsland te mogen verblijven.
De Turkse chef-kok kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.
Edelkebab
De rechter zal menig kebabliefhebber tegen het zere been stoten met de uitspraak. Is een broodje warm vlees op een vage zaterdagnacht dan geen haute cuisine? Daar denken ze in München heel anders over. Bij kebabzaak Hans Kebab verkopen ze namelijk het duurste broodje döner van heel Duitsland. De zogeheten "edelkebab" gaat niet voor minder dan 30 euro over de toonbank. Deze wordt dan ook bereid met vlees van de Wagyu-koe, de duurste vleeskoe ter wereld.
Het is niet bekend of de geweigerde chef-kok zou gaan werken bij Hans Kebab.